Czas oczekiwania na Kodiaqa
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Zastanawiam się na czym to polega, że niektórzy czekają rok, niektórzy 2 miesiące, a ostatnio u dilerów w Polsce pojawiło się ok. 100-120 Kodiaq-óq dostępnych od ręki. Aktualnie według strony Skody zostały 42 auta... Jak to jest, że mają czas produkować na plac, a nie realizują zamówień na czas. Nie zawsze wiążę się to z wyposażeniem...
A co kolorów to chyba tylko błękit energy niemetalizowany jest brzydki, reszta jest spoko 
Mam ten sam dylematQBA_5 pisze: ↑30 sie 2022, 20:42Zastanawiam się na czym to polega, że niektórzy czekają rok, niektórzy 2 miesiące, a ostatnio u dilerów w Polsce pojawiło się ok. 100-120 Kodiaq-óq dostępnych od ręki. Aktualnie według strony Skody zostały 42 auta... Jak to jest, że mają czas produkować na plac, a nie realizują zamówień na czas. Nie zawsze wiążę się to z wyposażeniem...
To może wybierz sobie coś z placuSkorba pisze: ↑30 sie 2022, 22:06Mam ten sam dylematQBA_5 pisze: ↑30 sie 2022, 20:42Zastanawiam się na czym to polega, że niektórzy czekają rok, niektórzy 2 miesiące, a ostatnio u dilerów w Polsce pojawiło się ok. 100-120 Kodiaq-óq dostępnych od ręki. Aktualnie według strony Skody zostały 42 auta... Jak to jest, że mają czas produkować na plac, a nie realizują zamówień na czas. Nie zawsze wiążę się to z wyposażeniem...i 12 miesięcy czasu na te rozmyślania... Bo tyle czekam
W tamtym tygodniu mój się wyprodukował wiec w zasadzie już prawie jest... Co nie zmienia faktu, iż logiki realizacji zamówień nie rozumiemQBA_5 pisze: ↑30 sie 2022, 23:13To może wybierz sobie coś z placuSkorba pisze: ↑30 sie 2022, 22:06Mam ten sam dylematQBA_5 pisze: ↑30 sie 2022, 20:42Zastanawiam się na czym to polega, że niektórzy czekają rok, niektórzy 2 miesiące, a ostatnio u dilerów w Polsce pojawiło się ok. 100-120 Kodiaq-óq dostępnych od ręki. Aktualnie według strony Skody zostały 42 auta... Jak to jest, że mają czas produkować na plac, a nie realizują zamówień na czas. Nie zawsze wiążę się to z wyposażeniem...i 12 miesięcy czasu na te rozmyślania... Bo tyle czekam
Jedyny problem to wybór raczej z 1.5TSI...
Dealerzy muszą mieć u siebie w salonie auta i zamawiają tak jak i Ty. Jak się wyprodukują to są do sprzedania a międzyczasie zamawiają kolejne. Nie mogą mieć pustych salonów.QBA_5 pisze: ↑30 sie 2022, 20:42Zastanawiam się na czym to polega, że niektórzy czekają rok, niektórzy 2 miesiące, a ostatnio u dilerów w Polsce pojawiło się ok. 100-120 Kodiaq-óq dostępnych od ręki. Aktualnie według strony Skody zostały 42 auta... Jak to jest, że mają czas produkować na plac, a nie realizują zamówień na czas. Nie zawsze wiążę się to z wyposażeniem...
Mój termin produkcji planowany na tydzień 39 zablokował się dzisiaj w nocy więc tu już nic się nie zmieni na wcześniej/później
Jednak jak sam dealer przyznał jest pewien znak zapytania, cytuję ... " kwestia już tylko czy będą mieć wszystkie elementy aby dokończyć auto i wysłać do Polski ... "
Czy miał albo ma ktoś (ostatnio) z Kodiaqiem tak auto się wyprodukowało i nie było jakiegoś komponentu albo nie przeszło kontrili jakości itp ?
Śledzę forum Superba i z tego co widzę to tam jest to chleb powszedni, auta otrzymują wtedy status wyprodukowany z jakimś dziwnym kodem i czeka się następne tygodnie. Chyba to taki odpiwiednik "lotniska" z zeszłego roku , tyle że auto stoi na parkingu fabrycznym
Jednak jak sam dealer przyznał jest pewien znak zapytania, cytuję ... " kwestia już tylko czy będą mieć wszystkie elementy aby dokończyć auto i wysłać do Polski ... "
Czy miał albo ma ktoś (ostatnio) z Kodiaqiem tak auto się wyprodukowało i nie było jakiegoś komponentu albo nie przeszło kontrili jakości itp ?
Śledzę forum Superba i z tego co widzę to tam jest to chleb powszedni, auta otrzymują wtedy status wyprodukowany z jakimś dziwnym kodem i czeka się następne tygodnie. Chyba to taki odpiwiednik "lotniska" z zeszłego roku , tyle że auto stoi na parkingu fabrycznym
nie odpowiem na Twoje pytanie, ale mam inne w stosunku do Twojej wypowiedzi. Co to znaczy że zablokował się 39 tydzień ? W jaki sposób to widzisz na tej tabelce z tymi datami produkcji etcchris24 pisze: ↑01 wrz 2022, 13:35Mój termin produkcji planowany na tydzień 39 zablokował się dzisiaj w nocy więc tu już nic się nie zmieni na wcześniej/później
Nie widzę żadnej tabelki. To informacja bezpośrednio od dealera.xdjneo pisze: ↑01 wrz 2022, 14:12nie odpowiem na Twoje pytanie, ale mam inne w stosunku do Twojej wypowiedzi. Co to znaczy że zablokował się 39 tydzień ? W jaki sposób to widzisz na tej tabelce z tymi datami produkcji etcchris24 pisze: ↑01 wrz 2022, 13:35Mój termin produkcji planowany na tydzień 39 zablokował się dzisiaj w nocy więc tu już nic się nie zmieni na wcześniej/później
Upraszczając: wcześniej miałem termin wstępnie zaplanwiany 40 tydzień który się mógł zmienić i akurat zmienił z miesiąc temu na tydzień 39 ale ciągle to był termin wstępny/ruchomy.
Blokowanie terminu do produkcji można dopiero uznać za termin potwierdzony i w obecnych czasach Skoda robi to około 3 tyg. przed planowanbą datą produkcji. W moim przypadku blokada wskoczyła dzisiaj w nocy czyli jakieś 3,5 tyg. wcześniej
Tak jest w obecnych czasach .... 14 lat temu jak zamawiałem Octavie 2 to od zamówienia do odbioru upłęneło 3 tyg ...
Więc pewnie wtedy wstępny termin wyskakiwał od razu przy zamówieniyu a blokada do produkcji była najdalej po tygodniu ...to były czasy
RS blue race, z dodatkami chyba wszystkimi co możliwe (dodatkowo w umowie mam zapis że ma mieć Cantona - a pewnie mieć nie będzie), zamówienie z początku lutego 2022, wg informacji od dealera produkcja na koniec września. Pożyjemy, zobaczymy...