Wygląda na to że spokojnie doczekam tu stron wątków 1000 + ....
Niemniej jak ktoś dostał termin na 2023 to lekkie przegiecie. Mam nadzieje ze to z d... terminy są
Czas oczekiwania na Kodiaqa
- WaC
- Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Doczekasz! Zamawiaj. Weź pod uwagę, że taniej nie będzie już nigdy, np. normy Euro 7.
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.
No pewnie że z dupy
Oni nie wiedzą czy nawet do 2023 się wyprodukuje przy aktualnej sytuacji, producent nie wie kiedy da radę dostarczyć samochody, importer nie wie, to dealer będzie wiedział przy zamówieniu przez klienta? Ja przy zmianie ze STYLE na L&K dostałem termin 10mc na zamówieniu, a dostałem termin produkcji na następny miesiąc. Nie ma zasady 
Od dziś dołączam do (nie)zadowolonego grona oczekujących, Sportline zamówiony! W papierach data dostarczenia do końca sierpnia, oczywiście obwarowania, że nie z winy dealera może się przedłużyć 
- WaC
Szybko zleci... Pierwsze 3-4 miesiące w ogóle się nie myśli. Później, gdy w październiku przyszedł "mój" tydzień produkcji - w Kvasinach przerwa w produkcji do końca roku. Następnie, miłe zaskoczenie - wznowienie. Teraz, gdy 4 dni temu został wyprodukowany...
...to mnie skręca.
...to mnie skręca.
- WaC
Szef Škody: "Powrót do normy w drugiej połowie roku". Podaje też datę, po której nie będzie już tanich aut.
https://biznes.autokult.pl/43745,szef-k ... tanich-aut
Może ktoś nie czytał.
https://biznes.autokult.pl/43745,szef-k ... tanich-aut
Może ktoś nie czytał.
To jeszcze są tanie auta? 
Te czasy już dawno minęły, teraz będą tylko coraz droższe auta. Unia i jej pomysły doprowadzą, że na ulicach będzie trochę nowych, spełniających wszystkie kolejne normy i dyrektywy aut, i cała masa kilkunasto kilkudziesięcioletnich "staruszków" którymi będzie jeździła większość społeczeństwa którego nie stać na te cuda techniki. Spadnie zainteresowanie używanymi kilkuletnimi autami bo ich koszty napraw staną się coraz bardziej kosmiczne, a na rynku wtórnym coraz więcej osób będzie szukało starych prostych konstrukcji które może naprawić "pan Kazio" w garażu. Ja po tym jak doczekam się na Kodiaq-a miałem sprzedać swoje już 23 letnie Audi A8, ale coraz bardziej jestem przekonany aby je zostawić. Mechanicznie sprawne, korozja tego nie rusza (całe nadwozie aluminiowe), wiele napraw do tej pory robiłem sam, a co roku będzie ono tylko zyskiwało na wartości...a komfort jazdy
-
BigDaddy
- Samochód: Kodiaq Sportline FL 2022 1,5 TSI manual
Czyli co, Unia zrobi nam samochodową drugą Kubę?
No chyba, że ktoś, oczywiście dla naszego dobra, stwierdzi, że starymi nie wolno już jeździć. Albo kontynent przez te głupie pomysły nam tak zbiednieje, ze i tak wróci się do normalnych rozwiązań. W każdym razie może być taki moment, że samochód faktycznie będzie dobrem luksusowym.