Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
BigDaddy
Samochód: Kodiaq Sportline FL 2022 1,5 TSI manual

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: BigDaddy »

Moje też pierwsze nowe i dlatego nie chcę auta na zasadzie "bierz co dajemy albo spieprzaj".
Podsumowując - cena rośnie o kilkanaście tysięcy, tracę też rabat (kolejne) kilkanaście tysięcy, auto bez rzeczy dla mnie ważnych i czekać trzeba pambuk wie ile?
Zaczynam się rozglądać u konkurencji.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Xeor^
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI 4x4 L&K

Post autor: Xeor^ »

Ja dostałem informację od mojego dealera, że zamówienie które zostało złożone może być przed ustaleniem produkcji w dwóch wariantach:
1. Fabryka już zarejestrowała to zamówienie i jest ono procesowane, ale terminu produkcji nie ma.
2. Zostało złożone zamówienie, ale leży w przestrzeni i fabryka nic z nim nie robiła.

I teraz tak, podobno moje jest w punkcie 1, czyli jeżeli nic nie będę zmieniać w mojej wersji (a chciałem przejść na L&K) to zostanie mi utrzymana cena z zamówienia w czerwcu. Ale jeżeli bym chciał zmienić na L&K to albo pismo do importera a on się zgodzić nie musi, albo nowy cennik.

Więc uważajcie z tymi zmianami wersji, bo jeżeli macie sytuacje taką jak ja, to samo dodanie czegoś do wersji style, może powodować przeliczenie ceny i wpadniecie w cennik +20k. Ja uznałem że tylko mi canton wypadł, więc przeżyję i nie będę już nic zmieniać. Podejrzewam, że gdybym na początku nie brał cantona to moje zamówienie już dawno byłoby zrealizowane ;)

longmanpl
Samochód: Kodiaq Sportline 2.0 TSI

Post autor: longmanpl »

Właśnie dzwonił handlowiec (Plichta Gdańsk Lubowidzka).
Producent zmienił konfigurację
Leci Canton i Side Assist. Zostaje Lane Assist. Handlowiec ma sprawdzić czy zostanie opcja na Rear Traffic Alert bo to był pakiet 3ech asystentów za 4200zł.
Mam gwarancję ceny a w zasadzie cena w dół, tylko w systemie obniżka jest o 2k a tyle kosztował sam Canton, więc handlowiec ma to też sprawdzić. No i przeliczy też LK.

Najbardziej szkoda mi Cantona i Rear Traffic jeśli wypadnie no i foteli przy przejsciu ma LK.

Niestety nadal brak terminu produkcji. Mówił, że wchodzą im do produkcji Octavie.

Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka

elmiko
Samochód: Kodiaq MR2022 L&K TDI 200KM

Post autor: elmiko »

Za to w L&K masz fotele ergo

longmanpl

Tak, z tym że już latem LK nie spinał mi się budżetem po dołożeniu kilku opcji, np. hak, DCC i coś jeszcze.
Jeżeli przeliczenie LK wpadnie w nowe ceny, na pewno się nie zmieszczę, i nie wiem czy i jaki rabat wtedy dostanę (latem był dwucyfrowy).

hinio
Samochód: czekam na: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 150KM 4x4

Post autor: hinio »

Dzisiaj odebrałem! Zamówienie z końca czerwca. Więc ogólnie wyszło trochę ponad 5 miesięcy.

longmanpl

hinio pisze:Dzisiaj odebrałem! Zamówienie z końca czerwca. Więc ogólnie wyszło trochę ponad 5 miesięcy.
Lucky you. Gratulacje!!!

Ja po kastracji wyposażenia, jak się okazuje, mogę kalkulować LK po cenach z dnia zamówienia. Jednocześnie sprzedawca zadeklarował, że rabat będzie tak samo liczony - trudno trochę w to wierzyć, ale zobaczymy po weekendzie.

Awatar użytkownika
WaC
Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7

Post autor: WaC »

Hinio: super, cieszymy się!
Longmanpl: oby tak było. Wszyscy sobie tego życzymy! Daj znać, proszę, niezwłocznie jak będziesz wiedział.
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.

spook
Samochód: Skoda Kodiaq L&K 2.0 TSI DSG 4x4

Post autor: spook »

Hinio: Gratki! Wrzucilibyście jakieś foty, a nie tylko sucha informacja ;)

A ja dziś rano dostałem informację od handlowca, że mój misiek jest właśnie montowany. Jutro, a pewnie najdalej w poniedziałek będę wiedział, czy jest zmontowany i jedzie do Polski, czy wylądował na parkingu. Zamówienie z 14.09.

Pozdrawiam -- Spook.

Awatar użytkownika
WaC
Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7

Post autor: WaC »

spook pisze:
10 gru 2021, 19:14
...mój misiek jest właśnie montowany...
Przynajmniej masz pewność "starej" ceny. Super!
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.

ODPOWIEDZ