Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
hinio
Samochód: czekam na: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 150KM 4x4

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: hinio »

Powtórzę się. Bo już wcześniej o tym pisałem. Trzy lata temu gdy ktoś zamawiał Kodiaqa i trochę go "podkręcił", też czekał ok 9 miesięcy.
A wtedy nie było problemów z niczym. Najwidoczniej Skoda tak już ma. A przynajmniej nie Skoda a Kodiaq, który okazał się hitem sprzedażowym...

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

bubuś
Samochód: był Kodiaq Style 2,0 TDI 140kW, 4x4, DSG + dodatki

Post autor: bubuś »

hinio pisze:
26 lis 2021, 13:25
Powtórzę się. Bo już wcześniej o tym pisałem. Trzy lata temu gdy ktoś zamawiał Kodiaqa i trochę go "podkręcił", też czekał ok 9 miesięcy.
A wtedy nie było problemów z niczym. Najwidoczniej Skoda tak już ma. A przynajmniej nie Skoda a Kodiaq, który okazał się hitem sprzedażowym...
Zgadza się. Ja zamawiałem w styczniu 2019 Style, z wszystkimi asystentami i mnóstwem dodatkowego wyposażenia (m.in. jasna tapicerka, hak, ogrzewane i elektrycznie sterowane fotele przednie, gniazdo 230V, kamery 360, akustyczne przednie szyby boczne). Odebrałem auto dopiero na początku listopada. Z
Zatem jak pisał przedpiśca, Skoda chyba tak ma, że się jej nie spieszy.
Follow your dreams :D
Cenię swój wzrok i czas, dlatego nie czytam niechlujnie pisanych postów! Oczekujesz pomocy, używaj poprawnej pisowni.
Popieram akcję na rzecz poprawnej pisowni i ortografii w Internecie: BYKOM-STOP!

balzaak
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TDI

Post autor: balzaak »

Byłem w poniedziałek na wymianie oleju i przy okazji się zapytałem czy jest jakaś aktualizacja statusu mojego zamówienia. Handlowiec przyznał, że aktualnie to wróżenie z fusów jest, ale mam się nie spodziewać w tym roku, optymistycznie będzie to I kwartał 2022, ale raczej mam się nastawić na II kwartał. Zamówienie z okolicy 20 czerwca, L&K 2.0 TDI.

lolas18
Samochód: audi, a5, 2,0

Post autor: lolas18 »

Jednak różnica w markach jest zauważalna, BMW zamowienie z początku września, handlowiec dzwonił ze za dwa tygodnie do odbioru… a skoda dalej pierdoły typu brak półprzewodników… masakra… pierwszy i ostatni raz. W audi tez bez większych przestojów. Kumpel q5 z czerwca już odebrał… i to na full.

elmiko
Samochód: Kodiaq MR2022 L&K TDI 200KM

Post autor: elmiko »

lolas18 pisze:
27 lis 2021, 21:41
Jednak różnica w markach jest zauważalna,
Masz rację. Różnica ta jest również zauważalna w cenie. :)

hinio
Samochód: czekam na: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 150KM 4x4

Post autor: hinio »

Ha ha no i koniec dyskusji. To się nazywa argument!
Ale spokojnie Panowie. Skoda to jest taka Panna na którą warto poczekać. Ma wszystko to co trzeba w rozsądnej cenie...

Awatar użytkownika
guli200
Samochód: Skoda Octavia Style 1.5 TSI / KODIAQ FL zamówiony

Post autor: guli200 »

Badum tssssObrazekObrazekObrazekObrazek

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

spook
Samochód: Skoda Kodiaq L&K 2.0 TSI DSG 4x4

Post autor: spook »

lolas18 pisze:
Jednak różnica w markach jest zauważalna, BMW zamowienie z początku września, handlowiec dzwonił ze za dwa tygodnie do odbioru… a skoda dalej pierdoły typu brak półprzewodników… masakra… pierwszy i ostatni raz. W audi tez bez większych przestojów. Kumpel q5 z czerwca już odebrał… i to na full.
Ja mam zamówienie z 14 września i za ~6 tygodni do odbioru, więc dramatycznej różnicy IMO nie ma.

Pozdrawiam -- Spook.

lolas18
Samochód: audi, a5, 2,0

Post autor: lolas18 »

spook pisze:
27 lis 2021, 22:42
lolas18 pisze:
Ja mam zamówienie z 14 września i za ~6 tygodni do odbioru, więc dramatycznej różnicy IMO nie ma.

Pozdrawiam -- Spook.
Termin produkcji to nie termin dostawy 😜 postoi na placu z trzy miesiące 😀

lewka
Samochód: Kodiaq w oczekiwaniu, RM: 2022

Post autor: lewka »

Czy macie chociaż gwarancję ceny na Wasze zamówienia? Tzn. jeśli został zamówiony w wakacje 2021 a produkcja/dostawa będzie w 2022, to czy chociaż rabaty zostaną utrzymane?

ODPOWIEDZ