Czas oczekiwania na Kodiaqa
- WaC
- Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Witamy.
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.
Żona wybierała
Na felgach założone opony Hankook, w bagażniku zimowe Firestone.
czas oczekiwania jak na porod:)
Ja też wczoraj odebrałem misia w tym samym kolorze tylko sportline. Podoba się i żonie i dzieciomSontiusz pisze: ↑15 mar 2022, 19:55Żona wybieraładałem się przekonać i nie żałuję. Choć myślałem że z tym kolorem tylko w wersji Sportline Kodiaq będzie wyglądał zacnie. Ale jak widać na zdjęciu i wersja style daję radę z ładnymi felgami szprychowanymi oraz chromowanym grilem niby szczegóły a robią robotę.
Na felgach założone opony Hankook, w bagażniku zimowe Firestone.
Auto zamawiałem 31 sierpnia, cena zgodna z ustaloną w tamtym roku.
Gratulacje!
Wczoraj przy odbiorze Sprzedawca mówił że teraz po lekkim odbiciu i napływie samochodów, znów będzie ciężko. Wszystko przez wojnę na Ukrainie. I na dzień dzisiejszy czas oczekiwania na zamówione auto to 12-14 miesięcy. Rabaty i gwarancja cenny nie ma już czegoś takiego.
Wczoraj przy odbiorze Sprzedawca mówił że teraz po lekkim odbiciu i napływie samochodów, znów będzie ciężko. Wszystko przez wojnę na Ukrainie. I na dzień dzisiejszy czas oczekiwania na zamówione auto to 12-14 miesięcy. Rabaty i gwarancja cenny nie ma już czegoś takiego.
-
damian6310
- Samochód: Kodiaq 2.0 tdi polift. ...kiedys Superb 3 1,8tsi
Powiem wam, ze czegoś tu nie rozumiem:
1. Znajomy zamówił Hondę w styczniu salon powiedział ze najszybciej lipiec po czym 2 tygodnie temu powiedzieli ze skasowali zamówienie z Rosji i samochód będzie najpóźniej kwiecień / maj
2. Zamówiłem w grudniu minęły już 3 miesiące i zero terminu przecież już można zaplanować i powiedzieć ze mniej więcej produkcja będzie w „tym” miesiącu …
3. Planowanie produkcji … przecież wiedza ile maja zamówień rozumiem ze w marcu ciężko określić kiedy zostanie wyprodukowane ale zamówienia z zeszłego roku chyba można już ogarnąć ????
1. Znajomy zamówił Hondę w styczniu salon powiedział ze najszybciej lipiec po czym 2 tygodnie temu powiedzieli ze skasowali zamówienie z Rosji i samochód będzie najpóźniej kwiecień / maj
2. Zamówiłem w grudniu minęły już 3 miesiące i zero terminu przecież już można zaplanować i powiedzieć ze mniej więcej produkcja będzie w „tym” miesiącu …
3. Planowanie produkcji … przecież wiedza ile maja zamówień rozumiem ze w marcu ciężko określić kiedy zostanie wyprodukowane ale zamówienia z zeszłego roku chyba można już ogarnąć ????
To Skoda, tego nie zrozumiesz. Ja mam zamówienie z 5 lipca. Termin poznałem dopiero pod koniec stycznia, czyli pół roku od zamówienia. I termin był na za trzy miesiące (13 tydzień). W przyszłym tygodniu zaczyna się tydzień 12 i będę dzwonił z pytaniem czy ten termin nadal aktualny. Niby był zamrożony termin, ale znowu... To Skoda, termin zamrożony nie oznacza, że zaklepali wszystkie części, i na pewno auto zostanie wyprodukowane. Jestem ciekaw czy przez wojnę na Ukrainie i problemy z wiązkami elektryczycznymi, ten termin nadal będzie wiążący. Jakby nie było jest to miesiąc od rozpoczęcia wojny, więc zapasy pewnie się wyczerpały.damian6310 pisze: ↑16 mar 2022, 19:18Powiem wam, ze czegoś tu nie rozumiem:
Ja czekam 9 miesięcy i termin produkcji nieznany. Więc o czym mowa.
ktoś miał planowany 15 tydzień?
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2022, 11:47 przez cov, łącznie zmieniany 1 raz.