Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
MaRith
Samochód: KODIAQ IN THE FUTURE

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: MaRith »

Czy ktoś może potwierdzić informację, że Skoda dealerom nie pozwala na tą chwilę składać zamówień?
Wg. handlowca zamówienie prawdopobnie będzie mogło być złożone w połowie lutego.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Xeor^
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI 4x4 L&K

Post autor: Xeor^ »

Czy ktoś potwierdził to czy w wersji L&K jest canton i side assist z rear traffic alert? Wg mojego handlowca jest, bo jest w cenniku, ale ja nie widzę tego w konfiguratorze. :/ Mam nadzieję, że nie wylecą te dodatki.

skczajnik
Samochód: Skoda Superb 2.0 TDI 150KM

Post autor: skczajnik »

MaRith pisze:
09 lut 2022, 15:34
Czy ktoś może potwierdzić informację, że Skoda dealerom nie pozwala na tą chwilę składać zamówień?
Wg. handlowca zamówienie prawdopobnie będzie mogło być złożone w połowie lutego.
Nie wiem jak to jest w innej części Polski, ale 8.02.2022 złożyłem zamówienie i zostało przyjęte do realizacji, czekam na wstępną informację dot. terminu produkcyjnego.

skczajnik

Xeor^ pisze:
09 lut 2022, 15:39
Czy ktoś potwierdził to czy w wersji L&K jest canton i side assist z rear traffic alert? Wg mojego handlowca jest, bo jest w cenniku, ale ja nie widzę tego w konfiguratorze. :/ Mam nadzieję, że nie wylecą te dodatki.
Zamówiłem L&K z wymienionym przez ciebie wyposażeniem więc według mojego też jest:)

Xeor^

Kiedy zamówiłeś? Ja zmieniałem na L&K w styczniu i tez było, teraz nie ma i chodzą głosy że nawet z L&K ma to być wycięte i ktoś miał napisać maila do centrali/dealera i chciałem dowiedzieć się czy coś się wyjaśniło.

skczajnik

Xeor^ pisze:
09 lut 2022, 15:47
Kiedy zamówiłeś? Ja zmieniałem na L&K w styczniu i tez było, teraz nie ma i chodzą głosy że nawet z L&K ma to być wycięte i ktoś miał napisać maila do centrali/dealera i chciałem dowiedzieć się czy coś się wyjaśniło.
Zamówienie z wczoraj:)

Xeor^

cov pisze:
04 lut 2022, 22:37
Ja zmieniłem na L&K ze wzgląd na nie wycinanie wyposażenia. Co ciekawe w aktualnym cenniku L&K są kamery 360, canton i side assist, ale w konfiguratorze w opisie wyposażenia standardowego już nie są wymienione. Mam już termin produkcji ciekawe czy nie będzie jakichś niespodzianek...
chris24 pisze:
05 lut 2022, 12:51
tomnowy: skąd info że obecnie nie można zamówić side assist w L&K ? Jest ciągle w wyposażeniu standartowym wg cennika.
Był już jakiś przypadek że ktoś odebrał L&K z obciętym wyposażeniem ?
tomnowy pisze:
05 lut 2022, 16:37
co do l&k bez side assist to info od dealra ze nie ma, jak się teraz nowe auto zamawia. jest do sprawdzenia i potwierdzenia przez innych zamawiajacych.
cov pisze:
05 lut 2022, 17:36
obecny cennik jest datowany na 22 grudzień więc bym nim się nie sugerował, pewnie zaraz będzie nowy. Co ciekawe w paru krajach EU nie ma już w ogóle wersji L&K w konfiguratorze. Z naszego konfiguratora już wykastrowali Laurina o canton i side assist z opisu wersji. Mi na L&K znowu przesunęli termin o kolejny tydzień (co tydzień to robią), ale o kastracji auta jeszcze od nikogo nic nie słyszałem. Miejmy nadzieję że nie dojdzie do takiej sytuacji, bo byłoby to wyjątkowo bezczelne z ich strony, w końcu "zmusili" wielu klientów do tej wersji. Gdyby nie to brałbym Sporline'a. Czy ktoś z was, kto czeka na L&K, ma jakieś info a propos wyposażenia, czy zostaje jak jest? Mało tu nas jest chyba.
chris24 pisze:
05 lut 2022, 18:56
Wysłałem zapytanie do dealara o wyjaśnienie. Jeżeli będą kroić topową wersję to niech spi .....
Chodzi mi o dokładnie te wypowiedzi, a konkretnie pytanie do chris24, czy coś odpisali bo powoli mnie też to irytuje.

sylwekr
Samochód: Kodiaq L&K 2.0TSI

Post autor: sylwekr »

Xeor^ pisze:
09 lut 2022, 15:47
... chodzą głosy że nawet z L&K ma to być wycięte i ktoś miał napisać maila do centrali/dealera i chciałem dowiedzieć się czy coś się wyjaśniło....
Mam nadzieję, że do tego nie dojdzie. Czekam ósmy miesiąc, nie wiadomo jeszcze jak długo to będzie trwało, bo nawet nie mam wstępnego terminu produkcji, to bym się wkurzył jak przyjdzie mi ok roku czekać na wykastrowanego L&K

namerci
Samochód: Kodiaq LK 2022, 2.0 TSI (190 KM).

Post autor: namerci »

L&K ma w standardzie cantona, czujnik martwego pola itp. W konfiguratorze znajduje się tylko wyposażenie dodatkowe. W cenniku macie pełne wyposażenie. Do tego cennik jest zawsze aktualny :)

Xeor^

namerci pisze:
09 lut 2022, 16:10
L&K ma w standardzie cantona, czujnik martwego pola itp. W konfiguratorze znajduje się tylko wyposażenie dodatkowe. W cenniku macie pełne wyposażenie. Do tego cennik jest zawsze aktualny :)
Nie masz racji, poniżej konfiguracja moja z grudnia 2021 i konfiguracja zrobiona przed chwilą.
Obrazek

Nie ma tego teraz i tyle, i nie wiemy czy to jest kwestia zmiany i błędu w konfiguratorze online czy zaraz pojawi się nowy cennik to zostanie wycięte z nowych aut.

ODPOWIEDZ