Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Konrad
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 190KM TSI

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: Konrad »

Wasyleq kiedy zamawiałeś? Jaki silnik?

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

tomnowy
Samochód: Kodiaq 1.5 Style

Post autor: tomnowy »

kazdy ma swoje zadnie, dla mnie są

tomnowy
Samochód: Kodiaq 1.5 Style

Post autor: tomnowy »

odnosnie czasu oczekiwania, to na jutro niby jest przypisany termin produkcji karoserii. dostalem wstepna konfiguracje przyjeta do produkcji (z zastezeniem ze.moze ulec zmianie), to wycieli mi z wyposazenia pakiet safety i paket rodzinny. Część wyposażenia z tych pakietow zostala poniewaz byla dostepna jako osobna opcja. Wycieli tez side assist z rear assist ale kamery 360 zostaly i to w wersji 1.5 tsi style, podobno teraz nawet w l&k nie mozna wybrac side assist. Druga kwestia że po zdjeciu pakietow i wyposazenia cena konfiguracji poszla do gory o okolo 6600. Cena pakietow jakie zabradli to 3900+1500=5400. Razem roznica na zakupie cennikowo to 12000. I teraz jest info od delarea ze rabatu jak poprzednio nie dadza, a nawet jakby dali to i tak cena bedzie wyzsza niz w czerwcu przy zamowieniu, a w polowie stycznia w systemie bylo podobno opisane "gwarancja ceny". Lipa straszna z podejsciem skody do klienta. Maja ludzi w tak glebokim poważaniu ze az szkoda gadac.

Mielcar
Samochód: Kodiaq 1.5 DSG Style* wkrótce(?)

Post autor: Mielcar »

Kpina. Niech się tylko skończy dobra koniunktura to będą cienko pierdzieć falsetem, czego im życzę.. Mam tak samo zamówienie z połowy czerwca bez terminu produkcji i niestety spodziewam się podobnej wiadomości.

Sent from my iPhone using Tapatalk

kubag
Samochód: Kodiaq Style 2.0 TDI 4x4

Post autor: kubag »

tomnowy pisze:
04 lut 2022, 16:21
....dostalem wstepna konfiguracje przyjeta do produkcji (z zastezeniem ze.moze ulec zmianie), to wycieli mi z wyposazenia pakiet safety i paket rodzinny. .......
Cena pakietow jakie zabradli to 3900+1500=5400. Razem roznica na zakupie cennikowo to 12000........
Słabe to ich podejście. Myślę, że takie rzeczy trzeba nagłaśniać zarówno na profilach Skody jak i stronach FB czy google maps poszczególnych dealerów.

Co do zmian ceny i ucinania wyposażenia. Pytanie do wszystkich których to spotkało - jeśli można wiedzieć, to w jaki sposób finansujecie auto i na jakim jest to etapie? Czy np. te zmiany są już po podpisaniu Umowy (leasingu) i po dokonaniu wpłaty własnej?? Czy to jest na etapie zamówienia, przed podpisaniem Umowy i nie było jeszcze fakturowanej wpłaty własnej??

Po prostu szukam jakichś wspólnych mianowników z tymi różnymi termianmi odbiorów bo z tego co widzę, to niektórym są ucinane wyposażenia, innym nie. Jedni są zmuszeni do zmian na L&K inni dostają auta takie jakie zamawiali bez zmian. Nie wiem po prostu o co tu kaman.

sylwekr
Samochód: Kodiaq L&K 2.0TSI

Post autor: sylwekr »

Masakra, kurna czekam już 8 miesiąc, mam nadzieję, że mnie tak nie wyru....ą. 2 dni temu byłem w ASO KIA, drobny problem z autem żony, pytałem przy okazji o dostępność aut. Stało na miejscu kilka nowych Sportage, tylko, że wszystkie "bieda" wersja. Sorento 8 miesięcy oczekiwania. Pytałem czy też sa jakieś "szopki" z wycinaniem wyposażenia, czy zmianą ceny... handlowiec zrobił wielkie oczy, że to u nich niemożliwe, że każdy klient otrzymuje auto takie jak zamówił i za cenę na umowie. Miałem takie dylematy Sorento, czy Kodiaq, wygrał Kodiaq, jeszcze mogłem miesiąc temu wziąć Sorento z którego klient zrezygnował... wszystko wskazuje że wybór nie był dobry....

Awatar użytkownika
stingerA6
Samochód: Bardzo Mocarny Wagon - prawie Kodiaq

Post autor: stingerA6 »

Panie Panowie trzymamy się tematu.
"Forum to nie agencja towarzyska.....wszystkim nie dogodzimy"
"Niektórzy pędzą na złamanie karku, aż ciężko ich nieraz wyprzedzić."

dede
Samochód: Style 2.0 TSI 4x4 Lava Blue + trochę dodatków

Post autor: dede »

Ja opuszczam już ten dział. Misiek został dzisiaj odebrany :) Życzę Wam, żebyście nie musieli długo czekać.
Obrazek

Awatar użytkownika
WaC
Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7

Post autor: WaC »

Gratulujemy i cieszymy się. Nie musisz opuszczać tego tematu, zawsze możesz służyć doświadczeniem.
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.

Awatar użytkownika
WaC
Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7

Post autor: WaC »

dede pisze:
04 lut 2022, 21:49
Misiek został dzisiaj odebrany.
Fajnie, że piątek. Dużo czasu na świętowanie itd.
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.

ODPOWIEDZ