Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
mpirek
Samochód: Kodiaq L&K 2.0TSI (RM2022)

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: mpirek »

Piszę o konfigu na 2022 rok, Zamówienia które nie trafiły do produkcji jako rok produkcji 2021 rok modelowy 2022 mają być robione tak jak były zamawiane, te które się nie wyrobiły w tym roku wchodzą w nowy konfigurator jako rok produkcji 2022, rok modelowy 2022, a te z kolei mają być podobno kastrowane. U mojego handlowca tak się dzieje. Czy tak jest wszędzie? Trzeba pytać w salonie. Na pewno będą kastrowane Style ale czy inne?

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

BigDaddy
Samochód: Kodiaq Sportline FL 2022 1,5 TSI manual

Post autor: BigDaddy »

Jakby trochę kamień spadł mi z serca

oskfry
Samochód: Czekam, Skoda Kodiaq Sportline 2.0Tsi 4x4

Post autor: oskfry »

BigDaddy pisze:
29 lis 2021, 16:34
Jakby trochę kamień spadł mi z serca
No to ja troche zmartwię bo też czekam na sportline z cantonem i martwym polem które mój sprzedawca powiedzial ze musi wyrzucić z konfiguracji, wiec...

Ja chyba przestaje czekać na kodiaqa

mpirek
Samochód: Kodiaq L&K 2.0TSI (RM2022)

Post autor: mpirek »

Jak ludzie zaczną się wycofywać, to będą musieli to przemyśleć. Rozumiem nowe zamówienia gdzie ktoś wie że nie zamówi ewentualnie tego czy innego modułu, ale jak przyjeli zamówienie to niech na głowie stają a robią zgodnie z zamówieniem.

Awatar użytkownika
WaC
Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7

Post autor: WaC »

mpirek pisze:
29 lis 2021, 17:38
ale jak przyjeli zamówienie to niech na głowie stają a robią zgodnie z zamówieniem.
Przepraszam, wg mnie nawet niech na ch... stają! Niemniej jednak, nie chciałbym anulować zamówienia. Na pewno będzie drożej, natomiast czas ucieka, nie wiem ile czasu będę mógł cieszyć się z nowego samochodu... Najmłodszy już nie jestem. Wiem, że powyższe nic konstruktywnego nie wnosi do dyskusji.
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.

Awatar użytkownika
Czarny
Samochód: Mercedes Benz GLC 200d

Post autor: Czarny »

WaC pisze:
29 lis 2021, 21:14
mpirek pisze:
29 lis 2021, 17:38
ale jak przyjeli zamówienie to niech na głowie stają a robią zgodnie z zamówieniem.
Najmłodszy już nie jestem. Wiem, że powyższe nic konstruktywnego nie wnosi do dyskusji.
Młody jesteś :lol: :lol: :lol:

longmanpl
Samochód: Kodiaq Sportline 2.0 TSI

Post autor: longmanpl »

oskfry pisze:
No to ja troche zmartwię bo też czekam na sportline z cantonem i martwym polem które mój sprzedawca powiedzial ze musi wyrzucić z konfiguracji, wiec...

Ja chyba przestaje czekać na kodiaqa
A który to sprzedawca z Pl.chty tak twierdzi bo ja nic nie wiem ? (może być priv).

Z kolei znajomy prowadzi biznes i ma klientów z grupy VAG i takie mniej więcej info z minionego tygodnia dostałem.

Kod: Zaznacz cały

..Dziś u mnie była "cała" Skoda włącznie z gościem z fabryki. Mówił, że Kodiaqa produkują prawie normalnie, ponieważ na nim najwięcej zarabiają. Odpuszczają Fabię i Oktavię gdzie marża jest mniejsza....
Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka

longmanpl
Samochód: Kodiaq Sportline 2.0 TSI

Post autor: longmanpl »

mpirek pisze:Jak ludzie zaczną się wycofywać, to będą musieli to przemyśleć. Rozumiem nowe zamówienia gdzie ktoś wie że nie zamówi ewentualnie tego czy innego modułu, ale jak przyjeli zamówienie to niech na głowie stają a robią zgodnie z zamówieniem.
"Nie mamy pańskiego płaszcza i co nam Pan zrobisz...?" ObrazekObrazek

Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka

elmiko
Samochód: Kodiaq MR2022 L&K TDI 200KM

Post autor: elmiko »

Powiem tak: z mojego, jakże skromnego, doświadczenia będzie tak - jak się klientowi nie spodoba kastracja to i tak znajdzie się inny klient na wyprodukowane auto. A produkować i sprzedawać trzeba cokolwiek, żeby zarabiać.
Nie będą kastrować modelu flagowego (Lusterka&Klamki) bo to nie przystoi, żeby max był kulawy, za to ucierpią modele niższe. Bo mogą.

Na auta niedokończone, które stoją na placach fabrycznych, klient i tak się znajdzie. Nawet jak je skończą bez pewnych ‚bajerów’. Trochę stracą na niepotrzebnych wiązkach i wtyczkach, ale bilans będzie dodatni.

A klient, który lubi grzebać w aucie może być zadowolony z ukrytych bonusów ;)

Kropka :)

Awatar użytkownika
WaC
Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7

Post autor: WaC »

longmanpl pisze:
29 lis 2021, 21:28
mpirek pisze:"Nie mamy pańskiego płaszcza i co nam Pan zrobisz...?"
Cham się uprze i mu daj...
Taka sobie tragikomedia, albo tylko czarny humor. Pozdrawiam oczekujących i szczęśliwych posiadaczy.
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.

ODPOWIEDZ