Swoją drogą, jakie to koszty dzierżawy placu, transportu, itd.

No ciekawe... Jak ja miałem wycenianego Tiguana Allspace w kwietniu, czy maju ubiegłego roku to sprzedawca mówił ok 6-9 miesięcy czekania, dlatego między innymi decyzja zakupu Kodiaqa który miał być w ok 3 miesiące....damian6310 pisze: ↑12 sty 2022, 14:26
Dziwi mnie jednak fakt że gość z VW mówił ze Tiguany są produkowane w Mexyku i jeśli bym zamówił w grudniu to do kwietnia jest w Polsce.... skąd taka różnica ???
Nie martw się, mój stoi wyprodukowany od września i czeka na komponenty , nie wiadomo kiedy będzie. Auto zamówione w maju.draper pisze: ↑12 sty 2022, 12:39Cześć wszystkim, czytam forum od jakiegoś czasu, ale dzisiaj postanowiłem się zarejestrować i napisać, bo powoli tracę cierpliwość do Skody.
Zamówiłem Kodiaqa 1.5TSI Style z pakietami Comfort i Safety (+ podgrzewana szyba i regulowane automatycznie siedzenia) na początku września z terminem odbioru na marzec 2022. W listopadzie dostałem od dealera "dobrą i złą wiadomość". Zła była taka, że pakiet Safety zostanie obcięty przez czujnik martwego pola, a dobra, że w zamian za to auto trafi do mnie w grudniu 2021.
Produkcja rozpoczęła się na samym początku grudnia albo nawet na koniec listopada, co mnie mega ucieszyło. Natomiast od 10 grudnia mój dealer widzi w systemie, że auto cały czas jest w produkcji i utknęło na etapie montażu komponentów. Próbuję się kontaktować z BOK Skody, z infolinią, ale nikt nic nie wie. Samochody są produkowane dalej, a mój model czeka na części, chociaż został już wykastrowany. Frustracja we mnie narasta, bo czuję się oszukany i już poważnie rozważam zakup innego auta.
Czy ktoś z Was jest może w podobnej sytuacji, że jego samochód utknął na jakimś etapie produkcji? Może wie coś więcej jakie są plany na takie auta? Od dealera wiem, że jakieś auto ma status taki jak mój od września 2021, czyli to niekoniecznie jest przejściowy etap.