Czas oczekiwania na Kodiaqa
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
a czy problem z wiązkami przy modelach TSI dotyczy tylko Kodiaqa czy też zamówienia z Ukrainy dotyczą całej grupy VW. Pytam bo zastanawiam się nad zmianą na Tiguana Allspace i nie chcę, żeby był to strzał w kolano.
Cała grupa jest w czarnej d...
Wiązki do TSI były z Ukrainy.
Ktoś z was patrzył jak to wygląda w innych markach. Mam wrażenie że wszędzie teraz czeka się minimum rok na SUVa. Ktoś cię wspominał o Volvo, jakie tam są terminy?
Inne alternatywy?
Sent from my IN2023 using Tapatalk
Inne alternatywy?
Auto mogło jeszcze nie przechodzić testów w fabryce. Stąd brak faktury.namerci pisze:Moje zamówienie już ma status wyprodukowane, w ciągu dwóch tygodni powinno być do odbioruponad 9 miesięczny czekania...
PS. Ma status wyprodukowane ale nie ma wystawionej faktury, więc nie wiadomo czy czegoś nie brakuje. Mam dzwonić w przyszłym tygodniu i dopytać.
Przynajmniej u mnie tak było.
Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka
Tym razem ja powoli żegnam się z tym wątkiem.
Auto stoi na placu u dealera, w piątek zdecydowałem o finansowaniu, więc zostały formalności do załatwienia i jak się uda pod koniec przyszłego tygodnia wycieczka do Gdańska
Zamówiony 5 lipca 21. Sportline 2.0 TSI .
Auto będzie bez osłony na silniku - powinna być kampania na to.
Jeśli ktoś zainteresowany, w innym wątku znajdzie przykladowe kalkulacje leasingu.
Auto stoi na placu u dealera, w piątek zdecydowałem o finansowaniu, więc zostały formalności do załatwienia i jak się uda pod koniec przyszłego tygodnia wycieczka do Gdańska
Zamówiony 5 lipca 21. Sportline 2.0 TSI .
Auto będzie bez osłony na silniku - powinna być kampania na to.
Jeśli ktoś zainteresowany, w innym wątku znajdzie przykladowe kalkulacje leasingu.
Czy w kontekście aktualnych problemów z wiązkami i wydłużonym czasem oczekiwania rozważaliście równoległe zamówienie na RAV4?
W budżecie porównywalnym z 1.5DSG Style + metalik + comfort + premium care 4lata/80kkm, czyli ok 160kPLN jest hybryda w wyposażeniu Comfort z napędem na przód. Czy macie jakieś doświadczenia, co ewentualnie warto domówić w Toyocie - jakieś pakiety serwisowe itp., lub coś o co warto dopytać? Nie miałem niestety wcześniej doświadczeń z japończykami.
Tak jak ktoś wcześniej pisał, Kodiaq jest całkiem dobrze wyposażony w tej cenie - przykładowo Toyota ma lampy drogowe halogenowe a nie ledy, nie wspominając już o matrycowych. Zegary też zdaje się są zwykłe analogowe, felgi mniejsze itp. Z drugiej zaś strony, dodatkowy silnik elektryczny rozwiązuje częściowo problem irytującego systemu start-stop i opóźnień podczas ruszania. Jest to jednak jakaś alternatywa, a na otarcie łez jest fakt, że mniej tracą na wartości.
W budżecie porównywalnym z 1.5DSG Style + metalik + comfort + premium care 4lata/80kkm, czyli ok 160kPLN jest hybryda w wyposażeniu Comfort z napędem na przód. Czy macie jakieś doświadczenia, co ewentualnie warto domówić w Toyocie - jakieś pakiety serwisowe itp., lub coś o co warto dopytać? Nie miałem niestety wcześniej doświadczeń z japończykami.
Tak jak ktoś wcześniej pisał, Kodiaq jest całkiem dobrze wyposażony w tej cenie - przykładowo Toyota ma lampy drogowe halogenowe a nie ledy, nie wspominając już o matrycowych. Zegary też zdaje się są zwykłe analogowe, felgi mniejsze itp. Z drugiej zaś strony, dodatkowy silnik elektryczny rozwiązuje częściowo problem irytującego systemu start-stop i opóźnień podczas ruszania. Jest to jednak jakaś alternatywa, a na otarcie łez jest fakt, że mniej tracą na wartości.
Toyote duzo osob rozwazalo, ale jest mniejsza w srodku i bagazniku, wymaory ma prawie identycze z renault megane 2 kombi, system multimediow jest slaby, doradca piwiedzial zeby Toyota jakos jezdzila bo zwyklym blocie i morkej powierzchni (kola buksuja) musi bycnaped w wersji na 4 kola, zalixzka formalnie jest zwrotna ale sa oplaty manipulacyjne i okolo 2.5tys zabieraja, z zaliczki jak sie dpotyalem bo tez chcial zamowic Rav 4 i kodiaqa
Na RAV4 tez się czeka ok 6-7 miesiecy
Ktoś rozważał Santa fe Hybrid?