Czas oczekiwania na Kodiaqa
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Eromi: rozumiem że obniżą cenę plus jako rekompensata powłoka ceramiczna ? Bo jak tyko powłoka to jaka to rekompenesata ...
zmienili mi termin z kwietnia na październik 2022. Zamówienie z sierpnia 2021 Lk 2,0 tsi.
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2022, 11:45 przez cov, łącznie zmieniany 1 raz.
cov: Ja .... p .... na co ja liczę zamawiając w styczniu tego roku ? Chyba tylko na brak logiki w działaniu Skody i ze się załapię na termin i tak.
Wstępny i planowany termin grubo ponad rok po zamówieniu 
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2022, 11:44 przez cov, łącznie zmieniany 1 raz.
Tez tak mi się wydaje że nie zobaczymy tych samochodów, może jakiś pozew zbiorowy? Ktoś coś??
- Czarny
- Samochód: Mercedes Benz GLC 200d
Ja tak mam. Zamówiony 04.10.2021 L&K 2.0 TSI dziś w salonie info ,,Brak terminu produkcji " Info od innego sprzedawcy który przyjął zamówienia na kilka L&K, że jeden z czerwca 2021 nie ma terminu realizacji. A jeden ze stycznia tego roku wskoczył z terminem produkcji. totalna czeska logika, że aż łapki opadają. Zastanawiam się nad MB GLC.Czeski pisze: ↑19 mar 2022, 16:52Witajcie,
Czy ktoś z was jeszcze ma tak, że auto zamówione na początku października w salonie. Do tej pory żadnego numeru produkcji...
Kodiaq 2.0 TSI 4x4 Sportline DSG
Zastanawiam się czy nie robić upgrade do L&K bo jak jeszcze dodatkowo mi wszystko wykastruja to będę łagodnie ujmując zły.
Ktoś dostał może już swojego Sportline'a z Cantonem?
Pozdrawiam
Sent from my IN2023 using Tapatalk
A jesteś pewnien czy to nie "zagrywka" dealera. W obecnej sytuacji gdzie brakuje aut do sprzedaży to może byc na rękę dealerowi powkórw... ć klienta aby klient sam zrezygnował, a jak auto się wyprodukuje to na Twoim aucie będą 10 czy 20 tys do przodu (w zależności od specyfikacji) Moje auto wg. nowego cennika i bez rabatów obecnie by kosztowało 27 tys więcej, czy nie jest na rękę sprzedawcy jak bym zrezygnował z zakupu, auto zamówione przyjdzie, nowemu klientowi dadzą 2 tys rabatu i 25 tys są do przodu.... na tym samym samochodzie.cov pisze: ↑24 mar 2022, 18:28Nie no to są jaja. Wstępny i planowany termin grubo ponad rok po zamówieniu. Naliczyłem 7 zmian terminu. To będzie pewnie kolejnych 7.
Trzeba to chyba otwarcie powiedzieć, oni nam tych samochodów po prostu nie zrobią.
Po półtorej roku większość osób zrezygnuje w ich miejsce wskoczą "nowi".
Wszystko się kręci.
A że klient zawiedziony, kogo to obchodzi....
Może ktoś wie jak zweryfikować status produkcji auta (ale bez pytania swojego sprzedawcy). Moje niby nadal nie ma terminu i nie wiadomo kiedy będzie, ale sprzedawca podsyła mi ofertę na auto które zaraz do nich przyjedzie i oczywiście oferta w cenie katalogowej (czyli uboższa wersja niż zamawiałem ale za wyższą cenę)... no i ja miałbym być z tego zadowolony bo zaraz bym miał samochód, a tak na prawdę to ktoś inny by się cieszył bo zarobił tymi ruchami ładnych pare tysi.
Mój dealer mówił mi dziś że w tym roku już żadnej benzyny nie wypuszczą (salon w Lublinie )
Też o tym słyszałem, chyba ktoś na forum Superb-a o tym pisał, że benzyna przestaje się produkowac i będą szły tylko diesle i że klienci co zamówili benzynę nie będą mogli zmieniać silnika. Jeśli by to była prawda to nie wiem czy Skoda to przetrwa, już od dłuższego czasu mają problemy z produkcją, "stracili" fabryki na Ukrainie i w Rosji, podobno sporo klientów rezygnuje bo mają dosyć tych szopek z oczekiwaniem. Jak do tego przestaną robić auta z silnikami benzynowymi to nie wiem czy ich zyski będą na tyle duże aby ta firma przetrwała...