Usterki w moim Kodiaqu

Opis problemów i usterek wraz z ich sposobem rozwiązania
Rafał
Samochód: 2.0 tsi lava blue

Re: Usterki w moim Kodiaqu

Post autor: Rafał »

loboss1 pisze:
24 maja 2017, 15:21
Auto za 150 tyś a wsiada się jak do stodoły :(
chyba SKODoły :lol:

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Skorek
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 4x4 AUTOMAT

Post autor: Skorek »

A nie pisałem, o niskiej jakości... to nikt tutaj nie za bardzo wierzył. Trochę aut wyjedzie na ulicę to będzie coraz więcej o tym, że Skoda poszła w fuszerkę

Ethel
Samochód: Kodiaq 1.4 TSI DSG Style

Post autor: Ethel »

Zobaczymy jak będzie po 22 tygodniu

lighting
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI

Post autor: lighting »

Skorek pisze:
24 maja 2017, 18:34
A nie pisałem, o niskiej jakości... to nikt tutaj nie za bardzo wierzył. Trochę aut wyjedzie na ulicę to będzie coraz więcej o tym, że Skoda poszła w fuszerkę
To znaczy, że jest gorzej niż w Superbie ? :(
Czytając posty z tego działu uświadomiłem sobie, że 9-letnia Toyota Verso, którą obecnie jeżdżę nigdy nie zaskrzypiała, a uchwyt w drzwiach jest porządnie umocowany.
DO developer

Henryk
Samochód: Kodjaq, 2017, Ambition, 2,0 TDI

Post autor: Henryk »

W moim Kodiaqu fotele tylne były zblokowane - nie dało się przesuwać po szynach. Nie zauważyłem podczas odbioru. Na szczęście serwis to naprawił, ale musiałem jechać do serwisu i tracić czas.

kkriss
Samochód: Kodiaq 2.o tsi

Post autor: kkriss »

A ja coraz bardziej dojrzewam do decyzji żeby zrezygnować . Raz, że szlag mnie trafia, że trzeba tyle czekać i jeszcze co chwilę zmiana terminu. Dwa to te niedoróbki. Samochód po rabatach za 178000 i jeśli będzie coś skrzypieć, drzwi się cieżko będą zamykały to sobie ucho odgryzę. Nie wiem czy nie lepiej za te pieniądze kupić 3-letnie BMW X5 lub VOLVO XC90.

Staszek1
Samochód: superb , kodiaq . lancer evo :)

Post autor: Staszek1 »

Tez się na xc90 przypaliłem do czasu jak poczytałem ile wad ma to auto . X5 w 2.0 diesel słabo jedzie a za 3.0 diesel 80 tys dopłaty ... w dodatku większość na rynku to golasy na mini ratke :)

Skorek
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 4x4 AUTOMAT

Post autor: Skorek »

Kriss co nowe to nowe, ale tak jak tu wielokrotnie pisałem. Superb z 2013 po liftingu, a którym to przejechałem od nowości ponad 100 tys nie był tak plastikowy. Użyte materiały lepsze o niebo. Kodiaq to bardzo fajne auto, bardzo dobrze wyciszone, z super oszczędnym a zarazem dynamicznym silnikiem ( pisze o 2.0 TDI, który to znam), dużą ilością nowinek technicznych z samochodów klasy premium, ale miernej jakości plastiki znacząco obniżają jego klasę. Do tego dochodzi jakość wykonania, która wg mnie jest do natychmiastowej poprawy

kkriss
Samochód: Kodiaq 2.o tsi

Post autor: kkriss »

I tu jest właśnie pies pogrzebany, miernej jakości materiały i kiepskie spasowanie to jest to co nie lubię najbardziej. Od dawna jeżdżę samochodami audi i pewnie dlatego oczekuję chociaż podobnej jakości.

lighting
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI

Post autor: lighting »

Ciekawe czy ta wersja po 22. tygodniu zostanie ulepszona jakościowo ale wydaje mi się, że za mało czasu upłynęło, żeby mieli okazję zebrać opinie użytkowników.
DO developer

ODPOWIEDZ