Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
kerajnt
Samochód: Kodiaq 2 RS

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: kerajnt »

Witam zamówiłem listopad początek 2021 L&K nie mam daty produkcji wpłata wisi w powietrzu dzwonią do mnie z pytaniem czy nie chce innego ? pytam czy mają xc60 pan pyta który to mówię volvo to on że dzwoni ze skody to ja mu mówię że gdybym chciał inne to bym zamawiał volvo , handlowiec teraz pisze jakie pismo do skody z prośbą o wyjaśnienie co z moim autem więc czekam ale sam mówi że to może trwać .,,,...,,, tzn ich odp.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

elmiko
Samochód: Kodiaq MR2022 L&K TDI 200KM

Post autor: elmiko »

chris24 pisze:
30 maja 2022, 17:52
elmiko: a jakie błędy mogą mie konfiguracje ?
W październiku okazało się, że wszystkie konfiguracje oprócz L&K miały błędy związane z Cantonem, monitorowaniem martwej strefy, asystentem wyjazdu z miejsca parkingowego, itp.
Kto się zgodził na 'kastrację' ten dostał auto, kto mógł i chciał przeszedł na L&K.

Była tu na forum lista wyposażenia, które 'wypada' z różnych modeli Skody, nie tylko z Kodiaqa.
Posiadanie takiego wyposażenia w swojej konfiguracji powoduje błąd. Dopóki komponent z tej konfiguracji nie zostanie usunięty - auto nie pójdzie do produkcji.

Kwestia czerwca i MR23 - chyba tylko w centrali w Mladej Boleslav wiedzą co chcą/muszą wyciąć z aut, żeby móc auta produkować na rentownym poziomie. My zobaczymy jak pojawi się nowy cennik/konfigurator.

snowb
Samochód: Kodiaq RS '22 soon.TM

Post autor: snowb »

Ja zamawiałem auto na samym początku grudnia - RS. Miało być pięknie, w styczniu może info o terminie, potem, że może w czerwcu. Aktualne info jest takie, że może będzie termin produkcji wyznaczony po jakiejś tam przerwie technologicznej (zmiana rocznika czy coś) w czerwcu...

chris24
Samochód: Skoda Kodiaq L&K 2.0 TSI 4x4

Post autor: chris24 »

elmiko: nie nazywał bym zatem tego błędem w konfiguracji. To było obostrzenie produkcyjne i temat był znany. Gdyby to był błąd to by ludzie czakali nie wiedząc tego.

elmiko
Samochód: Kodiaq MR2022 L&K TDI 200KM

Post autor: elmiko »

chris24 pisze:
31 maja 2022, 13:32
elmiko: nie nazywał bym zatem tego błędem w konfiguracji. To było obostrzenie produkcyjne i temat był znany. Gdyby to był błąd to by ludzie czakali nie wiedząc tego.
Prawda.
Ale w związku z niedostępnością podzespołów dla danej linii produktów pojawia się w systemie błąd konfiguracji. A z błędem dalej nie pójdzie. Efekt znany - ten sam.

Mans
Samochód: VW Tiguan FL 1.5 TSI DSG7

Post autor: Mans »

Ciekawy materiał :?

mpirek
Samochód: Kodiaq L&K 2.0TSI (RM2022)

Post autor: mpirek »

Mój już na placu u sprzedawcy. Leasing zaakceptowany więc w następnym tygodniu ( w tym zapewne się nie uda - mam jeszcze swoje do oddania) będzie odbiór.

koniar
Samochód: Peugeot 4007 2,2 HDI

Post autor: koniar »

mpirek pisze:
31 maja 2022, 18:40
Mój już na placu u sprzedawcy. Leasing zaakceptowany więc w następnym tygodniu ( w tym zapewne się nie uda - mam jeszcze swoje do oddania) będzie odbiór.
kiedy auto zostało zamówione?

mpirek
Samochód: Kodiaq L&K 2.0TSI (RM2022)

Post autor: mpirek »

koniar pisze:
31 maja 2022, 20:41
mpirek pisze:
31 maja 2022, 18:40
kiedy auto zostało zamówione?
No ja czerwiec 2021 więc się należy jak psu buda :), zamówiłem bagażnik na rowery na hak (brandowany thule) oraz koła zimowe (felgi - Felga aluminiowa 18" TRINITY antracyt, szczotkowana i opony osobno), poza tym zostawiam stare auto w rozliczeniu więc salon zarobi :).
Cena samochodu bez zmian jak w zamówieniu z 2021.

sylwekr
Samochód: Kodiaq L&K 2.0TSI

Post autor: sylwekr »

No mój w końcu tez dotarł do dealera. Ostatnie formalności i w przyszłym tygodniu odbiór. Czas oczekiwania - 11 miesięcy.

ODPOWIEDZ