Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
namerci
Samochód: Kodiaq LK 2022, 2.0 TSI (190 KM).

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: namerci »

W takim razie mój błąd, przepraszam. Zamówienie składałem w lipcu więc już nie pamiętałem jak wygląda konfiguratorze, ale diler mówił że cennik zawsze jest ważniejszy od konfiguratora. Przy zmianie z RS na LK były różnice między cennikiem a konfiguratorem w cenach pakietów i ceny były brane z cennika

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

tomnowy
Samochód: Kodiaq 1.5 Style

Post autor: tomnowy »

jest taki balagan w informacjach od dealerow ze glowa mala. obdzwonilem 10 dealerow i 5 roznych wersji zeznan co do czasu oczekiwania i ceny i rabatu, co sprzedawca to inna wersja. np termin przy zamowieniu teraz to opcja:
1 czas oczekiwania 6 mcy ale przychodza po okolo4
miesiacach
2- 6mcy minimum ale do 10
mcy bedzie
3- ostatni dzwonek na zamowienie zeby w tym roku auto przyszlo
4 - mininum 12 m-cy
5- na ten rok to juz za pozno zeby zamowic i przyjnmuja zamowienia na przyszly
rok
6- nie zamawiamy bo juz nie maja kwot na ten rok i czekaja bo w polowie lutego dostabna nowe kwoty i wtedy przyjma zamowienie.

chris24
Samochód: Skoda Kodiaq L&K 2.0 TSI 4x4

Post autor: chris24 »

Xeor^ : ja zamawiałem dokładanie miesiąc temu, zamówienie jest zarejestrowane przez fabrykę, jeszcze bez terminu produkcji
Moje zamówienie zrobione konfiguratorem nie posiada wyszczególnionego całego wyposażenia seryjnego wersji L&K tylko wybrane wyposażenie standardowe dla wersji L&K oraz wybrane przeze mnie opcje. Dealer potwierdził że całe wyposażenie L&K jest w cenniku i takie dostanę. Po raz kolejny także potwierdził mi na piśmie gwarancję ceny.
Mam zaznaczoną opcję przy zamówieniu na JDG że podlega ochronie konsumenckiej.

longmanpl
Samochód: Kodiaq Sportline 2.0 TSI

Post autor: longmanpl »

Odnośnie Cantona i asystentów, wczoraj z ciekawości konfigurowałem analogicznie z dodatkami jak w swoim Sportline i LK jakoś dziwnie 'tanio' wypadał. Po wyborze LK i silnika 2.0 TSI, przed dodatkami, cena oscylowała w okolicach 198k .
Natomiast nigdzie info o Cantonie czy asystentach.

Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka

chris24

longmanpl pisze:
09 lut 2022, 17:44
Odnośnie Cantona i asystentów, wczoraj z ciekawości konfigurowałem analogicznie z dodatkami jak w swoim Sportline i LK jakoś dziwnie 'tanio' wypadał. Po wyborze LK i silnika 2.0 TSI, przed dodatkami, cena oscylowała w okolicach 198k .
Natomiast nigdzie info o Cantonie czy asystentach.

Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka
Cena bazowa L&K 2.0 TSI to 198, kPLN więc to raczej nie dziwne że cena oscylowała Ci w tych okolicach ;) L&K zawsze wchodził najkorzystniej w sensie ceny/wyposażenia
Info o Cantonie i asystentach jest w cenniku.

skczajnik
Samochód: Skoda Superb 2.0 TDI 150KM

Post autor: skczajnik »

Ja mam zamówienie z wczoraj, na zamówieniu mam napisane, że samochód będzie gotowy do odbioru najpóźniej w dniu 30.09.2022 (wersja L&K, leasing na firmę), niemniej czekam do połowy miesiąca na informację o przyjęciu zamowienia przez fabrykę oraz wyznaczenie terminu produkcyjnego, ciekawe jak to będzie wyglądało...

chris24

skczajnik pisze:
09 lut 2022, 17:51
Ja mam zamówienie z wczoraj, na zamówieniu mam napisane, że samochód będzie gotowy do odbioru najpóźniej w dniu 30.09.2022 (wersja L&K, leasing na firmę), niemniej czekam do połowy miesiąca na informację o przyjęciu zamowienia przez fabrykę oraz wyznaczenie terminu produkcyjnego, ciekawe jak to będzie wyglądało...
Obiecali Ci potwierdzenie terminu produkcji w 2 tyg ? Gdzie zamówiłeś ?

cov
Samochód: Kodiaq FL L&K 2.0 TSI 4x4

Post autor: cov »

dealerzy twierdzą że nie będzie zmian. Ale oni mają ten sam cennik z datą 22.12., co my
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2022, 11:49 przez cov, łącznie zmieniany 1 raz.

kerajnt
Samochód: Kodiaq 2 RS

Post autor: kerajnt »

Witam jestem po rozmowie z infolinią skody zapytałem jak to wygląda z kastrowaniem kodiaqa l&k potwierdził że tak ale tyczy się to wersji style ambition nie dotyczy to wersji l&k a juz na pewno nie zamawianych w ubiegłym roku .

cov
Samochód: Kodiaq FL L&K 2.0 TSI 4x4

Post autor: cov »

ciekawe czego dotyczy konfigurator:D

ODPOWIEDZ