Czas oczekiwania na Kodiaqa
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Ja zmieniłem na L&K ze wzgląd na nie wycinanie wyposażenia. Co ciekawe w aktualnym cenniku L&K są kamery 360, canton i side assist, ale w konfiguratorze w opisie wyposażenia standardowego już nie są wymienione. Mam już termin produkcji ciekawe czy nie będzie jakichś niespodzianek...
Śledzę Was od listopada, przyszedł czas założyć konto i przywitać siętomnowy pisze:odnosnie czasu oczekiwania, to na jutro niby jest przypisany termin produkcji karoserii. dostalem wstepna konfiguracje przyjeta do produkcji (z zastezeniem ze.moze ulec zmianie), to wycieli mi z wyposazenia pakiet safety i paket rodzinny. Część wyposażenia z tych pakietow zostala poniewaz byla dostepna jako osobna opcja. Wycieli tez side assist z rear assist ale kamery 360 zostaly i to w wersji 1.5 tsi style, podobno teraz nawet w l&k nie mozna wybrac side assist. Druga kwestia że po zdjeciu pakietow i wyposazenia cena konfiguracji poszla do gory o okolo 6600. Cena pakietow jakie zabradli to 3900+1500=5400. Razem roznica na zakupie cennikowo to 12000. I teraz jest info od delarea ze rabatu jak poprzednio nie dadza, a nawet jakby dali to i tak cena bedzie wyzsza niz w czerwcu przy zamowieniu, a w polowie stycznia w systemie bylo podobno opisane "gwarancja ceny". Lipa straszna z podejsciem skody do klienta. Maja ludzi w tak glebokim poważaniu ze az szkoda gadac.
. Szkoda, że w takich okolicznościach...Ale do celu:
21 października: finalna oferta od dealera z Małopolski, z mailową odpowiedzią handlowca na moje pytanie: "Cena na ofercie jest obowiązująca , nie ulegnie zmianie ."
22 października wpłaciłem zaliczkę i odesłałem podpisane zamówienie (żadnej umowy dodatkowo nie było). Umowa na JDG.
26 października - Generalny importer na Polskę zmienia cennik, a mojego zamówienia fabryka jeszcze nie potwierdziła.
Połowa listopada, telefon od tego samego handlowca: wybrane przez Pana wyposażenie będzie okrojone - jeszcze nie wiemy o jakie elementy. Wtedy trafiłem na Wasze wypowiedzi na tym forum. Dodatkowo enigmatyczne: "nie wiem jak to powiedzieć bo mam takich 14 klientów, ale cena Pana auta będzie wyższa o 10-11 tys. Odrazu kontra z mojej strony: cena z umowy albo UOKiK. Umówiliśmy się na info mailem, którego nie dostałem.
Grudzień przed świętami: pytam jak moje zamówienie, czy znamy może termin produkcji. Co z wyposażeniem. Nadal brak info o "kastracji" czy dacie produkcji, ale dostaje w końcu oficjalnie informację o podwyżce ceny (choć nadal nie wiadomo dokładnie o ile). Szybka odpowiedź z mojej strony z cytatami z zamówienia kiedy jest możliwe podwyższenie ceny (zmiana stawki VAT, lub podatku akcyzowego). Cisza do stycznia.
12 stycznia: telefon z mojej strony. Handlowiec z twardym stanowiskiem: klientom którzy zamawiali "prywatnie" nie na firmy utrzymujemy ceny z zamówień. Dla firm możemy podnieść ceny. Dostałem w końcu spis zmian w wyposażeniu, który widziałem w waszych dyskusjach 2msc wcześniej.
Sprawa poszła do prawnika. Przed sądowe wezwanie do realizacji zamówienia jest już u Dealera. Zobaczymy jaki będzie finał.
Przesłanie z mojej strony: walczcie o utrzymanie ceny z zamówienia / umowy. Nawet jeśli nie mieliście czegoś co nazywacie "gwarancją ceny". Szczególnie jeśli zamówienie było na Wasze imię i nazwisko. Na firmę sprawa jest trochę bardziej zawisła, lecz nadal do wygrania.
Uprzedzając pytania: 1,5 DSG Style.
Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka
@DJsmile
Twój wątek nt. ceny sugeruję kontynuować tutaj
viewtopic.php?f=17&t=2196&start=50
Ewentualnie nagłaśniaj sprawę przynajmniej na FB na grupie, być moze wskazując ma dealera chyba że prawnik radzi inaczej, ze względu na prawo do ochrony wizerunku przez dealera.
Nie mniej powodzenia i jestem ciekaw finału.
Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka
Twój wątek nt. ceny sugeruję kontynuować tutaj
viewtopic.php?f=17&t=2196&start=50
Ewentualnie nagłaśniaj sprawę przynajmniej na FB na grupie, być moze wskazując ma dealera chyba że prawnik radzi inaczej, ze względu na prawo do ochrony wizerunku przez dealera.
Nie mniej powodzenia i jestem ciekaw finału.
Ja mam podejrzenie, że zmiany ceny to nie jest zawsze wina skody (no poza tym, że coś wycinają bo nie mają) tylko nie uczciwa praktyka konkretnych sprzedawców i/lub ich pracodawców. I warto było by po prostu pisać którzy to dokładnie "specjaliści". Z tego co wiem od mojego sprzedawcy, Skoda/Skoda Polska dała gwarancję ceny i tyle.... dalej jak strzelam to już inwencja twórcza dealerów. Odpukać, jak na razie czekając od Lipca wszystko idzie u mnie uczciwie. Nie straciłem rabatu. Przy wyciętym wyposażeniu (Canton) była redukcja ceny w dół. Dokładając wyposażenie policzyli mi cenę z rabatem wcześniej wynegocjowanym na auto... nie zabronili mi zmienić formy finansowania z leasingu na gotówkę (jak to miało miejsce u któregoś z kolegów piszących wcześniej), itd...
-
boleq123
- Samochód: superb 1.8tsi '14 / czekam na misia w vRS'ie
Auto właśnie dotarło do salonu i dziś byłem je obejrzeć. Kodiaq RS zamawiany pod koniec września 20-25~. Niestety brak cantona i czujników martwego pola ale za to rok produkcji 2022 (miał być 21). Cena bez zmian, taka sama jak na początku była, to taka została bez względu na brak nagłośnienia i czujników. Odbiór gdzieś za tydzień (papiery, deatiling itp.).
PS
Jakby kogoś to interesowało - leasing 40% wpłaty własnej już przy zamówieniu.

PS
Jakby kogoś to interesowało - leasing 40% wpłaty własnej już przy zamówieniu.

Gratulacje
Bardzo szybko wyprodukowany.
Jeżeli dealer nie koryguje ceny, to ja bym walczył, bo to jego widzimisię. W oddzielnym wątku o gwarancji ceny znajdziesz podobną historię.
Bardzo szybko wyprodukowany.
Jeżeli dealer nie koryguje ceny, to ja bym walczył, bo to jego widzimisię. W oddzielnym wątku o gwarancji ceny znajdziesz podobną historię.
tomnowy: skąd info że obecnie nie można zamówić side assist w L&K ? Jest ciągle w wyposażeniu standartowym wg cennika.
Był już jakiś przypadek że ktoś odebrał L&K z obciętym wyposażeniem ?
Był już jakiś przypadek że ktoś odebrał L&K z obciętym wyposażeniem ?
Mam nadzieje ze nie ma takiej opcji ze przyjdzie L&K okrojone. 
Po Skodzie można się wszystkiego spodziewać..Xeor^ pisze:Mam nadzieje ze nie ma takiej opcji ze przyjdzie L&K okrojone.
Brak nawet latarki w bagażniku LK to już przegięcie..
takie pierdoły jak latarka to wycofywali z tego co wiem przy kolejnym roku modelowym.
Gorzej jeżeli coś masz zamówione czarno na białym i nie dostarczają
Ja mam powiązane pytanie do ostatnich odbiorców L&K. Czy na oparciu przednich foteli jest nadal logo L&K ?
Widziałem film na yt gdzie jest wersja L&K ale fotele w wersji ergo te z przedłużanym siedziskiem i one logo L&K nie miały.
Gorzej jeżeli coś masz zamówione czarno na białym i nie dostarczają
Ja mam powiązane pytanie do ostatnich odbiorców L&K. Czy na oparciu przednich foteli jest nadal logo L&K ?
Widziałem film na yt gdzie jest wersja L&K ale fotele w wersji ergo te z przedłużanym siedziskiem i one logo L&K nie miały.