Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
lewka
Samochód: Kodiaq w oczekiwaniu, RM: 2022

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: lewka »

Czyli jednak produkują w grudniu... Ktoś pisał i wypowiadał się (ze Skody), że do końca 2021 będą kończyć tylko te wcześniej niedokończone, które walały się po słynnych lotniskach.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

romgor123
Samochód: Fabia 1.2TSI, zamówiony Kodiaq 1.5TSI

Post autor: romgor123 »

Mojego handlowca zwolnili….oby tylko mojego Kodiaqa nie „zwolnili” :)

hinio
Samochód: czekam na: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 150KM 4x4

Post autor: hinio »

Za duże rabaty dawał, czy nie wyrobił planu na ten rok? ;-)

spook
Samochód: Skoda Kodiaq L&K 2.0 TSI DSG 4x4

Post autor: spook »

lewka pisze:
11 gru 2021, 20:03
Czyli jednak produkują w grudniu... Ktoś pisał i wypowiadał się (ze Skody), że do końca 2021 będą kończyć tylko te wcześniej niedokończone, które walały się po słynnych lotniskach.
Mój handlowiec mówi, że bieżące podejście Skody jest takie, że samochody z parkingów są dokańczane, ale te produkowane na bieżąco mają już nie trafiać na parkingi. I wydaje mi się, że tę wersję potwierdza również obcinanie funkcjonalności - jaki sens byłoby wycinać 3-4 komponenty skoro i tak kilku innych nie ma na stanie i auto i tak musiałoby trafić na parking?

Mój misiek w piątek 10.12 był w lakierni, czekam na zmianę statusu w systemie Skody (być może środa lub piątek) - będziemy wtedy wiedzieli, czy produkcja została zakończona, czy też nie. Cała produkcja z tego co widziałem odbywa się dzień po dniu, więc przy odrobinie szczęścia dziś powinna się już zakończyć. Ale cóż; na razie (niezbyt) cierpliwie czekam dalej. W wariancie optymistycznym w przyszłym tygodniu cztery kółka powinny pojawić się we Wrocku. W pesymistycznym - auto na parking i wielki znak zapytania co do daty.

Na marginesie ktoś pokazywał zdjęcia z tego parkingu, czy dobrze pamiętam, że wszystkie samochody stojące tam były białe? Trochę to dziwne, bo lakiernia jest pierwszego dnia, zaraz po montażu karoserii, a tam widać było samochody już (prawie) złożone. Może te parkingowe samochody były z przeznaczeniem dla salonów na magazyn, a zamawiane faktycznie były realizowane bardziej na bieżąco? Chyba, że wszyscy niespodziewanie rzucili się na biały lakier.

Aha, i słowo pocieszenia w zakresie daty - pierwotnie produkcja mojego Kodiaqa miała być 15-16.12, potem przesunęła się na 10-11.12 i faktycznie w piątek rano handlowiec zadzwonił, że samochód jest właśnie produkowany. Także nie był bym zbyt dużym pesymistą w zakresie daty produkcji - handlowiec zapewniał mnie, że po ustaleniu terminu nie powinien on się już przesunąć bardziej niż o tydzień, góra dwa - i tak też się stało w moim przypadku (co więcej, na korzyść). Także uszy do góry.

Pozdrawiam -- Spook.

mpirek
Samochód: Kodiaq L&K 2.0TSI (RM2022)

Post autor: mpirek »

Samochody są oklejane na biało, nie lakierowane wszystkie na biało.

spook
Samochód: Skoda Kodiaq L&K 2.0 TSI DSG 4x4

Post autor: spook »

mpirek pisze:
13 gru 2021, 16:54
Samochody są oklejane na biało, nie lakierowane wszystkie na biało.
To ma sens :) Ale podtrzymuję argumenty na temat wycinania.

Pozdrawiam -- Spook.

Xysiu
Samochód: Kodiaq FL 2.0 TSI L&K

Post autor: Xysiu »

spook pisze:
13 gru 2021, 15:42
lewka pisze:
11 gru 2021, 20:03
Aha, i słowo pocieszenia w zakresie daty - pierwotnie produkcja mojego Kodiaqa miała być 15-16.12, potem przesunęła się na 10-11.12 i faktycznie w piątek rano handlowiec zadzwonił, że samochód jest właśnie produkowany. Także nie był bym zbyt dużym pesymistą w zakresie daty produkcji - handlowiec zapewniał mnie, że po ustaleniu terminu nie powinien on się już przesunąć bardziej niż o tydzień, góra dwa - i tak też się stało w moim przypadku (co więcej, na korzyść). Także uszy do góry.
U mnie podobnie choć do produkcji (teoretycznie) jeszcze miesiąc. Miesiąc wczesniej (listopad) informowano mnie, ze produkcja wstępnie zaplanowana jest na 6 tydzien 2022, dzisiaj jest to juz 3 tydzien 2022 :) Zobaczymy jak będzie w rzeczywistości. Wersja L&K, zamawiana początkiem września.

Pozdrawiam,

Krzysiek

Awatar użytkownika
WaC
Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7

Post autor: WaC »

Zaraz, zaraz, to ja miałem III tydzień, a teraz mam VI ?
🤣😂🤣
Zamawiałem koniec sierpnia, pierwszy termin to 42-gi tydzień 2021r.
Kurczę, ciekawe od czego to zależy...
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.

Awatar użytkownika
WaC
Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7

Post autor: WaC »

Teraz to mam w nosie, czekam prawie spokojnie. Boję się tylko podwyżki. Choć myślałem, że sprawdzę na świeżo tryb SNOW.
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.

longmanpl
Samochód: Kodiaq Sportline 2.0 TSI

Post autor: longmanpl »

Xysiu pisze:
U mnie podobnie choć do produkcji (teoretycznie) jeszcze miesiąc. Miesiąc wczesniej (listopad) informowano mnie, ze produkcja wstępnie zaplanowana jest na 6 tydzien 2022, dzisiaj jest to juz 3 tydzien 2022 :) Zobaczymy jak będzie w rzeczywistości. Wersja L&K, zamawiana początkiem września.

Pozdrawiam,

Krzysiek
Jaki dealer? LK czyli na bogato ;)
Ja czekam na termin produkcji, zamówienie z początku lipca.

Odświeżam pytanie - kto z klientów Plichty Gdańsk (Grunwaldzka, Lubowidzka) ma termin produkcji a zamawiał z początkiem lipca i później, jaką wersję?

U mnie tylko zarejestrowane zamówienie w fabryce.
Wycięty Canton (RA2) i podstawowy pakiet Travel Assist (PWC).

Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka

ODPOWIEDZ