A kiedy zamawiany? Jaka wersja silnikowa?maslowy pisze: ↑31 sty 2022, 21:58Mi w piątek zadzwonił dealer, że mój jest w Poznaniu i w środę będzie w salonie. Pewnie koniec tygodnia/początek następnego będzie do odbioru.
Jedyne co mnie ciekawi to to, że jakieś 2 tygodnie temu dzwoniłem dopytac kiedy produkcja itp. powiedzieli, że pod koniec stycznia produkcja, więc jak dobrze pójdzie to w połowie lutego odbiór, a teraz dzwoni, że już w Poznaniu.
Czas oczekiwania na Kodiaqa
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
- WaC
- Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7
Wrzucę obrazki, może być?

Na pierwszym rysunku: cena z lewej strony to dane wg dzisiejszego cennika (bez upustów). Moja cena to ta, w czerwonym polu (po uwzględnieniu zmian w konfiguracji).
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.
U mnie zamówiony w połowie lipca sportline 2.0 tsi + kilka dodatków. Planowany termin produkcji 13 tydzień.
Sfajczyła się fabryka jednego z dostawców części dla skody:
https://www.mladaboleslav.cz/kvuli-poza ... 0-octavii/
Problem będzie z Octavią, mają moce przerobowe przerzucić na inne modele, chyba nie wpłynie na Kodiaq-a, ale żeby jednak nie okazało się, że jednak robili też w tej fabryce coś dla "misiaczków" i znowu produkcja przyhamuje, a auta zaczną trafiać niekompletne na parkingi...
https://www.mladaboleslav.cz/kvuli-poza ... 0-octavii/
Problem będzie z Octavią, mają moce przerobowe przerzucić na inne modele, chyba nie wpłynie na Kodiaq-a, ale żeby jednak nie okazało się, że jednak robili też w tej fabryce coś dla "misiaczków" i znowu produkcja przyhamuje, a auta zaczną trafiać niekompletne na parkingi...
czesc mam info.ze w.sobote idzie.karoseria.do skladania to.z.dobrych wiadomosci, als zle.sa.takoe.ze.wycieli mi paket safety za 3900 i pakiet rodzinny za 1500 i powiedzieli ze cena jest wyzsza mimo to niz na.pierwotnym zamowieniu. czekam na mial co dokladnie bedzie.wyciete i jak ma byc cena, ktora jeszcze w polowie stycznia byla gwarantowana tak jak konfiguracja wyposazenia. Widac ze maja klienta w.powazaniu, bo napisali w skrocie ze jak.mi sie to nie podoba to moge go nie kupic. Narazie zero przeprosin czy jakiejs alternatywy cenowej czy czegokolwiek w tym stylu. Czekam na info od dealera i importera, w piatek ma dac znac.
Czesc ja zamamowilem wlasnie Kodiaka 2.0 Style z dodatkami. Koncowa mozliwa data dostawy koniec lutego 2023.
Masakra - nie wiem czy doczekam.
Ma ktoś auto "w produkcji" już od grudnia 2021 i dalej nic się nie zmienia??
(Style, 2,0 TDI, 4x4, bez większych udziwnień).
(Style, 2,0 TDI, 4x4, bez większych udziwnień).