ASO
Czas oczekiwania na Kodiaqa
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Pierwsza dobra wiadomość, zamówienie z 09.2021, l&k na full, dziś info że planowany termin produkcji 34tk. Zatem pewnie odbiór wypadnie w rocznicę zamówienia
mieszane uczucia radości ze w końcu coś wiadomo z przerażeniem o długości procesu... który jeszcze może się w sumie wydłużyć bo to na razie tylko plan...
Dla tych którzy już odebrali, o co pytać dealera jeśli chodzi o aktywację My Skoda? Bo po wbiciu VINU aplikacja cały czas wyświetla error, ale w wersji webowej przez stronę udało się wbić auto. Tam doczytałem że do aktywacji są podobno potrzebne 2 kluczyki, ktoś tu pisał ale do pełnej aktywacji jakaś czynność dealera. Zatem o co go pytać przy odbiorze;-)? O "pełną" aktywację?
U mnie powiedzieli że sobie poradzę bez nich, spieszyłem się z odbiorem a mail do aplikacji ze skody nie dochodził na skrzynkę. Potrzebne właśnie dwa kluczyki. Zaklikanie jakieś. Ja będę odbierał samochód w środę z oklejania i ceramiki to będę musiał się tym zająć. Długi weekend więc czasu powinno starczyć
.
Pewnie wszystko zależy od dealera ale 5 lat temu i 2 lata temu przy doborze auta wszystko zrobił bez proszenia ich pracownik. To jak widać jest jeden z elementów odbioru. Jedyne co musisz mieć to telefon i ewentualnie kabelek USB.cov pisze: ↑11 cze 2022, 12:29Dla tych którzy już odebrali, o co pytać dealera jeśli chodzi o aktywację My Skoda? Bo po wbiciu VINU aplikacja cały czas wyświetla error, ale w wersji webowej przez stronę udało się wbić auto. Tam doczytałem że do aktywacji są podobno potrzebne 2 kluczyki, ktoś tu pisał ale do pełnej aktywacji jakaś czynność dealera. Zatem o co go pytać przy odbiorze;-)? O "pełną" aktywację?
ja poprosilem zeby wszystko aktywowal, to bez problemu zrobil, tylko zdalny dostep musi serwis zrobic.
czesc wiecie moze czy w nawigacji skody mozna zapisac konkretna przebyta trase?
Rzeszów to powiedzmy po drodze w Bieszczady pod koniec sierpnia ... możliwe że nadal będę czekał ...mpirek pisze: ↑09 cze 2022, 23:40chris24, Rzeszów więc troszkę dalekochris24 pisze: ↑09 cze 2022, 21:51Też tak myślałem odniśnie tego że lepiej mieć fizyczne przyciski a nie wszystkio na dotykowym ale .... kikka przyciskó w Volvo jeszcze jest, sam interfejs dotykowy jest łatwy w obłudze a wiel ustawień włącasz raz, dopasowujesz do siebie i tyle. Start stopu nie możma wyłączyć wiec po co klawisz, działa odealnie z mild hybrid, teybów jazdu nie ma wiec po co klwisz i tak dalej, Tym autem po prostiu jedzieszz. Szyby faktycznue klejone są dopiero jako droga opcja w Ultimate ale czy są potrzebne to nie sądzę i tak jest cicho.
Przy okazji mpirek skąd jesteś ? Jest tu ktoś z szeroko rozimianych okolic Katowic, generalnie woj, śląskie co ma L&K FL? Zanim się doczekam to mnie coś trafi a chciałem zobaczy na żywo jak to wygląda., szyby klejone to słychać różnicę jak dla mnie przy ok 140 (autostrada) jak się długo jedzie to jest ten hałas męczący.
Masz na myśli że bez klejonych w XC60 przy 140 km/h słychać czy piszesz o Kodiaqu ?
Ja zaczynam dostawać szału. Właśnie dostałem jakoś z 10 maila o zmianie terminu produkcji. Pierwszy termin produkcji był w maju teraz mam koniec września. Oczywiście na ten moment i może ulec zmianie. No paranoja jak można przestrzelić termin produkcji o 5msc. Żenada. Zaczynam w ogóle wątpić czy w tym roku się wyprodukuje. Jak ktoś potrzebuje auto do firmy tak jak ja to nie może nic zaplanować bo Skoda nie umie podać terminu realnego jak widać. Jeszcze raz żenada,strata pieniędzy, czasu i nerwów.
Nie wiem czy słychać w XC60 przy 140 bez klejonych szyb, na pewno słychać w Tiguanie którego miałem bez klejonych szyb. Na jazdach Kodiaqiem było wyraźnie ciszej przy 140 można było normalnie rozmawiać, nie odczuwałem hałasu.chris24 pisze: ↑12 cze 2022, 22:58Rzeszów to powiedzmy po drodze w Bieszczady pod koniec sierpnia ... możliwe że nadal będę czekał ...mpirek pisze: ↑09 cze 2022, 23:40chris24, Rzeszów więc troszkę dalekochris24 pisze: ↑09 cze 2022, 21:51Też tak myślałem odniśnie tego że lepiej mieć fizyczne przyciski a nie wszystkio na dotykowym ale .... kikka przyciskó w Volvo jeszcze jest, sam interfejs dotykowy jest łatwy w obłudze a wiel ustawień włącasz raz, dopasowujesz do siebie i tyle. Start stopu nie możma wyłączyć wiec po co klawisz, działa odealnie z mild hybrid, teybów jazdu nie ma wiec po co klwisz i tak dalej, Tym autem po prostiu jedzieszz. Szyby faktycznue klejone są dopiero jako droga opcja w Ultimate ale czy są potrzebne to nie sądzę i tak jest cicho.
Przy okazji mpirek skąd jesteś ? Jest tu ktoś z szeroko rozimianych okolic Katowic, generalnie woj, śląskie co ma L&K FL? Zanim się doczekam to mnie coś trafi a chciałem zobaczy na żywo jak to wygląda., szyby klejone to słychać różnicę jak dla mnie przy ok 140 (autostrada) jak się długo jedzie to jest ten hałas męczący.
Masz na myśli że bez klejonych w XC60 przy 140 km/h słychać czy piszesz o Kodiaqu ?
Jeśli w XC60 klejone szyby nic by nie dawały to chyba nie byłoby ich w ofercie (po co komuś coś co nic nie daje).
Generalnie Volvo to marka premium więc nic dziwnego, że widać różnicę do skody, pytanie brzmi czy warto za to płacić te 50-80k więcej? Dla mnie na chwilę obecną nie. Jedynie co bym chciał mieć w Kodiaqu to Mild hybrid, "miękka hybryda", ze względu na fajnie działający start-stop.