Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Awatar użytkownika
MałGorzata
Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: MałGorzata »

Malenstwo8 pisze:
13 mar 2022, 13:25
Do dzisiaj mam kaca moralnego, że pozbyłem się Kodiaqa. Czuję się, jakbym zdradził przyjaciela. To auto nigdy mnie nie zawiodło i przez trzy lata nie było z nim żadnego problemu. Gratuluję przyszłym nabywcom świetnego wyboru.
Bardzo zaskoczyły mnie twoje słowa a zarazem ucieszyły. Mam to samo.

----

Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

rycek
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0TDI L&K 4x4 150KM 7-os

Post autor: rycek »

Cześć wszystkim - obserwuję od dłuższego czasu ten wątek, bo podobnie jak Wy czekam na swojego Miśka L&K. To będzie kolejny Misiek L&K - obecny się niesamowicie sprawdził, więc czekam w kolejce na następce. Gdyby komuś znudziło się oczekiwanie - mój będzie do odsprzedania dokładnie 1 lipca 2022 :) Przepraszam jeżeli kogoś urazi reklama, więc po więcej szczegółów zapraszam na PRIV - w skrócie napiszę, że autko jest z 2019 2.0TDI 150KM L&K - chyba tylko bez panoramy, a tak jest wszystko (hak, webasto, VC, wentylowane fotele). Tylko 57tys km więc żal się rozstawać, tym bardziej ze dokupiłem gwarancję do lipca 2024 roku. Do zmiany skusił mnie facelifting, a szczególnie matrycowe reflektory i fotele ergo, dlatego zamówiłem pół roku temu i sobie cierpliwie czekam... razem w Wami...

Xeor^
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI 4x4 L&K

Post autor: Xeor^ »

chris24 pisze:
13 mar 2022, 11:53
ok myślałem ze już odebrałeś

Ergo fotele mają chyba tylko tą różnicę że jest regulowana długość siedziska więc dlaczego miało by mieć to wpływ na logo na oparciu ?
Wiesz, ja nie mogłem wziąć ergo bo mam jasne wnętrze, nie tylko regulowana długość ale profilowane boczki, opcja masażu. Gdyby chcieli mieć ergo tak samo jak fotele L&K to musieli by mieć wersję z napisem jasną, z napisem ciemną, bez napisu jasną i bez napisu ciemną, wydaje mi się że nie są one aż tak popularne przez co są narazie dostępne tylko w jednej wersji, czarnej.

rycek
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0TDI L&K 4x4 150KM 7-os

Post autor: rycek »

Jeździłem kiedy VW Passatem z fotelami ergo, potem Astrą z AGR i masażem i zarówno w VW jak i Oplu były bardzo wygodne. Dlatego teraz mimo, że jasna skóra wygląda przepięknie w Kodiaqu, wybrałem czarne fotele z ergo - ciekawe jak będzie się finalnie prezentował czarny lakier z czarną skórą.

grzes12
Samochód: Kodiaq l&k 2022

Post autor: grzes12 »

mam ergo w L&K i te fotele to rewelacja !

tomnowy
Samochód: Kodiaq 1.5 Style

Post autor: tomnowy »

czare fotele sa fajne z czarnym lakierem, szkoda ze sufitu nie ma w standardzie tez miec w czerni i emblrmatow jak w RS

chris24
Samochód: Skoda Kodiaq L&K 2.0 TSI 4x4

Post autor: chris24 »

elmiko pisze:
13 mar 2022, 14:10
chris24 pisze:

Ergo fotele mają chyba tylko tą różnicę że jest regulowana długość siedziska więc dlaczego miało by mieć to wpływ na logo na oparciu ?
Fotele Ergo można dodać do Style - dlatego prawdopodobnie nie mają logo L&K
do L&K też można w opcji dodać ergo więc to chyba nie to
widziałem w filmie od rusków że był L&K bez logo na oparciu ale to może na ten rynek tak było

elmiko
Samochód: Kodiaq MR2022 L&K TDI 200KM

Post autor: elmiko »

chris24 pisze:
13 mar 2022, 23:17
elmiko pisze:
13 mar 2022, 14:10
chris24 pisze:

Fotele Ergo można dodać do Style - dlatego prawdopodobnie nie mają logo L&K
do L&K też można w opcji dodać ergo więc to chyba nie to
widziałem w filmie od rusków że był L&K bez logo na oparciu ale to może na ten rynek tak było
Patrz, zapomniałem dodać 'też' i całkiem zmieniło sens zdania...

Miało być:

Fotele Ergo można dodać też do Style - dlatego prawdopodobnie nie mają logo L&K

WuWu
Samochód: Kodiaq 1,4

Post autor: WuWu »

Malenstwo8 pisze:
13 mar 2022, 13:25
Czekajcie, bo warto. To niesamowite, ale od roku już nie jeżdżę Kodiaqiem, a tęsknię za nim. Nie miałem tak z żadnym autem. Serio. Zaglądam tutaj i śledzę forum, a na ulicy oglądam się za każdym Kodiaqiem. Coraz poważniej myślę o powrocie do Kodiaqa Sportline, choć niestety czas oczekiwania jest bardzo długi. Kodiaq to jedyne auto w mojej karierze do którego chcę wrócić. Jestem bardzo wymagający co do aut, ale Kodiaq to było złoto. Ostatni tydzień spędziłem z Superbem 2.0 tsi dsg. Zrobiłem nim 1200 km i jestem zachwycony. Kamiq mojej żony również jest świetnym, sympatycznym autem. Z Kodiaqa przesiadłem się do nowego XC90 i to…był błąd. Kodiaq dawał radochę z jazdy, prostotę obsługi, intuicyjność. Brakuje mi tego. Zacząłem nim jeździć na początku 2018 r. Można powiedzieć, że byłem jednym z pierwszych użytkowników tego forum. Do dzisiaj mam kaca moralnego, że pozbyłem się Kodiaqa. Czuję się, jakbym zdradził przyjaciela. To auto nigdy mnie nie zawiodło i przez trzy lata nie było z nim żadnego problemu. Gratuluję przyszłym nabywcom świetnego wyboru.
Wiadomo że to tylko gra ale możesz pojeździć Kodiaq-iem nawet bardziej ekstremalnie niż w rzeczywistości a jak się ma kierownicę z biegami i pedałami to prawie jak w rzeczywistości.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
a jak się rozbije to się naprawia w 3 sekundy ;)
Obrazek

tomnowy
Samochód: Kodiaq 1.5 Style

Post autor: tomnowy »

co to za gra?

ODPOWIEDZ