To ta część samochodu z ktorej świecą białe lampy
W co warto doposażyć Kodiaq , a co można pominąć ?
Re: W co warto doposażyć Kodiaq , a co można pominąć ?
dokładnie 
tak dla pewności 
Cześć, czy ktoś może wyjaśnić czym się różni adaptacja LED-ów, automatyczne przełączanie trybów od włączania świateł drogowych?
Cytaty z manuala:
Reflektory przednie LED
Reflektory przednie LED (zwane dalej krótko systemem) na podstawie danych jazdy automatycznie zapewniają możliwie najlepszy strumień światła przed pojazdem.
System pracuje automatycznie w następujących trybach: teren zabudowany, poza terenem zabudowanym, autostrada i mgła. Oświetlenie toru jazdy na zakrętach zapewniają statyczne światła zakrętowe reflektorów przednich.
System pracuje dopóki włącznik świateł znajduje się w pozycji AUTO.
Funkcja automatycznego włączania świateł drogowych (Light Assist)
Funkcja automatycznego włączania świateł drogowych (dalej nazywana krótko systemem) automatycznie włącza / wyłącza światła drogowe odpowiednio do aktualnego ruchu na drodze (innych pojazdów) oraz warunków otoczenia (np.
jazda przez oświetloną miejscowość).
Cytaty z manuala:
Reflektory przednie LED
Reflektory przednie LED (zwane dalej krótko systemem) na podstawie danych jazdy automatycznie zapewniają możliwie najlepszy strumień światła przed pojazdem.
System pracuje automatycznie w następujących trybach: teren zabudowany, poza terenem zabudowanym, autostrada i mgła. Oświetlenie toru jazdy na zakrętach zapewniają statyczne światła zakrętowe reflektorów przednich.
System pracuje dopóki włącznik świateł znajduje się w pozycji AUTO.
Funkcja automatycznego włączania świateł drogowych (Light Assist)
Funkcja automatycznego włączania świateł drogowych (dalej nazywana krótko systemem) automatycznie włącza / wyłącza światła drogowe odpowiednio do aktualnego ruchu na drodze (innych pojazdów) oraz warunków otoczenia (np.
jazda przez oświetloną miejscowość).
-
Rafał
- Samochód: 2.0 tsi lava blue
sam sobie odpowiedziałeś - ledy same w sobie mają funkcję dopasowywania się do warunków (prędkość, mgła, deszcz itd), a włączanie "długich" czyli w cenniku Auto Light Assist to funkcja włączania długich świateł zawsze kiedy tylko można
- opcja dodatkowo płatna (no chyba, że wykupisz rozpoznawanie znaków za 300, za kolejne 300 kupisz urządzenie do kodowania i zakodujesz sobie automatyczne "długie" światła, asystenta pasa ruchu, wyłączysz start-stop i może coś tam jeszcze)
-
Dual
- Samochód: Kodiaq 2.0 TSI DSG Style
A czy nie jest tak że Auto Light Assist jest juz w wersji Style w standardzie w roku modelowym 2018, czyli aut po 22 tygodniu 2017?
Pozdrawiam
Dual
Kodiaq 2.0 TSI DSG 4x4 Style
Dual
Kodiaq 2.0 TSI DSG 4x4 Style
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
Jest 
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
A czy ktoś, kto ma już Kodiaka bawił się w dodawanie funkcji / usuwanie Start/Stop poprzez ODB11 ?
ciekawym, czy to identycznie jak root kiedyś pisał o Superbie
ciekawym, czy to identycznie jak root kiedyś pisał o Superbie
DO developer
Wie ktoś może o które lampki chodzi?
Wg cennika:
Pakiet wewnętrznego oświetlenia LED: oświetlenie Ambiente (dla wersji Ambition z dekorem Soulage Brushed, dla wersji Style z dekorem Zebra Flow Black Emboss), oświetlenie lusterka w osłonie przeciwsłonecznej w technologii LED, dwie lampki do czytania w technologii LED
Nie wiem czy chce oświetlenie Ambiente, ale które dwie lampki do czytania tracę, gdybym go nie brał? Rozważam wersje 7os z dachem panoramicznym.
Wg cennika:
Pakiet wewnętrznego oświetlenia LED: oświetlenie Ambiente (dla wersji Ambition z dekorem Soulage Brushed, dla wersji Style z dekorem Zebra Flow Black Emboss), oświetlenie lusterka w osłonie przeciwsłonecznej w technologii LED, dwie lampki do czytania w technologii LED
Nie wiem czy chce oświetlenie Ambiente, ale które dwie lampki do czytania tracę, gdybym go nie brał? Rozważam wersje 7os z dachem panoramicznym.
Odnośnie Ambiente - moim zdaniem dodaje to uroku wnętrzu auta. W słoneczny dzień tego nie widać ale już jak słońce zachodzi albo robi się pochmurno wygląda Mega. Odnośnie lampek, wydaje mi się, że nie tracisz tylko zamiast ledowych masz zwykłe, o żółtawej barwie.
Witam ja mam złe doświadczenie z takimi chlapaczami ponieważ okazało się że po 3 latach w niektórych miejscach tak przetarły lakier że wylazła rdza i trzeba było reanimować powłokę lakierniczą, dlatego mam mieszane uczucia co do tego dodatku i dlatego u siebie nie domawiałem