Czas oczekiwania na Kodiaqa
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
A u mnie niespodzianka. Zamówiony w dniu 2022-08-06, 1.5 TSI 150 KM Style + Travel Assist High 2, Podgrzewana przednia szyba, Skórzania kierownica podgrzewana, Pakiet COMFORT, panorama i 3 rząd siedzeń, dostał datę produkcji na 37 tydzień więc wygląda na to że auto będzie gotowe po 2 miesiącach od zamówienia
Jak się nudzicie czekając to kilka danych z produkcji Kodiaqa w fabryce w Kvasinach:
- Linia produkcyjma ma 8,5 km długość
- Całkowity czas produkcji auta wraz z karoserią to 27 godzin
- Sam montaż nadwozia trwa 3 godziny
- Na pomalowanie karoserii idzie 4 litry farby
- Linia produkcyjma ma 8,5 km długość
- Całkowity czas produkcji auta wraz z karoserią to 27 godzin
- Sam montaż nadwozia trwa 3 godziny
- Na pomalowanie karoserii idzie 4 litry farby
Zmówienie pocątek sierpnia 2021 - wciąż brak zamkniętego terminu produkcji......
-
damian6310
- Samochód: Kodiaq 2.0 tdi polift. ...kiedys Superb 3 1,8tsi
Taki mętlik z tymi terminami … a czy nie lepiej by było coś takiego : Panie jak zamówisz to to czekasz tyle, jak zamówisz to i to to czekasz tyle … dodatkowo style tyle czasu a L&K z klucza tyle … i świat byłby prostszy byśmy wiedzieli z czego ewentualnie zrezygnować aby przyspieszyć produkcje
A może zamiast negocjować cenę teraz trzeba termin produkcji.damian6310 pisze: ↑22 sie 2022, 17:38Taki mętlik z tymi terminami … a czy nie lepiej by było coś takiego : Panie jak zamówisz to to czekasz tyle, jak zamówisz to i to to czekasz tyle … dodatkowo style tyle czasu a L&K z klucza tyle … i świat byłby prostszy byśmy wiedzieli z czego ewentualnie zrezygnować aby przyspieszyć produkcje
- Czarny
- Samochód: Mercedes Benz GLC 200d
mielmar pisze: ↑23 sie 2022, 8:37A może zamiast negocjować cenę teraz trzeba termin produkcji.damian6310 pisze: ↑22 sie 2022, 17:38Taki mętlik z tymi terminami … a czy nie lepiej by było coś takiego : Panie jak zamówisz to to czekasz tyle, jak zamówisz to i to to czekasz tyle … dodatkowo style tyle czasu a L&K z klucza tyle … i świat byłby prostszy byśmy wiedzieli z czego ewentualnie zrezygnować aby przyspieszyć produkcje![]()
Tak... dostałem duży rabat. Na pytanie do sprzedawcy czy cena końcowa wpływa na termin produkcji powiedzial ze nie. Gdyby wplywala, to pal licho te 5k korzysci w stosunku do dilera z mojego miasta - wolalbym zamowic u niego i juz jezdzic niz zamowic 150km dalej 5k taniej
Mój się wyprodukował. Zamówienie z początku lutego, Sportline 2.0 TSI z mnóstwem dodatków.
Jedyny słuszny - czerń magic