Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Hellborn
Samochód: Kodiak 2,0TSI 4x4

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: Hellborn »

U mnie w ramach kontraktu sa opony i serwis. Wiec nic mnie nie obchodzi.
Poprzednie auto odbieralem w lutym i dotalem je od razu na zimowkach, Przyjechalo na letnich do dealera, leasing dostarczyl opony zimowe, zalozyli a letnie wyslali do magazynu.

Od polowy pazdziernika jest juz dla nich serzon zimowy.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

tomnowy
Samochód: Kodiaq 1.5 Style

Post autor: tomnowy »

ja masz leasing to tak bo właściciel aura o to dba, czyli leasing, jak kupujesz prywatnie to sam musisz to ogarnąć czyli kupic zimowki:)

sylwekr
Samochód: Kodiaq L&K 2.0TSI

Post autor: sylwekr »

Miło czytać, że kolejne Kodiaq-i trafiają do nowych właścicieli. Ja tam mogę poczekać jeszcze parę miesięcy, oby tylko nie okazało się że to będzie "kastrat". Jeśli by produkowali według kolejności zamówień to pewnie niedługo by za mojego się brali... skoro czerwcowe zamówienia już robią.

Hellborn
Samochód: Kodiak 2,0TSI 4x4

Post autor: Hellborn »

tomnowy pisze:
19 lis 2021, 22:03
ja masz leasing to tak bo właściciel aura o to dba, czyli leasing, jak kupujesz prywatnie to sam musisz to ogarnąć czyli kupic zimowki:)
To juz indywidualna sprawa - wybierasz przy leasingu/wynajmie za co chcesz placic - ta opcja jest drozsza - bo wliczaja wszystkie potencjalne koszty, ale daje wiecej spokoju

Awatar użytkownika
guli200
Samochód: Skoda Octavia Style 1.5 TSI / KODIAQ FL zamówiony

Post autor: guli200 »

[mention]WaC [/mention] czy Porsche coś odpisało?

Ja napisałem w sprawie swojego do SKODA Polska to odpowiedź była mniej więcej w stylu:

Szanowny Panie auto nie ma przypisanego terminu produkcyjnego proszę o kontakt z dealerem.

Po czym po dwóch dniach dzwoni handlowiec, że auto wyprodukowane, i będzie do odbioru za 2-3 tygodnie

I zgłupiałem. Ale SKODA z automatu wali wszystkim żeby skontaktowali się z dealerami. Oni jako importer mają to w poważaniu niestety…

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

lolas18
Samochód: audi, a5, 2,0

Post autor: lolas18 »

guli200 pisze:
19 lis 2021, 23:06
[mention]WaC [/mention] czy Porsche coś odpisało?

Ja napisałem w sprawie swojego do SKODA Polska to odpowiedź była mniej więcej w stylu:

Szanowny Panie auto nie ma przypisanego terminu produkcyjnego proszę o kontakt z dealerem.

Po czym po dwóch dniach dzwoni handlowiec, że auto wyprodukowane, i będzie do odbioru za 2-3 tygodnieObrazek

Pisałeś do nich na maila czy na messengerze?

Pisałeś do nich na maila czy na jakimś messengerze?
I zgłupiałem. Ale SKODA z automatu wali wszystkim żeby skontaktowali się z dealerami. Oni jako importer mają to w poważaniu niestety…

Pisałeś do nich na maila czy na messengerze?

Awatar użytkownika
guli200

lolas18 pisze:Pisałeś do nich na maila czy na messengerze?
Pisałem na Messenger gdzie pogadałem z kimś, pewnie z automatemObrazek Poprosiłem o adres mail. Podali mi bokskoda@skoda-auto.pl i tam napisałem.

lolas18
Samochód: audi, a5, 2,0

Post autor: lolas18 »

Długo czekałeś na odpowiedz? Machnę tez maila, samochód wyprodukowany 16 września a dalej nic nie wiadomo kiedy będzie transport…

Awatar użytkownika
guli200

Niecałe 24 godziny. Nie wiem tylko jak pracują w weekendy. Spróbuj, może Ciebie nie oleją. Pytanie ile w tym wszystkim jest roboty dealerów? Będą namawiać klientów na rezygnacje bo nie wiadomo ile to potrwa, a później auto za 15k drożej wystawione.

cartpl
Samochód: VW touran

Post autor: cartpl »

Co do odpowiedzi z centrali Skody to bym się raczej nie nastawiał na coś wylewanego. Mamy w firmie Scalę z panoramą. Po ok. 6 miesiącach na krawędzi panoramy pojawiła się pajęczyna. Zero odprysku od ewentualnych kamieni. Daliśmy auto do 2 różnych serwisów jako zgłoszenie gwarancyjne. W obu odmowa. Daliśmy likwidację szkody do Allianz, ale biegły potwierdził nasze podejrzenie (wada konstrukcyjna, pewnie na dziurze przekosiło całe nadwozie). Wysłaliśmy pismo do centrali z raportem od Allianz. A centrala odpisała, że ona nie będzie podważała opinii dwóch swoich serwisów. Finał taki, że wymusiliśmy wymianę z AC, a Skoda 2 miesiące ściągała nowy dach. Także zakładam, że odpowiedzą Ci, że nie są stroną i tyle...

ODPOWIEDZ