Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
wasyleq
Samochód: Jeszcze nie Kodiaq

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: wasyleq »

W ogóle oglądanie dziś cenników kodiaqa sprzed 3 lat powiedzmy powoduje reakcję 'co tu się ...' ;)

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

tomnowy
Samochód: Kodiaq 1.5 Style

Post autor: tomnowy »

a jakie byly ceny z ciekawosci 3 lata temu? macie stary cennik gdzies podejrzec?

Awatar użytkownika
MałGorzata
Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60

Post autor: MałGorzata »

w 2017 wypasiony Style (nie było wtedy jeszcze LK) w benzynie to było ok.180 tysi, Diesel 190KM 11 tysi więcej. Przed rabatami.
----

Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER

mpirek
Samochód: Kodiaq L&K 2.0TSI (RM2022)

Post autor: mpirek »

Dziś byłem w Skodzie żeby wycenili moje stare auto na zamianę za Kodiaqa (Tiguan) i faktycznie po rozmowie z handlowcem mam informację że samochody tylko z finansowaniem VW, argumentował, że kupowano auta za gotówkę w celu reeksportu do innych krajów a to grozi firmie sprzedającej dużymi karami VW.

WuWu
Samochód: Kodiaq 1,4

Post autor: WuWu »

Jakaś ściema. Ja nie miałem problemu. Oczywiście przelew a nie sterta papierków.

mpirek

Wiadomo, że przelew. Chodzi o zakup przez finansowanie. Nie wiem do kogo to stwierdzenie, że ściema? Już kilka osób mówiło o tym problemie przy zakupie. Ja dziś dowiedziałem się od swojego handlowca. Może jak kupowałeś wcześniej nie było problemu. Mówimy o bieżącej sytuacji. Polecam dopytać u sprzedawcy.

bubuś
Samochód: był Kodiaq Style 2,0 TDI 140kW, 4x4, DSG + dodatki

Post autor: bubuś »

mpirek pisze:
07 maja 2022, 21:24
Wiadomo, że przelew. Chodzi o zakup przez finansowanie. Nie wiem do kogo to stwierdzenie, że ściema? Już kilka osób mówiło o tym problemie przy zakupie. Ja dziś dowiedziałem się od swojego handlowca. Może jak kupowałeś wcześniej nie było problemu. Mówimy o bieżącej sytuacji. Polecam dopytać u sprzedawcy.
Bank VW w uzgodnieniu z dilerami szuka frajera, który będzie płacił niemałe odsetki od kredytu/pożyczki.
Jest to nielogiczne z punktu widzenia kupującego, bo nawet załóżmy, że nie da się kupić za gotówkę, tylko z finansowaniem VW Bank. Dzisiaj zawiera się umowę o finansowaniu, a po odbiorze auta spłaca się cały kredyt/pożyczkę jednorazową wpłatą w wysokości zaciągniętego zobowiązania.
Bank nie może takiego czegoś zabronić.
Follow your dreams :D
Cenię swój wzrok i czas, dlatego nie czytam niechlujnie pisanych postów! Oczekujesz pomocy, używaj poprawnej pisowni.
Popieram akcję na rzecz poprawnej pisowni i ortografii w Internecie: BYKOM-STOP!

Awatar użytkownika
stingerA6
Samochód: Bardzo Mocarny Wagon - prawie Kodiaq

Post autor: stingerA6 »

Dokładnie. Na rezygnację z kredytu jest 14 dni.
"Forum to nie agencja towarzyska.....wszystkim nie dogodzimy"
"Niektórzy pędzą na złamanie karku, aż ciężko ich nieraz wyprzedzić."

mpirek

Rezygnacja jeśli umowa jest podpisana poza siedzibą. Każdy salon ma siedzibę VW Leasing i VW Bank

ODPOWIEDZ