Czas oczekiwania na Kodiaqa
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Fajna recenzja, widać porównanie nowy vs stary, widać tez problem z uszczelka pod maską, caly silnik uwalony.
Właśnie dostałem informację od dealera, że dostali przydział dwóch kodiaqów na ten kwartał i poszło zamówienie na mojego 
Podobno terminy się trochę skracają, bo skoda wypięła się na floty (dając rabaty tylko 0,5%).
Podobno terminy się trochę skracają, bo skoda wypięła się na floty (dając rabaty tylko 0,5%).
-
Mans
- Samochód: VW Tiguan FL 1.5 TSI DSG7
Kolejny test RS
Im bliżej terminu, tym bardziej człowiek zaczyna przebierać nóżkami 

Szczególnie mając na uwadze czas oczekiwania i czarowanie u dealera
Info od sprzedawcy z dzisiaj.

Szczególnie mając na uwadze czas oczekiwania i czarowanie u dealera

Info od sprzedawcy z dzisiaj.
Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu TapatalkaDzień dobry,
Samochód ma status tydzień zatwierdzony, wg dat powinien w przyszłym tygodniu zacząć się produkować, będę informował o postępach
Witam
Właśnie dzwonił do mnie sprzedawca informując że Kodiaq właśnie dziś się wyprodukował. Przewidywany czas dotarcia do salonu to początek marca.
Wersja Style z manualną skrzynią 1.5 TSI.
To tyle z dobrych informacji. Sprzedawca poinformował mnie że musi podnieść cenę auta o 3000 zł. Samochód został wyprodukowany taki jaki był zamówiony.
Jedynym argumentem Kierownika salonu (później rozmawiałem już z kierownikiem) jest taki że auto miało być z roku 2021 a jest 2022 oraz że Kodiaqa od ręki mogę sprzedać za 150 000 zł.
Jak rozmawiać z salonem? Dla zasady nawet złotówki bym nie dał. Ktoś miał podobny przypadek? Wiem że jak nie wezmę Kodiaqa to i tak znajdzie się chętny na drugi dzień i kupi za większe pieniądze.
Pozdrawiam
Właśnie dzwonił do mnie sprzedawca informując że Kodiaq właśnie dziś się wyprodukował. Przewidywany czas dotarcia do salonu to początek marca.
Wersja Style z manualną skrzynią 1.5 TSI.
To tyle z dobrych informacji. Sprzedawca poinformował mnie że musi podnieść cenę auta o 3000 zł. Samochód został wyprodukowany taki jaki był zamówiony.
Jedynym argumentem Kierownika salonu (później rozmawiałem już z kierownikiem) jest taki że auto miało być z roku 2021 a jest 2022 oraz że Kodiaqa od ręki mogę sprzedać za 150 000 zł.
Jak rozmawiać z salonem? Dla zasady nawet złotówki bym nie dał. Ktoś miał podobny przypadek? Wiem że jak nie wezmę Kodiaqa to i tak znajdzie się chętny na drugi dzień i kupi za większe pieniądze.
Pozdrawiam
Nie rozumiem tego że jedni dealerzy mówią o jakichś limitach a inni mówią że jeszcze z zeszłego roku nie wykorzystali i efektywnych limitów dla nich brak.
Widać że tego nie poprawili w wersii FL. To jakaś masakra żeby nowe auto tak wyglądało. Rozumiem że nie ma tam uszczelki po prosu albo jest jakaś guma co nie spełnia swojego zadania.