Czas oczekiwania na Kodiaqa
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Czy ktoś kto odebrał może mi powiedzieć kiedy dostaliscie informację że jest wyprodukowany a kiedy trafił do importera lub salonu? Po jakim czasie od produkcji wyszedł z fabryki.
Czy ktoś z forum może odebrał ostatnio Kodiaqa, który został wyprodukowany w Rosji?
Na grupie na Facebook jeden z użytkowników twierdzi, że dostał informację, że samochód będzie zaraz do odbioru i został wyprodukowany w Rosji. A z tego co mi się wydawało to wszystkie na nasz rynek produkowane są w Czechach.
Podobno wiele koncernów wstrzymało sprzedaż w Rosji i zastanawiam się czy nie przerzucają wyprodukowanych aut na inny rynek. Ale jeśli byłoby to prawdą to chyba jakoś za szybko by to wszystko się zadziało...
Na grupie na Facebook jeden z użytkowników twierdzi, że dostał informację, że samochód będzie zaraz do odbioru i został wyprodukowany w Rosji. A z tego co mi się wydawało to wszystkie na nasz rynek produkowane są w Czechach.
Podobno wiele koncernów wstrzymało sprzedaż w Rosji i zastanawiam się czy nie przerzucają wyprodukowanych aut na inny rynek. Ale jeśli byłoby to prawdą to chyba jakoś za szybko by to wszystko się zadziało...
Raczej trudno przesuwać teraz gotowe produkty z fabryk w Rosji oraz Ukrainie (tam też jest produkowany Kodiaq od kilku miesięcy)MaRith pisze: ↑28 lut 2022, 21:26Czy ktoś z forum może odebrał ostatnio Kodiaqa, który został wyprodukowany w Rosji?
Prędzej wstrzymają produkcję na rynek wewnętrzny Rosji i Ukrainy a nowe dostawy komponentów pójdą już tylko do pozostałych fabryk.
Pisałem o takiej możliwości kilka tygodni temu zastanawiając się czy i jak może to wpłynąć na nasze terminy.
Moim zdaniem jeżeli wpłynie pozytywnie to niestety tylko krótkoterminowo bo w dłuższej perspektywie to będzie jeszcze gorsza dostępność surowców i wzrost cen.
Szkoda że nie jestem bliski odbioru auta i nie do końca rozumiem że w obliczu ryzyka wojny ktoś ma wątpliwości.
Tym bardziej lepiej mieć towar niż kasę. Choć ryzyko zabrania 4x4 przez armię niestety wzrosło i tutaj widzę jakiś problem.
Chris24 - kupujesz na kredyt/gotówkę czy za pomocą leasingu? Armia nie zgłosi się po auta które są w leasingu, chyba że będzie sytuacja jak na ukrainie, ale w trakcie wojny to wszyscy tracą, w czasach pokoju armia może przejąć auto 4x4 jak jesteś jego właścicielem i to nie zawsze.
- WaC
- Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7
Sylwekr, chylę czoło!
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.
U mnie termin produkcji został zamrożony na 13 tydzień. Wersja L&K bez szklanego dachu i trzeciego rzędu siedzeń.
Dzwoniłem do dealera w dalszym ciągu nie mam terminu. Dramat
Kodiaq 2.0 TDI 4x4 200KM L&K + panoramiczny dach i trzeci rząd siedzeń. Zamówienie 4 sierpnia 2021. Dzisiaj określony termin produkcji na 14 tydzień.
- Czarny
- Samochód: Mercedes Benz GLC 200d
Kodiaq 2.0 TDI 4x4 200KM L&K wymaxowany prócz grzania postojowego i trzeciego rzędu siedzeń. Zamówiony 4.10.2022 i do dziś brak terminu produkcji ;(