Czas oczekiwania na Kodiaqa
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
kazdy ma swoje zadnie, dla mnie są
odnosnie czasu oczekiwania, to na jutro niby jest przypisany termin produkcji karoserii. dostalem wstepna konfiguracje przyjeta do produkcji (z zastezeniem ze.moze ulec zmianie), to wycieli mi z wyposazenia pakiet safety i paket rodzinny. Część wyposażenia z tych pakietow zostala poniewaz byla dostepna jako osobna opcja. Wycieli tez side assist z rear assist ale kamery 360 zostaly i to w wersji 1.5 tsi style, podobno teraz nawet w l&k nie mozna wybrac side assist. Druga kwestia że po zdjeciu pakietow i wyposazenia cena konfiguracji poszla do gory o okolo 6600. Cena pakietow jakie zabradli to 3900+1500=5400. Razem roznica na zakupie cennikowo to 12000. I teraz jest info od delarea ze rabatu jak poprzednio nie dadza, a nawet jakby dali to i tak cena bedzie wyzsza niz w czerwcu przy zamowieniu, a w polowie stycznia w systemie bylo podobno opisane "gwarancja ceny". Lipa straszna z podejsciem skody do klienta. Maja ludzi w tak glebokim poważaniu ze az szkoda gadac.
Kpina. Niech się tylko skończy dobra koniunktura to będą cienko pierdzieć falsetem, czego im życzę.. Mam tak samo zamówienie z połowy czerwca bez terminu produkcji i niestety spodziewam się podobnej wiadomości.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Słabe to ich podejście. Myślę, że takie rzeczy trzeba nagłaśniać zarówno na profilach Skody jak i stronach FB czy google maps poszczególnych dealerów.
Co do zmian ceny i ucinania wyposażenia. Pytanie do wszystkich których to spotkało - jeśli można wiedzieć, to w jaki sposób finansujecie auto i na jakim jest to etapie? Czy np. te zmiany są już po podpisaniu Umowy (leasingu) i po dokonaniu wpłaty własnej?? Czy to jest na etapie zamówienia, przed podpisaniem Umowy i nie było jeszcze fakturowanej wpłaty własnej??
Po prostu szukam jakichś wspólnych mianowników z tymi różnymi termianmi odbiorów bo z tego co widzę, to niektórym są ucinane wyposażenia, innym nie. Jedni są zmuszeni do zmian na L&K inni dostają auta takie jakie zamawiali bez zmian. Nie wiem po prostu o co tu kaman.
Masakra, kurna czekam już 8 miesiąc, mam nadzieję, że mnie tak nie wyru....ą. 2 dni temu byłem w ASO KIA, drobny problem z autem żony, pytałem przy okazji o dostępność aut. Stało na miejscu kilka nowych Sportage, tylko, że wszystkie "bieda" wersja. Sorento 8 miesięcy oczekiwania. Pytałem czy też sa jakieś "szopki" z wycinaniem wyposażenia, czy zmianą ceny... handlowiec zrobił wielkie oczy, że to u nich niemożliwe, że każdy klient otrzymuje auto takie jak zamówił i za cenę na umowie. Miałem takie dylematy Sorento, czy Kodiaq, wygrał Kodiaq, jeszcze mogłem miesiąc temu wziąć Sorento z którego klient zrezygnował... wszystko wskazuje że wybór nie był dobry....
- stingerA6
- Samochód: Bardzo Mocarny Wagon - prawie Kodiaq
Panie Panowie trzymamy się tematu.
"Forum to nie agencja towarzyska.....wszystkim nie dogodzimy"
"Niektórzy pędzą na złamanie karku, aż ciężko ich nieraz wyprzedzić."
"Niektórzy pędzą na złamanie karku, aż ciężko ich nieraz wyprzedzić."
- WaC
- Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7
Gratulujemy i cieszymy się. Nie musisz opuszczać tego tematu, zawsze możesz służyć doświadczeniem.
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.
- WaC
- Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7
Fajnie, że piątek. Dużo czasu na świętowanie itd.
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.