Czas oczekiwania na Kodiaqa
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Czyli jednak produkują w grudniu... Ktoś pisał i wypowiadał się (ze Skody), że do końca 2021 będą kończyć tylko te wcześniej niedokończone, które walały się po słynnych lotniskach.
Mojego handlowca zwolnili….oby tylko mojego Kodiaqa nie „zwolnili” 
-
hinio
- Samochód: czekam na: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 150KM 4x4
Za duże rabaty dawał, czy nie wyrobił planu na ten rok? 
Mój handlowiec mówi, że bieżące podejście Skody jest takie, że samochody z parkingów są dokańczane, ale te produkowane na bieżąco mają już nie trafiać na parkingi. I wydaje mi się, że tę wersję potwierdza również obcinanie funkcjonalności - jaki sens byłoby wycinać 3-4 komponenty skoro i tak kilku innych nie ma na stanie i auto i tak musiałoby trafić na parking?
Mój misiek w piątek 10.12 był w lakierni, czekam na zmianę statusu w systemie Skody (być może środa lub piątek) - będziemy wtedy wiedzieli, czy produkcja została zakończona, czy też nie. Cała produkcja z tego co widziałem odbywa się dzień po dniu, więc przy odrobinie szczęścia dziś powinna się już zakończyć. Ale cóż; na razie (niezbyt) cierpliwie czekam dalej. W wariancie optymistycznym w przyszłym tygodniu cztery kółka powinny pojawić się we Wrocku. W pesymistycznym - auto na parking i wielki znak zapytania co do daty.
Na marginesie ktoś pokazywał zdjęcia z tego parkingu, czy dobrze pamiętam, że wszystkie samochody stojące tam były białe? Trochę to dziwne, bo lakiernia jest pierwszego dnia, zaraz po montażu karoserii, a tam widać było samochody już (prawie) złożone. Może te parkingowe samochody były z przeznaczeniem dla salonów na magazyn, a zamawiane faktycznie były realizowane bardziej na bieżąco? Chyba, że wszyscy niespodziewanie rzucili się na biały lakier.
Aha, i słowo pocieszenia w zakresie daty - pierwotnie produkcja mojego Kodiaqa miała być 15-16.12, potem przesunęła się na 10-11.12 i faktycznie w piątek rano handlowiec zadzwonił, że samochód jest właśnie produkowany. Także nie był bym zbyt dużym pesymistą w zakresie daty produkcji - handlowiec zapewniał mnie, że po ustaleniu terminu nie powinien on się już przesunąć bardziej niż o tydzień, góra dwa - i tak też się stało w moim przypadku (co więcej, na korzyść). Także uszy do góry.
Pozdrawiam -- Spook.
Samochody są oklejane na biało, nie lakierowane wszystkie na biało.
U mnie podobnie choć do produkcji (teoretycznie) jeszcze miesiąc. Miesiąc wczesniej (listopad) informowano mnie, ze produkcja wstępnie zaplanowana jest na 6 tydzien 2022, dzisiaj jest to juz 3 tydzien 2022spook pisze: ↑13 gru 2021, 15:42Aha, i słowo pocieszenia w zakresie daty - pierwotnie produkcja mojego Kodiaqa miała być 15-16.12, potem przesunęła się na 10-11.12 i faktycznie w piątek rano handlowiec zadzwonił, że samochód jest właśnie produkowany. Także nie był bym zbyt dużym pesymistą w zakresie daty produkcji - handlowiec zapewniał mnie, że po ustaleniu terminu nie powinien on się już przesunąć bardziej niż o tydzień, góra dwa - i tak też się stało w moim przypadku (co więcej, na korzyść). Także uszy do góry.
Pozdrawiam,
Krzysiek
- WaC
- Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7
Zaraz, zaraz, to ja miałem III tydzień, a teraz mam VI ?

Zamawiałem koniec sierpnia, pierwszy termin to 42-gi tydzień 2021r.
Kurczę, ciekawe od czego to zależy...
Zamawiałem koniec sierpnia, pierwszy termin to 42-gi tydzień 2021r.
Kurczę, ciekawe od czego to zależy...
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.
- WaC
- Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7
Teraz to mam w nosie, czekam prawie spokojnie. Boję się tylko podwyżki. Choć myślałem, że sprawdzę na świeżo tryb SNOW.
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.
Jaki dealer? LK czyli na bogatoXysiu pisze:
U mnie podobnie choć do produkcji (teoretycznie) jeszcze miesiąc. Miesiąc wczesniej (listopad) informowano mnie, ze produkcja wstępnie zaplanowana jest na 6 tydzien 2022, dzisiaj jest to juz 3 tydzien 2022Zobaczymy jak będzie w rzeczywistości. Wersja L&K, zamawiana początkiem września.
Pozdrawiam,
Krzysiek
Ja czekam na termin produkcji, zamówienie z początku lipca.
Odświeżam pytanie - kto z klientów Plichty Gdańsk (Grunwaldzka, Lubowidzka) ma termin produkcji a zamawiał z początkiem lipca i później, jaką wersję?
U mnie tylko zarejestrowane zamówienie w fabryce.
Wycięty Canton (RA2) i podstawowy pakiet Travel Assist (PWC).
Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka