Cena końcowa 148 000 zł ( upust dealera 8300 - wersja silnika 2.0 165 KM)
Czas oczekiwania na Kodiaqa
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
kurcze dobra cena jak za takie auto, szkoda ze jest takie male, bo tez rozwazalem przy wyborze.
mi wyszlo 176 z upustem 8300 wyjdzie okolo 167700 za powiedzmy odpowednik kodiaqa (kodi teoretycznie 162800),
Mazda fajne auto, ale dla mnie za mały bagażnik. Kodiaq wygrywa jednak przestrzenią i dlatego padło na niego.
dokladnie dlatego jednak kodi:)
ja poniżej Kodiaqa względem wielkości nie chciałem schodzić. myślałem nad sorrento, ale cena wyższa i czas oczekiwania ok 11 mcy
i sorento nie ma takiego wyposazenia jak mial miec kodiaq, przynsjmniej w teori, bo tez rozwazalem, np. elektrycznie zwalniany hak, i inne, plus wyzsza cena (wychodzilo mi prawie 200tysi) i znowu wygral kodi.
-
szablesi76
- Samochód: Kodiaq 2021 2.0 tdi dsg
Wymieniałem po 2 tysiącach. W filtrze opiłki także nie ma co czekać na 30 000.romgor123 pisze:Kodiaq Style 1.5 DSG w końcu odebrany. Zdjęcie wstawie wkrótce, bo kolor Blue Race fajnie się prezentuje.
Pytanie z innej beczki…jak z pierwszą wymianą oleju? Salon powiedział, że dopiero po 30tys km….ale słyszałem też, że warto wymienić po pierwszych 2-3 tysiącach km.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wymieniałeś w ASO? jaki koszt?szablesi76 pisze: ↑23 lut 2022, 7:57Wymieniałem po 2 tysiącach. W filtrze opiłki także nie ma co czekać na 30 000.romgor123 pisze:Kodiaq Style 1.5 DSG w końcu odebrany. Zdjęcie wstawie wkrótce, bo kolor Blue Race fajnie się prezentuje.
Pytanie z innej beczki…jak z pierwszą wymianą oleju? Salon powiedział, że dopiero po 30tys km….ale słyszałem też, że warto wymienić po pierwszych 2-3 tysiącach km.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
W oczekiwaniu na Kodiaq-a, w jaki sposób dbacie o motor ?
Ja planuje spokojną jazdę do 5000K, potem już bez zwracania uwagi na styl jazdy.
Podejrzewam ze po 5000km będzie też zmiana mapy silnika i softu skrzyni aby zredukować lagi skrzyni i mieć płynniejsza jazdę (choć nie wiem jak będzie latać TSI, w TDI lag był nie akceptowalny).
Pierwszą wymianę oleju planuję po 1000-1500 km od odebrania, drugą po 5000 km, trzecią po 15000km.
No i potem normalnie co 15000, co daje co drugą wymianę w ramach Pakietu skody (co 30000) a co drugą za swoje.
Ja planuje spokojną jazdę do 5000K, potem już bez zwracania uwagi na styl jazdy.
Podejrzewam ze po 5000km będzie też zmiana mapy silnika i softu skrzyni aby zredukować lagi skrzyni i mieć płynniejsza jazdę (choć nie wiem jak będzie latać TSI, w TDI lag był nie akceptowalny).
Pierwszą wymianę oleju planuję po 1000-1500 km od odebrania, drugą po 5000 km, trzecią po 15000km.
No i potem normalnie co 15000, co daje co drugą wymianę w ramach Pakietu skody (co 30000) a co drugą za swoje.