Jeszcze nie podjąłem decyzji...Dual pisze: ↑18 maja 2017, 10:21Rozumiem, dla mnie ważniejsze były sprawy zapakowania auta np. ponton, silnik elektryczny z akumulatorem, silnik spalinowy, wędki, etc.
A jeździł będę zazwyczaj sam, z rzadka z rodziną. Stąd wolę też felgi 18' w teren (wolałbym nawet 17" pod opony A/T, ale nie mogę ponoć założyć) i zwykłe trwalsze zawieszenie (a przynajmniej tanio wymienialne).
Ciekaw jestem również, na ile Kodiaq będzie autem podatnym na dostosowanie do terenu np. podwyższenie o 5-6 cm (oczywiście po gwarancji). Marzy mie się aby był jak Wrangler(mnóstwo możliwości przeróbek i akcesoriów)
JacekJ to w końcu bierzesz Kodiaqa?
Czas oczekiwania na Kodiaqa
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Podziwiam takiego terminu. To jaki silnik i wyp.ze tak szybko. Ja zamowienie 3 grudzień a odbiór najwczesniej polowa czerwca. 2,0 tdi 190 km style plus dodatkow za 15 tys. I zadnych zmian modyfikacji w czasie czekania.
-
dag
- Samochód: Kodiaq 1,4 TSI 110 kW DSG Style
Zamówienie 23 lutego, produkcja 18 tydzień i jutro powinien być na placu u dealera. 
W przyszłym tygodniu powinienem odebrać
Więc od początku do końca zmieszczę się w 3 miesiącach.
W przyszłym tygodniu powinienem odebrać
-
Dual
- Samochód: Kodiaq 2.0 TSI DSG Style
Ja nie wiem. Moj Misiek to jest jakis pechowy, zamurowało go na 38 tygodniu, koniec wrzesnia, czyli nadal 8 miesiecy oczekiwania. No masakra... ale przynajmniej mam cchyba recznie robiona wersje z wizytówką montera i Damą na masce. Bo tempo produkcji podobne...hehe 
Pozdrawiam
Dual
Kodiaq 2.0 TSI DSG 4x4 Style
Dual
Kodiaq 2.0 TSI DSG 4x4 Style
Trochę bałem się premiery Karoq-a ale już jestem spokojny
Kodiaq zdecydowanie ładniejszy zewnątrz jak i przede wszystkim w środku
Mogę spać spokojnie
Kodiaq zdecydowanie ładniejszy zewnątrz jak i przede wszystkim w środku
Mogę spać spokojnie
Biały Metalik 2.0 TSI DSG Style. Wyposażenie za 45.000 zł.
Na pocieszenie (wzajemne) mój tez ręcznie robiony z podpisem Majstra, 2,0 TSI zamówiony 7ego lutego, produkcja 35 tydzień
Wytrwałości życzę wszystkim szczęśliwcom z ośmiomiesięcznym oczekiwaniem.........
Dostałem wiadomość,stoi w Poznaniu.Zamówiony 09.03.2017,produkcja 19 tydz.Niecierpliwie czekam co będzie dalej,ale jest już bardzo blisko.
No to jakiś wysyp kodiaqów w Polsce... Mój już w salonie.
-
rafalhtc
- Samochód: Hyundai Tucson 2017| 1.6 GDI | Comfort + Navi
Virgo7, Karoq to przecież prawie taki sam jak Kodiaq tylko trochę mniejszy:p
W Skodzie akurat przy jego projektowaniu, kosztów dużych nie mieli bo Karoq wygląda jakby położyli kalke na papier i odrysowali Kodiaqa odejmujqc po kilka cm z każdej strony.
Można było mieć w ofercie 2 fajne ale jakoś jednak różne modele, a teraz są natomiast 2 fajne ale wręcz bliźniacze modele
W Skodzie akurat przy jego projektowaniu, kosztów dużych nie mieli bo Karoq wygląda jakby położyli kalke na papier i odrysowali Kodiaqa odejmujqc po kilka cm z każdej strony.
Można było mieć w ofercie 2 fajne ale jakoś jednak różne modele, a teraz są natomiast 2 fajne ale wręcz bliźniacze modele