Czas oczekiwania na Kodiaqa
-
dzentelman
- Samochód: SUPERB 2.0 TSI
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
chyba tutaj nie znajdziemy schematu produkcji - to jest zbyt wiele czynników - 2022 to tez czas gdzie były braki części i przestoje - dziś wydaje się ze wszystko maja - choć jak poczytać biuletyn skody to nie pracują plena para - związki piszą o odwołanych zmianach, wolnych weekendach itd - ale na plus ze wywalczyli konkretne podwyżki rzędu 25%
więc chce im się pracować
byle tylko mieli części to będzie to iść do przodu!
-
Bili
- Samochód: Skoda Kodiaq 2.0TDI 200KM L&K
A gdzie można znaleść te biuletynu bo już kilka razy była o nich mowa w tym temacie ?
Zamówiłem u dealera i oczywiście mogę u niego dowiadywać się o statusie zamówienia, ale pomyślałem że skoro jest taka opcja na stronie to będę mógł tam sprawdzić po rejestracji.
Jednak dowiedziałem się, że status zamówienia mogę sprawdzić tylko w salonie gdzie zamówiłem i nie można do zamówień na stronie dołączyć tego z salonu.
Próbował ktoś tak?
Oficjalnie w zakładce "zamówienia" na stronie sklep-skoda widoczne są te kupione bezpośrednio przez stronę.
Jednak dowiedziałem się, że status zamówienia mogę sprawdzić tylko w salonie gdzie zamówiłem i nie można do zamówień na stronie dołączyć tego z salonu.
Próbował ktoś tak?
Oficjalnie w zakładce "zamówienia" na stronie sklep-skoda widoczne są te kupione bezpośrednio przez stronę.
-
Bili
Tak fajnie to chyba nie ma, żeby samemu sprawdzić status zamówienia. Każdy tu dopytuje u swojego handlowca.
Już kiedyś wspominałem w tym temacie, że chyba w Australii tak mogą? http://aus.skoda.com.au/request/track-order
Już kiedyś wspominałem w tym temacie, że chyba w Australii tak mogą? http://aus.skoda.com.au/request/track-order
Misiek dzisiaj odebrany także opuszczam ten wątek
. Warto było czekać. Przeskok z Karoqa Style na Kodiaqa l&k jest wyraźnie odczuwalny
-
Bili
Ile czekałeś?
Mój dealer mi odpowiedział, że na tej stronie w zakładce zamówienia można sprawdzać samemu status, ale dotyczy to tylko samochodów zamówionych bezpośrednio przez stronę sklepu.Bili pisze: ↑25 kwie 2023, 17:53Tak fajnie to chyba nie ma, żeby samemu sprawdzić status zamówienia. Każdy tu dopytuje u swojego handlowca.
https://sklep.skoda-auto.pl/
Ale ta strona i tak to jakaś beta, albo po prostu wadliwa.
Nijak nie mogłem sprawdzić zdolności leasingowej. Nawet jeśli robiłbym to dla zabawy podając miliony.
27.03 zamówiony Kodiaq RS. Zakładam, że długo będę aktywny w tym wątku. W zależności od salonu informowany byłem o czasie oczekiwany od 6 miesięcy do 18 miesięcy. Ostatecznie tam gdzie zamówiłem otrzymałem inf., że minimum rok oczekiwania. Porównując z innymi producentami z grupy VAG, to zarówno Audi jak i VW na większość modeli samochodów proponują krótszy czas oczekiwania.
- robkio76
- Samochód: Kodiaq 2.0TSI Style 4x4
Może będzie szybciej bo widać że popyt trochę oslab (pojawiły się rabaty), kłopoty z łańcuchami dostaw także wydają się mniejsze.Pietia_GD pisze: ↑25 kwie 2023, 22:1627.03 zamówiony Kodiaq RS. Zakładam, że długo będę aktywny w tym wątku. W zależności od salonu informowany byłem o czasie oczekiwany od 6 miesięcy do 18 miesięcy. Ostatecznie tam gdzie zamówiłem otrzymałem inf., że minimum rok oczekiwania. Porównując z innymi producentami z grupy VAG, to zarówno Audi jak i VW na większość modeli samochodów proponują krótszy czas oczekiwania.