Pochwal się jaki leasing wybrałeś
Re: Pochwal się jaki leasing wybrałeś
U mnie przy 20 tys przebiegu w WV, leasing niskich rat wychodzi 113,12% licząc bez RTI w cenie samochodu. Wliczając RTI w cenę 117,1 %.
-
dag
- Samochód: Kodiaq 1,4 TSI 110 kW DSG Style
Ethel? a możesz tu wrzucić zdjęcie ze swoją symulacją i jej datą?Ethel pisze: ↑22 maja 2017, 16:06To mnie trochę martwi... Chyba będę musiał się do nich wybrać i poprosić o aktualizację symulacji....
Leasing biorę dopiero we wrześniu, dlatego dostałem tylko symulację.... Skok o 200 PLN na racie mnie nie cieszy...
Ja przy 0% wpłaty, 48 miesięcy, przebieg 20 000 rocznie miałem 114,5% koszt całkowity.
Akurat dla 20tys. niby się nic nie zmieniło - za to zniknęła tańsza opcja 15 tys.
Jeśli jeszcze dasz radę potwierdzić swoją ofertę - będę wdzięczny.
Ja jutro muszę podpisać dokumenty i szukam jakichś aktualnych informacji. Coś mnie smuci, że na każdym kroku mam trochę zawyżone stawki.
Jutro z kompa wrzucę oferty. Z kwietnia mam 114,5 a z dziś 120,35. Jest w tym tylko Rti na trzy lata.
Mega skok.. Nie było akurat mojego doradcy ale pani która mi to liczyła aż sama nie wierzyła w to 120% i kazała mi koniecznie dzwonić do mojego doradcy jutro.. Jak to się utrzyma to nie wykluczam zmiany na Tuscona..
Edit. Wpłata własna 0%
Mega skok.. Nie było akurat mojego doradcy ale pani która mi to liczyła aż sama nie wierzyła w to 120% i kazała mi koniecznie dzwonić do mojego doradcy jutro.. Jak to się utrzyma to nie wykluczam zmiany na Tuscona..
Edit. Wpłata własna 0%
po co liczycie koszt % zakładając zwrot samochodu???
Biorąc auto z wypożyczalni też podliczacie, że przez 3 lata zapłacicie tyle a tyle?
Najniższy limit pzebiegu w leasingu to 20tys km, nie zmienimy tego
Biorąc auto z wypożyczalni też podliczacie, że przez 3 lata zapłacicie tyle a tyle?
Najniższy limit pzebiegu w leasingu to 20tys km, nie zmienimy tego
Oczywiście, że podliczam. A ty nie podliczasz?
Zapraszam na mojego bloga ogrodniczego: www.rosnij.pl
-
dag
Jarek? z oferty na ofertę doszła mi kwota 7500zł do zapłacenia. To chyba dość znaczna suma? Dlatego staram się zorientować z jakiego powodu. Taka zmiana powoduje niższą konkurencyjność Skody względem innych marek np. Hyundai. A w tym samym banku vw Tiguan ma lepsze warunki - tam nic nie zmienili. Trochę zaskakukące.
"Nie sztuką jest zarobić, sztuką jest nie wydać" 
Jeśli ktoś liczby głownie ratę miesięczną to taki wzrost jest znaczący. Ja mam skok o 150 PLN miesięcznie.
W ostatnim okresie nie było zwyżki stóp procentowych, ani innych wydarzeń, które mogłyby uzasadniać taki wzrost kosztów po ich stronie...
Czyli jest to celowe działanie, przez co niestety tracą na konkurencyjności.
Jeśli ktoś liczby głownie ratę miesięczną to taki wzrost jest znaczący. Ja mam skok o 150 PLN miesięcznie.
W ostatnim okresie nie było zwyżki stóp procentowych, ani innych wydarzeń, które mogłyby uzasadniać taki wzrost kosztów po ich stronie...
Ciekawostka: Na symulacjach VW na Tiguana mam podobną ratę przy wartości samochodu o 20k wyższej.....Ethel pisze: ↑23 maja 2017, 9:27"Nie sztuką jest zarobić, sztuką jest nie wydać"
Aż chyba pojadę do VW z ciekawości...
- fonus
- Samochód: Kodiaq 1.4 TSI ACT 150 KM 2WD DSG Brąz Magnetic
Po to, że to jest koszt. Mnie interesuje także to ile zapłacę i nie jest mi to obojętne. Może się okazać że porównując ten koszt wybiorę inną ofertę. Tak samo co do wypożyczalni bym zrobił. Ja szukam długiej formy leasingu i liczyłem na 4 lata leasingu niskich rat a potem wykup też za pomocą jakiegoś finansowania. Ale teraz się zastanawiam czy nie szukać od razu obcego długiego leasingu.
-
dag
Odwiedziłem dzisiaj salon, potrułem im trochę ponad godzinę. Ciągle liczę na przywrócenie oferty niskich rat z dnia zamówienia. Z mojego punktu widzenia była najlepsza (pod moje potrzeby).
Zebrałem jeszcze wydruki z rożnymi opcjami wykupu - tak w zasięgu możliwości, ale dla mnie już nie są tak atrakcyjne - nie chcę tego auta wykupować na koniec. Zebrałem to w tabeli - widać jak na dłoni, że majowa kalkulacja w stos. do lutowej jest wyższa o 7500 brutto, wg nich kosmetyczna podwyżka, w wg mnie same koszty na przestrzeni 4 lat podnoszą się o 30% (20 tys vs 27,5 tys)
Tabela otrzymanych dzisiaj ofert z VW leasing w cenach brutto:

Na razie czekam na odpowiedź banku VW w sprawie zastosowania starej oferty - bez uprzedzenia zmienili warunki, a dawno mogłem zaklepać u nich ten leasing - wystarczyło złożyć wcześniej dokumenty - nikt nie uprzedził mnie o planach zmian.
Zebrałem jeszcze wydruki z rożnymi opcjami wykupu - tak w zasięgu możliwości, ale dla mnie już nie są tak atrakcyjne - nie chcę tego auta wykupować na koniec. Zebrałem to w tabeli - widać jak na dłoni, że majowa kalkulacja w stos. do lutowej jest wyższa o 7500 brutto, wg nich kosmetyczna podwyżka, w wg mnie same koszty na przestrzeni 4 lat podnoszą się o 30% (20 tys vs 27,5 tys)
Tabela otrzymanych dzisiaj ofert z VW leasing w cenach brutto:

Na razie czekam na odpowiedź banku VW w sprawie zastosowania starej oferty - bez uprzedzenia zmienili warunki, a dawno mogłem zaklepać u nich ten leasing - wystarczyło złożyć wcześniej dokumenty - nikt nie uprzedził mnie o planach zmian.