Albo pracownicy do roboty przyjeżdżają, później wyzerują licznik i będzie jak nówka
Czas oczekiwania na Kodiaqa
-
hinio
- Samochód: czekam na: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 150KM 4x4
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Bo to są te same auta. Po prostu sprawdzają czy jeszcze odpala 
Albo pracownicy do roboty przyjeżdżają, później wyzerują licznik i będzie jak nówka
-
hinio
- Samochód: czekam na: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 150KM 4x4
A tak poważnie to wydaje mi się że akurat to jest chwilowe składowisko. Przecież widać że co dwa tygodnie zmienia się całkowicie układ aut. Ciągle schodzą stare, dochodzą nowe.
Z drugiej strony jeśli wożą auta z Kvasin na lotnisko w Hradec Kralove to nieźle ich musiało przycisnąć, jeśli nie byli w stanie znaleźć innego placu bliżej fabryki.
do końca roku dadzą radę je dokompletowac ale 2022
Pewnie znaleźli bliżej, ale jak się zapełni te bliższe to trzeba szukać i zapełniać te dalsze place. Takich placów odpowiedniej wielkości, gdzie można bezpiecznie parę tysięcy aut postawić pewnie nie ma dużo. Policz orientacyjną liczbę tych aut i skromnie pomnóż x 100tys za sztukę... trochę kasy tam jest zostawione. Przecież nie będą wynajmowali parkingów gdzie mieści się 100 czy 200 aut, którego pilnuje ochroniarz -emeryt.
Dzisiaj dostałem maila od dilera że autko prawdopodobnie będę miał końcem grudnia.spook pisze: ↑22 lis 2021, 20:36Dzwonił dziś dealer i dał znać, że do mojej Skody została właśnie przyporządkowana data produkcji: 50. tydzień 2021. Zamówienie złożone 14.09.2021, sprawdziłem przed chwilą.
Zapytałem o wyciętą funkcjonalność, ale powiedział, że sprawdził trzy razy i na razie wygląda na to, że wszystko będzie. Wyposażenie KESSY FULL, HILL HOLD, LANE ASSIST, USB w lusterku, hak, COMFORT.
Zamawiałem 31 sierpnia(tego roku
-
BigDaddy
- Samochód: Kodiaq Sportline FL 2022 1,5 TSI manual
@malypikus a u którego dilera? Bo ja zamówiłem 2 września Sportline 1,5 tsi też z manualem, mało bajerów ale z cantonem.
Myślę, że to jest chyba najbardziej prawdopodobna przyczyna. Dealerzy zamawiają auta do salonu, ale jeżeli po drodze pojawia się klient, to zamiast robić nowe zamówienie od nowa, rekonfigurują istniejące (o ile to możliwe). W ten sposób mają win-win - klient zadowolony, bo dostanie auto wcześniej, salon zadowolony, bo ma sprzedaż (w miejsce auta, które być może za jakiś czas by się sprzedało, a magazynowanie kosztuje).romgor123 pisze: ↑24 lis 2021, 16:53Dzwoniłem dzisiaj do mojego handlowca z kuj-pom. i oświadczył, że do nich zjeżdżają dopiero samochody zamówione w lutym/marcu.
Stąd pojawiły się moje wątpliwości, czy te wszystkie osoby z czerwca/lipca które odbierają samochody „za niedługo”, czy przypadkiem nie były to samochody zamówione wcześniej (dajmy w lutym/marcu przez salon), a potem spersonalizowane pod klienta….wiadomo, że parę tygodni po zamówieniu, można dołożyć kilka rzeczy a nawet zmienić kolor itp.
Stąd należałoby wywnioskować, że realny czas oczekiwania od zera w tej chwili wynosi ok. 9 miesięcy (marzec - grudzień).