Czas oczekiwania na Kodiaqa
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Może się powatarzam ale nie mogę tego zrozumieć. Skoro pierwszy termin miałem na luty 2022 a obecny na październik 2022, przy zamówieniu z sierpnia 2021 to idąc tym jaki termin otrzyma ktoś kto zamawiał w styczniu lub lutym 2022?
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2022, 11:43 przez cov, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja czasami myślę, że faktycznie liczą na odwołanie zamówienia (takiego np jak moje z czerwca) bo się im nie opłaca takiego auta produkować po prostu. Trzyma fabryka zamówienie i czeka kiedy gość się podda, po prostu. Ja chyba tak dla zasady będę czekał żeby się przekonać co wymyślą jak minie już ponad rok a dalej nie będzie terminu produkcji.
Moje zamówienie z listopada STYLE 2.0 TDI 150KM 4X4 DSG obecnie ma status w produkcji do odbioru za około 2 tyg.
Zainteresowanych kupnem mojego obecnego MIŚKA z 2021r. zapraszam do działu ''Sprzedam''.
A składał ktoś zanówienie na 2 auta? Ciekaw jestem efektów i terminów, np. czy jedno auto było by szybciej niż drugie...
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2022, 11:42 przez cov, łącznie zmieniany 1 raz.
A po co składać 2 takie same zamówienia u różnych dealerów ? Takim to dał bym bana na oba zamówienia.. Rozumiem negocjować cenę ale po co zamawiać 2 takie same wiedząc że odbierze się tylko jeden ? Ktoś kto prowadzi jakikolwiek biznes wie że to ku....
Siec sprzedazy Stellantis w Polsce sie sypie? Dealerzy nie chca wspolpracowac z koncernem ? Francuskie.pl ? Dziennik Motoryzacyjny
https://francuskie.pl/siec-sprzedazy-st ... koncernem/
tak a propo sytuacji w skodzie. wszedzie dobrze gdzie nas nie ma
https://francuskie.pl/siec-sprzedazy-st ... koncernem/
tak a propo sytuacji w skodzie. wszedzie dobrze gdzie nas nie ma
Moje zamówienie już ma status wyprodukowane, w ciągu dwóch tygodni powinno być do odbioru
ponad 9 miesięczny czekania...
PS. Ma status wyprodukowane ale nie ma wystawionej faktury, więc nie wiadomo czy czegoś nie brakuje. Mam dzwonić w przyszłym tygodniu i dopytać.
PS. Ma status wyprodukowane ale nie ma wystawionej faktury, więc nie wiadomo czy czegoś nie brakuje. Mam dzwonić w przyszłym tygodniu i dopytać.
A nie bierzecie pod uwagę tego, że wiązki do TSI były produkowane w Ukrainie? Znalezienie nowego dostawcy/przestawienie obecnego na inne wiązki trochę potrwa. Dlatego może tak być, że TSI przesuwają na późniejsze terminy.
Mam info od mojego sprzedawcy. Modele TSI miały wiązki z Ukrainy. Brak dostaw. Koncern VW ma do 2 tygodni poinformować co z zamówieniami na TSI i czy będzie możliwa zmiana na TDI i jak z opłatą za różnice w cenie.
Dziś robiłem symulacje samochodów podobnego typu i dalej Skoda w kategorii wyposażenie/cena nie ma sobie równych.
Dziś robiłem symulacje samochodów podobnego typu i dalej Skoda w kategorii wyposażenie/cena nie ma sobie równych.
przy dzisiejszym cenie diesla i problemami z jego dostepnoscia jakie maja sie pojawic to taka zmiana z tsi to strzal w kolano