Tomek000 dla właściwego zrozumienia dopowiem: wartości 140 i 100 to nastawy ACC czyli prędkość do jakiej się max rozpędzam uwzględniając normalny ruch. Oczywiście ile sie udaje pokazuje średnia. Nie twierdzę że cały czas jechałem z max v. Ale i tu zauważ, że przy wyższej średniej = 66km/h bez ACC uzyskuje mniejsze spalanie o litr mniej, tj. na poziomie 7 l. vs średnia 51km/h i 8l przy włączonym ACC. Co do samej średniej, uważam ją za wysoka bo porównuje to z trasą np na A2. 300 km autostrady przy nastawie na 150 daje średnie prędkości z kompa na poziomie 75-80km. Każda bramka, tir itp. mocno zbijają srednia.... Ad Warunki: są prownywalne, bo to ta sama trasa w podobnych godzinach. Oczywiście to nie laboratorium ale chyba już bardziej porównywalnej trasy w normalnych warunkach nie znajdę.tomek000 pisze: ↑26 paź 2022, 17:54Wg mnie, porównujesz nie porównywalne i dziwisz się że jest inaczej, średnia 66km/h a 51km/h to bardzo duża różnica, i nie, ona nie wynika z ACC, tylko zapewne z warunków drogowych.
Już pomijam, że pisałeś: połowa 140, połowa 100 a średnia na kompie 66 i 51, coś tu delikatnie ujmując nie pasuje.
Moje spostrzeżenia odnoszą się bardziej to faktu na ile doskonała jest elektronika vs ecodriver
Póki co driver wygrywa