Na podstawie wieści z centrali w PL.
--
W przyszłym roku Skoda dostanie ok 40-45 tys aut a potrzeba ok 65-70 tys. Wiec używane nadal będą rosły.
--
Podobno limit Enyaqa na Polskę to 1000 sztuk.
Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka
Czas oczekiwania na Kodiaqa
-
Piotrek
- Samochód: Kodiaq 1,4TSi 125 KM Red Velvet
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Dziś otrzymałem informację od handlowca, że mój Sportline dostał termin produkcji na 11 tydzień 2022. Zamawiałem na początku września, niestety wyrzucili martwe pole. Czekam dalej, ale widać już jakieś światełko
Mój misiek w piątek trafił do polskiego importera i z tego, co mówił handlowiec, jest już w drodze do salonu (to dla tych, którzy chcą śledzić daty i czas trwania procesów). Dla przypomnienia, wydany z fabryki we środę, 15.12.2021, tego samego dnia, którego skończyła się produkcja.
Performance hint dla tych, którzy być może o tym nie pomyśleli: jeżeli ktoś kredytuje zakup, to wkład własny najlepiej jest przelać ASAP, nawet zanim przyjdzie auto. Jest tak dlatego, że w takiej sytuacji handlowiec może od razu pchnąć sprawę do banku, gdy tylko przyjdą dokumenty do samochodu; inaczej musiałby czekać, aż dojdzie przelew. Zwykle przesuwa to sprawę o dzień czy dwa, ale pod koniec roku albo w okresie świątecznym może się to bardziej przeciągnąć.
W zależności od rozwoju sytuacji wariant optymistyczny to odbiór w tym tygodniu, nieco mniej, ale wciąż optymistyczny - odbiór w przyszłym tygodniu, a pesymistyczny - w pierwszym tygodniu stycznia, ale raczej już nie później.
Mój Golf VII Variant ma już nowego właściciela, teraz jeżdżę tymczasowo starym autem szwagra (VW Golf '03), więc nie ukrywam, że będę się bardzo cieszył, jeśli misiek pojawi się w miarę szybko
Performance hint dla tych, którzy być może o tym nie pomyśleli: jeżeli ktoś kredytuje zakup, to wkład własny najlepiej jest przelać ASAP, nawet zanim przyjdzie auto. Jest tak dlatego, że w takiej sytuacji handlowiec może od razu pchnąć sprawę do banku, gdy tylko przyjdą dokumenty do samochodu; inaczej musiałby czekać, aż dojdzie przelew. Zwykle przesuwa to sprawę o dzień czy dwa, ale pod koniec roku albo w okresie świątecznym może się to bardziej przeciągnąć.
W zależności od rozwoju sytuacji wariant optymistyczny to odbiór w tym tygodniu, nieco mniej, ale wciąż optymistyczny - odbiór w przyszłym tygodniu, a pesymistyczny - w pierwszym tygodniu stycznia, ale raczej już nie później.
Mój Golf VII Variant ma już nowego właściciela, teraz jeżdżę tymczasowo starym autem szwagra (VW Golf '03), więc nie ukrywam, że będę się bardzo cieszył, jeśli misiek pojawi się w miarę szybko
11 tydzień to będzie 14-20.03.2022. Zamówienie z września, co daje 6 miesięcy - może i bez reweli, ale prześledziłem trochę postów w tym wątku i z matematyki wychodziło, że realizacja większości z nich trwa pi razy oko 9 miesięcy, więc IMO jest się z czego cieszyć. Poza tym prawie połowa już za Tobą
Wciąż zachodzę w głowę, jak to się stało, że mój misiek ma taki krótki czas realizacji (też zamawiałem we wrześniu). Handlowiec zarzeka się, że zamówienie zrobił zupełnie normalnie, chociaż w systemie Skody figuruje zapis, że "pierwsze zamówienie" było 11.03.2021, co pasuje do tych 9 miesięcy. Może na przykład w ichnich systemach jest jakiś automat, który sprawdza, czy może przekonfigurować istniejące zamówienie? W każdym razie polecam salon Skoda Centrum Wrocław na Brucknera, bo to właśnie tam zamawiałem
Witam wszystkich. Znalazłęm forum przy pomocy Google żeby monitorować sytuacje z tym chippagedonem. I po przeczytaniu kilku postów - dowiedziałem się że ktoś kto zamawiał w lipcu już prawie odebrał (nie pamiętam kto). Więc nawiązałem kontakt ze swoim dilerem (ktory dosyć długo nie odpowiadał - okazało się że mój kontakt już tam nie pracuję) - i powiedziano mi że w tym tygodniu zacznie się produkcja! Zamówienie zlożyłem 1.07.2021. Więc prawie pól roku zeszło. Będę miał 1.5 TSI z manualną skrzynią (dosyć biedna wersja ale nie jestem wybredny) - więć raczej niema zabardzo czego wicynać. Zostało mi tylko trzymać kciuki 
- WaC
- Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7
No to trzymamy.
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.
Czyżbyś zamawiał w Bydgoszczy? Mój handlowiec również został zwolniony/zwolnił się…..a może to taki handlomageddon.Pxl pisze: ↑21 gru 2021, 9:20Witam wszystkich. Znalazłęm forum przy pomocy Google żeby monitorować sytuacje z tym chippagedonem. I po przeczytaniu kilku postów - dowiedziałem się że ktoś kto zamawiał w lipcu już prawie odebrał (nie pamiętam kto). Więc nawiązałem kontakt ze swoim dilerem (ktory dosyć długo nie odpowiadał - okazało się że mój kontakt już tam nie pracuję) - i powiedziano mi że w tym tygodniu zacznie się produkcja! Zamówienie zlożyłem 1.07.2021. Więc prawie pól roku zeszło. Będę miał 1.5 TSI z manualną skrzynią (dosyć biedna wersja ale nie jestem wybredny) - więć raczej niema zabardzo czego wicynać. Zostało mi tylko trzymać kciuki![]()
Gratulacje….swoją drogą zamawiałeś w lipcu i masz datę produkcji, a ja w maju i nie mam daty produkcji.
Czyżby Bieranowski?? Mój handlowiec tez odszedłromgor123 pisze: ↑21 gru 2021, 19:14Czyżbyś zamawiał w Bydgoszczy? Mój handlowiec również został zwolniony/zwolnił się…..a może to taki handlomageddon.Pxl pisze: ↑21 gru 2021, 9:20Witam wszystkich. Znalazłęm forum przy pomocy Google żeby monitorować sytuacje z tym chippagedonem. I po przeczytaniu kilku postów - dowiedziałem się że ktoś kto zamawiał w lipcu już prawie odebrał (nie pamiętam kto). Więc nawiązałem kontakt ze swoim dilerem (ktory dosyć długo nie odpowiadał - okazało się że mój kontakt już tam nie pracuję) - i powiedziano mi że w tym tygodniu zacznie się produkcja! Zamówienie zlożyłem 1.07.2021. Więc prawie pól roku zeszło. Będę miał 1.5 TSI z manualną skrzynią (dosyć biedna wersja ale nie jestem wybredny) - więć raczej niema zabardzo czego wicynać. Zostało mi tylko trzymać kciuki![]()
Gratulacje….swoją drogą zamawiałeś w lipcu i masz datę produkcji, a ja w maju i nie mam daty produkcji.
A mój Misiek wczoraj dojechał do Wrocławia, stoi na parkingu i czeka, aż dojadą również jego dokumenty... Stawiam na przyszły tydzień.
@Pxl Gratki! No to dwa dni na produkcję, tydzień na transport i powinien być w salonie
@lolas18, pomyliłem osoby, miało pierwotnie pójść do Pxl
Mój błąd, przepraszam.
Pozdrawiam -- Spook.
@Pxl Gratki! No to dwa dni na produkcję, tydzień na transport i powinien być w salonie
@lolas18, pomyliłem osoby, miało pierwotnie pójść do Pxl
Pozdrawiam -- Spook.
Ostatnio zmieniony 22 gru 2021, 10:23 przez spook, łącznie zmieniany 1 raz.