Czas oczekiwania na Kodiaqa
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Ja zrezygnowałem z potencjalnie wykastrowanego Sportline ...... zmieniłem na L&K. Podobno nie wypadłem z kolejki na koniec tylko zostało podmienione pierwotne zamówienie. Ponoć moje poprzednie zamówienie wisiało w próżni bo miałem w konfiguracji Cantona, asystentów, kamery 360, wszystko co wyleciało z konfiguratora, a nie zgadzałem się na kastrację, więc auto nie mogło zostać przypisane do planu produkcyjnego. Przy okazji zmiany na L&K zmieniłem kolor na Red Velvet (według mnie lepiej wygląda z chromami niż Blue Race które mi się podobało z czarnymi elementami). Wziąłem jeszcze fotele ergonomiczne i 3 rząd siedzeń których w Sportline nie zamawiałem. Pozostałe elementy w konfiguracji tak jak poprzednio, a z racji że Sportline był dosyć mocno doposażony, to w L&K i tak mam parę "bonusów" których nie zamawiałem, a są w standardzie w tej wersji. Czyli obecnie bez dachu panoramicznego i wabasto... prawie wszystko co dostępne w konfiguratorze. Zobaczymy czy teraz coś się ruszy, mam nadzieję że do marca, max. kwietnia auto się wyprodukuje....
Ja zmieniłem RS na L&K. RS miałem prawie na full, teraz L&K jeszcze mocniej doposazylem a cena w nowym cenniku i tak niższa niż poprzednia za RS - I mam Webasto, fotele ergonomiczne i park assist (dla żony).sylwekr pisze: ↑22 gru 2021, 22:09Ja zrezygnowałem z potencjalnie wykastrowanego Sportline ...... zmieniłem na L&K. Podobno nie wypadłem z kolejki na koniec tylko zostało podmienione pierwotne zamówienie. Ponoć moje poprzednie zamówienie wisiało w próżni bo miałem w konfiguracji Cantona, asystentów, kamery 360, wszystko co wyleciało z konfiguratora, a nie zgadzałem się na kastrację, więc auto nie mogło zostać przypisane do planu produkcyjnego. Przy okazji zmiany na L&K zmieniłem kolor na Red Velvet (według mnie lepiej wygląda z chromami niż Blue Race które mi się podobało z czarnymi elementami). Wziąłem jeszcze fotele ergonomiczne i 3 rząd siedzeń których w Sportline nie zamawiałem. Pozostałe elementy w konfiguracji tak jak poprzednio, a z racji że Sportline był dosyć mocno doposażony, to w L&K i tak mam parę "bonusów" których nie zamawiałem, a są w standardzie w tej wersji. Czyli obecnie bez dachu panoramicznego i wabasto... prawie wszystko co dostępne w konfiguratorze. Zobaczymy czy teraz coś się ruszy, mam nadzieję że do marca, max. kwietnia auto się wyprodukuje....
Też handlowiec powiedział że z kolejki nie wylecę, bo podmieni obecne zamówienie. Zamówienie było z 5 lipca więc minelo 5.5 miesiąca a żadnych informacji odnosnie produkcji nie mam. Liczę że max luty / marzec auto już będzie
Miałeś po zmianie przeliczane auto w.g. nowego cennika ?namerci pisze: ↑22 gru 2021, 22:31
Ja zmieniłem RS na L&K. RS miałem prawie na full, teraz L&K jeszcze mocniej doposazylem a cena w nowym cenniku i tak niższa niż poprzednia za RS - I mam Webasto, fotele ergonomiczne i park assist (dla żony).
Też handlowiec powiedział że z kolejki nie wylecę, bo podmieni obecne zamówienie. Zamówienie było z 5 lipca więc minelo 5.5 miesiąca a żadnych informacji odnosnie produkcji nie mam. Liczę że max luty / marzec auto już będzie
Tak, ale rabat procentowo się nie zmienił.
I nie wiem czy ktoś porównywał zmiany w cenniku, ale wyposażenie dodatkowe w 99% nie miało zmian cenowych. Jedna rzecz wzrosła chyba o 100zl. Nie wiem jak podstawa auta, bo nie sprawdzałem.
I nie wiem czy ktoś porównywał zmiany w cenniku, ale wyposażenie dodatkowe w 99% nie miało zmian cenowych. Jedna rzecz wzrosła chyba o 100zl. Nie wiem jak podstawa auta, bo nie sprawdzałem.
@sylwekr też mam zamówiony Sportline z wycietym wyposażeniem.
Różnica wg starego cennika do LK przed kastracją to niecałe 5k, ale wizualnie wole Sportelinea z fotelami i kierownicą. Jednocześnie nie mam wielkich potrzeb co do wyposażenia. Niestety szkoda mi Side Assist z Rear Traffic i Cantona. I zastanawiam się czy różnica 11k (po kastracji wyposażenia) jest warta dopłacenia za coś, czego nie miałem zamówione.
LK mam przeliczone po cenach z dnia zamówienia, czyli 6 lipca. Rabat liczony tak samo.
Oczywiście przy LK będę korzystał z kamer 360 i tym bardziej moja żona. Ale też pewnie ona nie będzie korzystać z całej tej 'inteligencji' asystentów
Handlowiec z Pli...ty też twierdzi że nie wypadnęcz kolejki, ale zapytałem do którego momentu mam czas na podjęcie decyzji.
Nadal nie mam info co z korektą ceny za obciętych asystentów (4200), narazie tylko -2000 za Cantona.
Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka
Różnica wg starego cennika do LK przed kastracją to niecałe 5k, ale wizualnie wole Sportelinea z fotelami i kierownicą. Jednocześnie nie mam wielkich potrzeb co do wyposażenia. Niestety szkoda mi Side Assist z Rear Traffic i Cantona. I zastanawiam się czy różnica 11k (po kastracji wyposażenia) jest warta dopłacenia za coś, czego nie miałem zamówione.
LK mam przeliczone po cenach z dnia zamówienia, czyli 6 lipca. Rabat liczony tak samo.
Oczywiście przy LK będę korzystał z kamer 360 i tym bardziej moja żona. Ale też pewnie ona nie będzie korzystać z całej tej 'inteligencji' asystentów
Handlowiec z Pli...ty też twierdzi że nie wypadnęcz kolejki, ale zapytałem do którego momentu mam czas na podjęcie decyzji.
Nadal nie mam info co z korektą ceny za obciętych asystentów (4200), narazie tylko -2000 za Cantona.
Mi też Sportline bardziej się podoba niż L&K, dlatego też taki był pierwotny wybór. Ja akurat chciałem mieć dosyć dobrze wyposażone auto, a Sportline jest droższy od L&K i to sporo jeśli doposażymy go w to co w standardzie w L&K. Ja akurat nie miałem w konfiguracji wszystkiego z L&K, ale sporo opcjonalnych rzeczy które w obu wersjach nie są w standardzie, teraz zmieniając wersje na wyższą, jeszcze dobrałem droższy lakier, lepsze fotele, 3 rząd siedzeń a cena pozostała na podobnym poziomie jak miałem wycenionego Sportline. Gdyby mnie nie dotknęła "kastracja",a wszystko co wyleciało miałem w zamówieniu to na pewno bym czekał dalej na Sportline. Gdybym miał zmienić Sportline na Style czy Ambiton to na pewno bym zrezygnował z zakupu.longmanpl pisze: ↑23 gru 2021, 1:02@sylwekr też mam zamówiony Sportline z wycietym wyposażeniem.
Oczywiście przy LK będę korzystał z kamer 360 i tym bardziej moja żona. Ale też pewnie ona nie będzie korzystać z całej tej 'inteligencji' asystentów![]()
- Czarny
- Samochód: Mercedes Benz GLC 200d
Widzę, że dzięki polityce Skody w 2022 roku sporo przybędzie nas nowych właścicieli L&K

Na lotnisku ( https://www.see.cam/cz/83/rusek/rusek-h ... ve-airport ) niedawno było już dosyć pusto, wyglądało, że już sporo aut dokończyli i trafiło do klientów. A teraz z powrotem dopakowali aut.