chyba SKODoły
Usterki w moim Kodiaqu
Re: Usterki w moim Kodiaqu
A nie pisałem, o niskiej jakości... to nikt tutaj nie za bardzo wierzył. Trochę aut wyjedzie na ulicę to będzie coraz więcej o tym, że Skoda poszła w fuszerkę
Zobaczymy jak będzie po 22 tygodniu
To znaczy, że jest gorzej niż w Superbie ?
Czytając posty z tego działu uświadomiłem sobie, że 9-letnia Toyota Verso, którą obecnie jeżdżę nigdy nie zaskrzypiała, a uchwyt w drzwiach jest porządnie umocowany.
DO developer
W moim Kodiaqu fotele tylne były zblokowane - nie dało się przesuwać po szynach. Nie zauważyłem podczas odbioru. Na szczęście serwis to naprawił, ale musiałem jechać do serwisu i tracić czas.
A ja coraz bardziej dojrzewam do decyzji żeby zrezygnować . Raz, że szlag mnie trafia, że trzeba tyle czekać i jeszcze co chwilę zmiana terminu. Dwa to te niedoróbki. Samochód po rabatach za 178000 i jeśli będzie coś skrzypieć, drzwi się cieżko będą zamykały to sobie ucho odgryzę. Nie wiem czy nie lepiej za te pieniądze kupić 3-letnie BMW X5 lub VOLVO XC90.
Tez się na xc90 przypaliłem do czasu jak poczytałem ile wad ma to auto . X5 w 2.0 diesel słabo jedzie a za 3.0 diesel 80 tys dopłaty ... w dodatku większość na rynku to golasy na mini ratke 
Kriss co nowe to nowe, ale tak jak tu wielokrotnie pisałem. Superb z 2013 po liftingu, a którym to przejechałem od nowości ponad 100 tys nie był tak plastikowy. Użyte materiały lepsze o niebo. Kodiaq to bardzo fajne auto, bardzo dobrze wyciszone, z super oszczędnym a zarazem dynamicznym silnikiem ( pisze o 2.0 TDI, który to znam), dużą ilością nowinek technicznych z samochodów klasy premium, ale miernej jakości plastiki znacząco obniżają jego klasę. Do tego dochodzi jakość wykonania, która wg mnie jest do natychmiastowej poprawy
I tu jest właśnie pies pogrzebany, miernej jakości materiały i kiepskie spasowanie to jest to co nie lubię najbardziej. Od dawna jeżdżę samochodami audi i pewnie dlatego oczekuję chociaż podobnej jakości.
Ciekawe czy ta wersja po 22. tygodniu zostanie ulepszona jakościowo ale wydaje mi się, że za mało czasu upłynęło, żeby mieli okazję zebrać opinie użytkowników.
DO developer