Witam Panie (?) i Panowie,
Mam zaklepanego Kodiaqa w salonie - udało mi się trafić z fajnym wyposażeniem sztukę która dzień wcześniej wjechała na salon i była wolna. W teorii na odbiór muszę jeszcze muszę poczekać z 2-3 miesiące, aż wjedzie im cokolwiek nowego, żeby postawili w zamian.
Mam jednak pytanie. Czy to normalne, że ze wolnej sztuki która jest na salonie sprzedawca nie chce zejść z ceny ani procenta?
Mówi, że obecnie przy okresie pandemii nie robią rabatów, a w szczególności dla wolnych sztuk które wjeżdżają na salon.
GWARANCJA CENY Z ZAMÓWIENIA
-
MaRRcin929
- Samochód: Sportline '22 - 2.0 TSI
Re: GWARANCJA CENY Z ZAMÓWIENIA
tak, dzis rozmawialem z 4 salonami w dwu.proponuja ceny z katalogu, w jednym rabat 3k, 4 nie.odpowiada na maila.
Sprawdź sobie Auto Luzar w Wieliczce
Rok temu ok 7% było no i nadal mam gwarancje ceny.
Auto LUZAR powiadasz...Xeor^ pisze:Sprawdź sobie Auto Luzar w WieliczceRok temu ok 7% było no i nadal mam gwarancje ceny.
Przed podpisaniem zamowienia poproś handlowca o mailowe potwierdzenie, że cena z zamówienia nie ulegnie zmianie
PS: potrafia dać większy rabat
Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka
Takie czasy, nie mają co sprzedawać, a popyt przewyższa podaż, więc brak motywacji do udzielania rabatów. Poza tym jak powiedział 'mój' handlowiec - 'dla ratowania biznesu, z placu sprzedajemy bez rabatów'.MaRRcin929 pisze: ↑07 lut 2022, 14:40...
Mam jednak pytanie. Czy to normalne, że ze wolnej sztuki która jest na salonie sprzedawca nie chce zejść z ceny ani procenta?
Mówi, że obecnie przy okresie pandemii nie robią rabatów, a w szczególności dla wolnych sztuk które wjeżdżają na salon.
-
MaRRcin929
- Samochód: Sportline '22 - 2.0 TSI
Ok czyli trzeba się niestety z tym pogodzić
Miałem nadzieję, że chociaż hak domontują w cenie - to jedynie dostałem ofertę na samo kupno haka -10% + 1500zł montaż.
Miałem nadzieję, że chociaż hak domontują w cenie - to jedynie dostałem ofertę na samo kupno haka -10% + 1500zł montaż.
Nie do końca rozumiem, coś nie tak z tym moim poleceniem? Masz jakieś inne doświadczenia z nimi? Jakbyś mógł nie pisać zagadkowo tak żeby wszystkiego się domyślać bo nie o to tutaj na forum chodzi, jak masz jakieś uwagi / inne doświadczenie to podziel się z nami nimi. Nie pierwszy raz u nich zamawiam, mam utrzymanie ceny po zmianie na L&K i konfigurację przeliczoną z cen z czerwca 2021 więc jestem zadowolony z obsługi.DJsmile pisze: ↑07 lut 2022, 16:43Auto LUZAR powiadasz...Xeor^ pisze:Sprawdź sobie Auto Luzar w WieliczceRok temu ok 7% było no i nadal mam gwarancje ceny.
Przed podpisaniem zamowienia poproś handlowca o mailowe potwierdzenie, że cena z zamówienia nie ulegnie zmianie
PS: potrafia dać większy rabat![]()
Zatem do sedna. Tak mam z nimi problem, opisywałem go w innym wątku na forum. Rabaty owszem mają dobre, ale:Xeor^ pisze:Nie do końca rozumiem, coś nie tak z tym moim poleceniem? Masz jakieś inne doświadczenia z nimi? Jakbyś mógł nie pisać zagadkowo tak żeby wszystkiego się domyślać bo nie o to tutaj na forum chodzi, jak masz jakieś uwagi / inne doświadczenie to podziel się z nami nimi. Nie pierwszy raz u nich zamawiam, mam utrzymanie ceny po zmianie na L&K i konfigurację przeliczoną z cen z czerwca 2021 więc jestem zadowolony z obsługi.DJsmile pisze: ↑07 lut 2022, 16:43Auto LUZAR powiadasz...Xeor^ pisze:Sprawdź sobie Auto Luzar w WieliczceRok temu ok 7% było no i nadal mam gwarancje ceny.
PS: potrafia dać większy rabat![]()
- Luzar próbuje podnieść cenę po podpisaniu zamówienia o ponad 10k. Pomimo mailowego zapewnienia handlowca o braku możliwości zmiany ceni po podpisaniu zamówienia.
- mniej więcej 1-2msc wcześniej mieliście info od Waszych handlowców o "kastracjach". Moje zamówienie do dzisiaj nie jest nawet zmodyfikowane o niedostępne opcje. Komunikacja kiepska - przeważnie jedynie z mojej strony.
Ja niestety nie do końca jestem zadowolony, może dla tego, że jestem nowym klientem. Jak prawnicy skończą swoje, na pewno dam znać jaki jest finalny status.
Ja miałem zamówienie zarejestrowane w fabryce dlatego mam utrzymaną cenę, gdybym nie miał to też by mi podwyższyli. Ja ich rozumiem bo jak zrealizują Ci to zamówienie to będą stratni.
Moim zdaniem nie jest w porządku takie cwaniakowanie prawnikami i niezrozumienie drugiej strony że to nie ich wina tylko producenta i takiej sytuacji na świecie.
Wiadomo Twoja kasa, rób co uważasz, ale ja kieruje się empatią w tym przypadku.
Moim zdaniem nie jest w porządku takie cwaniakowanie prawnikami i niezrozumienie drugiej strony że to nie ich wina tylko producenta i takiej sytuacji na świecie.
Wiadomo Twoja kasa, rób co uważasz, ale ja kieruje się empatią w tym przypadku.
-
BigDaddy
- Samochód: Kodiaq Sportline FL 2022 1,5 TSI manual
30 lat robię w handlu i nie takie bajeczki słyszałem o opłacalności. Wszyscy mają kilka tysięcy zysku a w ogromnych szklanych salonach pierdyliard sprzedawców i kierowników 
Powiedz jak to jest, sklep popełni błąd z ceną i muszą ci sprzedać towar po wystawionej cenie a diler całe "ryzyko" przerzuca na kupującego? I jeszcze bronisz takich zagrań? Obiecano mi taki towar i w takiej cenie, odczekałem kilka miesięcy (niektórzy sporo dłużej) a teraz bierz pan po wyższej cenie i bez upustu za opłacone dodatkowe opcje albo sp...dalaj bo mamy kilku innych na twoje miejsce?
Powiedz jak to jest, sklep popełni błąd z ceną i muszą ci sprzedać towar po wystawionej cenie a diler całe "ryzyko" przerzuca na kupującego? I jeszcze bronisz takich zagrań? Obiecano mi taki towar i w takiej cenie, odczekałem kilka miesięcy (niektórzy sporo dłużej) a teraz bierz pan po wyższej cenie i bez upustu za opłacone dodatkowe opcje albo sp...dalaj bo mamy kilku innych na twoje miejsce?