Czas oczekiwania na Kodiaqa
-
BigDaddy
- Samochód: Kodiaq Sportline FL 2022 1,5 TSI manual
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
@Pxl idź stąd, w tym wątku się nie chwali 
- WaC
- Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7
Nie tak ostro! Ja pewnie w przyszłym tygodniu też będę się chwalił.
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.
to zalozmy nowy watek np pierwsze wrazenia z kodiaqa lub cos podobnego zeby nie zasmiecac watku i nie draznic ludzi co czekaja
Popieram, mnie już nieźle wkurza, że co chwila ktoś pisze, że odebrał auto, albo, że się produkuje pomimo że zamówił nawet kilka miesięcy później niż ja...... Nie mam pretensji do piszących, też bym się cieszył, tylko wku... mnie to co robi Skoda, żadnego klucza, żadnych zasad, reguł, informacji, chyba mają wielki kosz z zamówieniami i "sierotka" losuje auta które trafiają na linię produkcyjną, a do tego kosza są dorzucane cały czas świeże zamówienia...
Nie do końca, ja gdybym nie miał wybranego Cantona którego wyrzucali to bym już miał wyprodukowane auto. Oni mają więcej klucz niż jesteśmy sobie w stanie teraz wymyśleć i tak dobierają wszystko żeby mieć jak największą produkcję. Nie wkurzaj się, mogę oddać mojego w marcu za +10% jak chcesz 
A z osób które czekają ponad 7mcy czy zamawialiscie raczej „wypasy” czy raczej podstawę?
Zastanawiam się czy nie jest tak ze dealerzy wrzucają w pierwszej kolejności „droższe” konfiguracje, z których maja większe prowizje.
Bo z tego co mi przekazał dealer teraz oni od gornie maja limity na zamówienie konkretnych modeli.
Zastanawiam się czy nie jest tak ze dealerzy wrzucają w pierwszej kolejności „droższe” konfiguracje, z których maja większe prowizje.
Bo z tego co mi przekazał dealer teraz oni od gornie maja limity na zamówienie konkretnych modeli.
Logika podpowiada, że produkcja jest ustawiana pod dostępność podzespołów, głównie elektroniki. Jeżeli mają produkować 'wypasy' na plac to rachunek ekonomiczny jednak mówi, żeby produkować 'golasy' i je sprzedawać. Pomiędzy 'golasami' lądują auta z placów, do których w końcu wpakowali to czego im brakowało.MaRith pisze: ↑10 lut 2022, 20:05A z osób które czekają ponad 7mcy czy zamawialiscie raczej „wypasy” czy raczej podstawę?
Dlatego dla nas, szarych Kowalskich, a nawet dla handlowców, klucz produkcyjny jest jedną wielką niewiadomą.
Wracając do wątku, proszę o info ile czekaliście lub nadal czekacie na Kodiaq L&K ?
Ja zamawialem 10.08.2021r. - póki co cisza.
Ja zamawialem 10.08.2021r. - póki co cisza.
Z tego co rozumiem to dealerzy nie maja tu nic do rzeczy, mogą tylko sobie patrzeć na daty w systemie. Wygląda to tak, że skoda najpierw ruszyła z 1.5 i prostszymi konfiguracjami. Zapewne skoda robi to tak, żeby zoptymalizować produkcję i dostawy a to zależy od danych do których nie mamy dostępu wiec nie poznamy klucza i zawsze będzie to wygadało jak losowe działania dla nas.MaRith pisze: ↑10 lut 2022, 20:05A z osób które czekają ponad 7mcy czy zamawialiscie raczej „wypasy” czy raczej podstawę?