To ma sens. Jutro minie tydzień o wysłania maila, więc chyba zadzwonię, czy otrzymam odpowiedź.
Czas oczekiwania na Kodiaqa
- WaC
- Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.
Dzwonił dziś dealer i dał znać, że do mojej Skody została właśnie przyporządkowana data produkcji: 50. tydzień 2021. Zamówienie złożone 14.09.2021, sprawdziłem przed chwilą.
Zapytałem o wyciętą funkcjonalność, ale powiedział, że sprawdził trzy razy i na razie wygląda na to, że wszystko będzie. Wyposażenie KESSY FULL, HILL HOLD, LANE ASSIST, USB w lusterku, hak, COMFORT.
Zapytałem o wyciętą funkcjonalność, ale powiedział, że sprawdził trzy razy i na razie wygląda na to, że wszystko będzie. Wyposażenie KESSY FULL, HILL HOLD, LANE ASSIST, USB w lusterku, hak, COMFORT.
Te kolejki to totalna loteria. Moje zamówienie jest z 5 lipca i nie ma daty produkcji. Pewnie są zamówienia jeszcze starsze bez daty, a tu zamówienie wrześniowe z datą na ten rok
tam chyba mają złotą kulę i prezes robi losowania codziennie 
Ta data orientacyjna, widniejąca w ich systemie czy potwierdzona data produkcji ?spook pisze:Dzwonił dziś dealer i dał znać, że do mojej Skody została właśnie przyporządkowana data produkcji: 50. tydzień 2021. Zamówienie złożone 14.09.2021, sprawdziłem przed chwilą.
Ja myślę, że to nie loteria, tylko są wybierane te auta które mogą być złożone w całości i oddane klientowi. Dla nich bez sensu robić auta do których czegoś brakuje i odstawiać na parking. Moje zamówienie jest z czerwca, ale u mnie elementy wyposażenia które są obecnie najbardziej problematyczne: Canton, kamery 360, pakiet asystentów. Mogę poczekać, tylko aby nie okazało się, że produkcja mojego auta będzie się przesuwała i finalnie "wykastrują" go z części wyposażenia.
Tutaj się zgodzić nie mogę. Moje zamówienie z maja (bez potwierdzonej jeszcze daty produkcji), a samochód bez gadżetów typu kamera 360, bez asystentów, bez cantona, bez indukcji, bez dodaktowych USB. Jedyne co mam z „elektronicznych” gadżetów to Ambient light chyba. Wersja Style 1.5 DSG. Czekam, czekam i doczekać się nie mogę, a handlowiec nie odpowiada na maile.sylwekr pisze: ↑22 lis 2021, 21:02Ja myślę, że to nie loteria, tylko są wybierane te auta które mogą być złożone w całości i oddane klientowi. Dla nich bez sensu robić auta do których czegoś brakuje i odstawiać na parking. Moje zamówienie jest z czerwca, ale u mnie elementy wyposażenia które są obecnie najbardziej problematyczne: Canton, kamery 360, pakiet asystentów. Mogę poczekać, tylko aby nie okazało się, że produkcja mojego auta będzie się przesuwała i finalnie "wykastrują" go z części wyposażenia.
Z tego co ja "zasłyszałem" to są dealerzy, którzy mają lepsze wejścia u importera, a ten też może odpowiednio posterować zamówieniami na produkcji. Nie wierzę w to, że duża sieć dealerska typu Cichy-Zasada jest traktowana przez importera tak samo jak dealer z dwoma salonami w mniejszym mieście. Ile w tym wszystkim prawdy, pewnie się nie dowiemy, ale dziwi brak terminów produkcji dla aut ze standardowym wyposażeniem, kiedy w tym samym czasie produkują wymysły takie jak moje auto (zamawiane właśnie u cichego)
A ja zapytam, czy ma ktoś zamówienie od Plichty z czerwca, lipca, bądź później z przypisaną datą produkcji i jakie wyposażenie?
Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka
Napisałem maila w sobotę - dzisiaj dostałem formularz reklamacji. Standardowa śpiewka ze półprzewodniki itd. Ale żeby się czegoś więcej dowiedzieć musi być papier z reklamacja. Wysłałem zobaczymy co odpisze skoda.
U dealera dzisiaj byłem, kodiaqi zjeżdżają, głównie wersja style - 12 szt w zeszłym tygodniu. Jeden człowiek z zamówieniem z lutego - sportline na wypasie, auto odebrał w listopadzie. Prawdopodobnie stał na parkingu przed fabryka i był mega zastawiony… o kastracji nic nie wiedzą, nie ma oficjalnego pisma. Ceny z zamówienia są wiążące i nie będzie ich podwyżki - przynajmniej u mojego dealera.
Jedno jest pewne co mówił - produkcja dzisiaj to loteria, nowe zamówienia dostają date produkcji a wcześniejsze np. Jeszcze nie maja.
U dealera dzisiaj byłem, kodiaqi zjeżdżają, głównie wersja style - 12 szt w zeszłym tygodniu. Jeden człowiek z zamówieniem z lutego - sportline na wypasie, auto odebrał w listopadzie. Prawdopodobnie stał na parkingu przed fabryka i był mega zastawiony… o kastracji nic nie wiedzą, nie ma oficjalnego pisma. Ceny z zamówienia są wiążące i nie będzie ich podwyżki - przynajmniej u mojego dealera.
Jedno jest pewne co mówił - produkcja dzisiaj to loteria, nowe zamówienia dostają date produkcji a wcześniejsze np. Jeszcze nie maja.
Mam pewne podejrzenia - zamówiłem auto z manualną skrzynią biegów, a od 28 października da się zamawiać już tylko automaty. Jestem ciekaw, czy przypadkiem nie chcą w miarę szybko wykończyć wszystkich manuali (i np. przekonfigurować taśmy produkcyjne). A funkcjonalności nie obcięli, bo z kolei manuala byłoby im trudniej sprzedać, gdybym (potencjalnie) zrezygnował
Ale to oczywiście wróżenie z fusów. W każdym razie handlowiec też był trochę zdziwiony. A tym bardziej, że on sam zamówił auto dla siebie (sportline) i też ma już datę produkcji (gdzieś zaraz obok mojego).