Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Awatar użytkownika
WaC
Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: WaC »

Czy było gdzieś napisane ile czasu trwa cykl produkcyjny Kodiaq'a: od pierwszego elementu do ostatniej zaślepki?

Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Jaco
Samochód: Skoda, Superb, 2.0TSI

Post autor: Jaco »

BigDaddy pisze:
18 sty 2022, 12:57
Nie miałem styczności z Cantonem, którego zamówiłem w ciemno, ale nastawiwszy się, że stockowe audio gra kiepsko mile się zaskoczyłem. Nie ma tragedii (rewelacji też of course).
Ten canton jest jak standardowe naglosnienie w mercedesie, wiec naprawde warto, ja strasznie cierpię i codziennie płacze po kontach że tego cantona nie ma. Chyba przed sprzedażą superba wykręcę wzmacniacz i ta tubę z tylu ;)

chris24
Samochód: Skoda Kodiaq L&K 2.0 TSI 4x4

Post autor: chris24 »

WaC: cos mi sie wydaje ze 8-10 dni ale glowy nie dam

maslowy
Samochód: zamówiony: Kodiaq Style 1.5

Post autor: maslowy »

Witam. Do tej pory tylko obserwowałem temat, ale jak już coś więcej wiem to chcę się podzielić. Dzisiaj dostałem informację, że jeśli nic się nie wydarzy w międzyczasie to mój Kodiaq(zamówiony pod koniec września) trafi do produkcji pod koniec stycznia i prawdopodobnie w połowie lutego będzie do odbioru.

longmanpl
Samochód: Kodiaq Sportline 2.0 TSI

Post autor: longmanpl »

Godzinę temu zadzwonił handlowiec z Pl*chty z informacją, że mój Kodiaq dostał termin na 9 tydzień. Obrazek
Oczywiście nie możemy wiązać się z tym terminem.
Auto może jeszcze poleżakować 2 tygodnie w fabryce i nie powinno wylądować na lotnisku.

Jednocześnie poinformował, że zmiana ze Sportline na LK wiąże się z wypadnięciem z kolejki.
Więc wg handlowca odbiór z początkiem kwietnia - czyli ciąża licząc od dnia zamówienia ;)

Ma dla mnie sprawdzić co jest w miejscu Cantona w bagażniku.

Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka

Xeor^
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI 4x4 L&K

Post autor: Xeor^ »

longmanpl -> Mój handlowiec też twierdził że się nie da utrzymać ceny L&K, że nie wiadomo co z terminem (tylko ja nie miałem przypisanego tygodnia). Po rozmowie pracownika z kierownikiem (z własnej woli, ja się pogodziłem że będzie Style i nie ingerowałem już), napisali do centrali i po potwierdzeniu (chyba na piśmie), że mogą tak zrobić zmienili mi na L&K :)

draper
Samochód: Oczekuję na Kodiaq Style 1.5TSI DSG

Post autor: draper »

To ja też się pochwalę, czytałem dzisiaj odpowiedzi, że ludzie dostają terminu lub że auto już wyprodukowane, więc jak zadzwonił do mnie handlowiec koło 16, to już się ucieszyłem, że i u mnie coś do przodu idzie.

Tymczasem on mnie pyta czy mam jakieś wieści w sprawie auta, bo pisałem na własną rękę z BOK Skody. No niestety nie mam info ani z salonu ani od importera. Jutro mam jazdę testową innym samochodem, więc już się chyba mój wybór krystalizuje.

Pytałem go też ile trwa produkcja auta, to powiedział że około 2 tygodni maksymalnie całość powinna trwać, jeżeli wszystkie komponenty są dostępne. Tutaj mowa o produkcji i o jakichś testach jakościowych.

Awatar użytkownika
WaC
Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7

Post autor: WaC »

chris24 pisze:
18 sty 2022, 17:40
WaC: cos mi sie wydaje ze 8-10 dni ale glowy nie dam
draper pisze:
18 sty 2022, 19:59
Pytałem go też ile trwa produkcja auta, to powiedział że około 2 tygodni maksymalnie całość powinna trwać, jeżeli wszystkie komponenty są dostępne. Tutaj mowa o produkcji i o jakichś testach jakościowych.
Wydawało mi się, że 8-10 dni to długo, nie wziąłem jednak pod uwagę kontroli na testach...
Już myślałem, że za 2 tygodnie będzie...
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.

wasyleq
Samochód: Jeszcze nie Kodiaq

Post autor: wasyleq »

Ja zamawiałem w sierpniu L&K, dziś dostałem wiadomość od dealera, że auto jedzie do niego. Jak to możliwe jak inni tutaj zamawiali wcześniej, a terminy produkcji mają za parę tygodni?!?

draper
Samochód: Oczekuję na Kodiaq Style 1.5TSI DSG

Post autor: draper »

Handlowiec mi mówił, że plan produkcji był taki, że najpierw kończą te rozpoczęte a potem dalsza produkcja.

Jeżeli te wstrzymane we wrześniu są już wyprodukowane, to może jakoś do końca tygodnia coś się zmieni u mnie. Chociaż martwi mnie ten brak nadziei u mojego sprzedawcy. Ja jeszcze po cichu liczę, że może coś w tym lub kolejnym tygodniu się zmieni.

ODPOWIEDZ