Usterki w moim Kodiaqu

Opis problemów i usterek wraz z ich sposobem rozwiązania
root
Administrator
Samochód: Volvo V90

Re: Usterki w moim Kodiaqu

Post autor: root »

Bo Kodiaq to jest Octavia na sterydach, a nie Superb na sterydach, wbrew temu w co wszyscy chcieliby wierzyć…

Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! :)

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Skorek
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 4x4 AUTOMAT

Post autor: Skorek »

Nie no to troszkę przesadziłeś z tym Audi... w Skodach prawie wszystko syngowane jest znaczkiem VW i OOOO, ale to jednak nie to samo. Choć powiem tak. Dużo zależy od szczęścia, bo może Ci się trafić egzemplarz dobrze spakowany, ale Audżiana to to jednak nie będzie. Do tego żeby tak było musisz pomnożyć wpłatę x2 lub 3

frutis13
Samochód: KODIAQ 2.0 TDI 140kW Style

Post autor: frutis13 »

Jeśli chodzi o usterki to aktualnie przesiadam się z Audi do Skody i wiem, że Audi w moim garażu już nie zagości. Jak dotąd największą niezawodnością i komfortem popisywało się BMW i wiem, że akurat ten samochód jeszcze kiedyś kupię..
Chyba że zakocham się w skodzie :P

kkriss
Samochód: Kodiaq 2.o tsi

Post autor: kkriss »

Skorek pisze:
24 maja 2017, 22:11
Nie no to troszkę przesadziłeś z tym Audi... w Skodach prawie wszystko syngowane jest znaczkiem VW i OOOO, ale to jednak nie to samo. Choć powiem tak. Dużo zależy od szczęścia, bo może Ci się trafić egzemplarz dobrze spakowany, ale Audżiana to to jednak nie będzie. Do tego żeby tak było musisz pomnożyć wpłatę x2 lub 3
Hmm wydawać sporo pieniędzy i liczyć na szczęście?

Tomala72
Samochód: Skoda Kodiaq Style 4x4 2,0 TDI 190 KM DSG 7

Post autor: Tomala72 »

Słuchajcie narzekający. Przecież zostaje zaprzyjaźniony mechanik jak za czasów FSO Poloneza.
Wtedy każdy szczęśliwy posiadacz nowego Poldka prosto z Polmozbytu jechał na warsztat żeby mu wszystkie możliwe śruby podokręcali po fabryce. :lol:

lighting
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI

Post autor: lighting »

kkriss pisze:
24 maja 2017, 22:46
Hmm wydawać sporo pieniędzy i liczyć na szczęście?
Pomimo wszystkich "braków materiałowych" jak na SUVa 150K to nie jest dużo.
kkris, Ty o jakim aucie myślisz ?
DO developer

kkriss
Samochód: Kodiaq 2.o tsi

Post autor: kkriss »

Myślę o bmw x5.

Skorek
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 4x4 AUTOMAT

Post autor: Skorek »

root pisze:
24 maja 2017, 22:11
Bo Kodiaq to jest Octavia na sterydach, a nie Superb na sterydach, wbrew temu w co wszyscy chcieliby wierzyć…
No i to jest najpiękniejsze podsumowanie tego tematu jakie słyszałem :))))) Jak najbardziej słusznie prawisz. BRAWO !!!

JacekJ
Samochód: Skoda Kodiaq 2,0 TSI 180 KM DSG 4x4

Post autor: JacekJ »

kkriss pisze:A ja coraz bardziej dojrzewam do decyzji żeby zrezygnować . Raz, że szlag mnie trafia, że trzeba tyle czekać i jeszcze co chwilę zmiana terminu. Dwa to te niedoróbki. Samochód po rabatach za 178000 i jeśli będzie coś skrzypieć, drzwi się cieżko będą zamykały to sobie ucho odgryzę. Nie wiem czy nie lepiej za te pieniądze kupić 3-letnie BMW X5 lub VOLVO XC90.
Ja dojrzalem do tej decyzji 3 tygodnie temu i jutro odbieram Land Rover Discovery Sport 'a. Wiem że zaraz ludzie będą pisali ze jest droższy itd...jest oczywiście o jakieś 30 tys - ale należy zwrócić uwagę co za to się otrzymuje - przede wszystkim jakość wykonania bo i 5 lat gwarancji.

PS. Cieszę się z tej decyzji która była przyznam bardzo trudna.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

lighting
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI

Post autor: lighting »

kkriss pisze:
25 maja 2017, 5:49
Myślę o bmw x5.
Piękne auto. Ale (podobnie jak XC90) to ponad 300 tysięcy. Tam nic nie powinno skrzypieć :)
DO developer

ODPOWIEDZ