Czas oczekiwania na Kodiaqa
- Czarny
- Samochód: Mercedes Benz GLC 200d
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Ja mam zamówionego L&K. Zobaczymy. Dla mnie była by porażka jakby Topowa wersja była kastrowana.
Ja zamówiłem Kodiaq RS 5 lipca też w Gdańsku - dealer powiedział, że w tym roku na pewno nie będzie produkowany. Mam nadzieję, że RS'ów też nie będą kastrować...
Ja zamówiłem Sportline, ale w dodatkowym wyposażeniu niemal wszystko co w L&K, po prostu Sportline bardziej mi się podoba z czarnymi wykończeniami zamiast chromu i fotele. Jeśli by mi mieli teraz wykastrować auto to wolę L&K niż Sportline bez wyposażenia które bym chciał. Ale wątpię czy będzie taka możliwość...
- WaC
- Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7
Takiego zamawiałem: viewtopic.php?f=15&t=2204
Szanowni Państwo, niestety pomimo "kastracji" cena finalna nie zmieni się. Takie dyrektywy dostał z Dyrekcji handlowiec w Porsche Połczyńska Autoryzowany Salon i Serwis. Jednocześnie, nowe zamówienia już są droższe o 4%.
Na chwilę obecną nic nie podpisuję. Mam zamiar negocjować dodatki od dilera np. zimowe koła (oprócz opon) itp.

Powyższy obrazek jest trochę nieaktualny, bowiem doliczyć jeszcze trzeba tą nieszczęsną kamerę 360 (1'950 zł) i podgrzewanie II rzędu foteli (800 zł).
Czyli, jeżeli "obetną" 6'650 zł (1'950 kamera, 4'700 systemy), to z rabatu 12'500, finalnie zostanie mi 5'850 zł. Nie wiadomo i tak, co przyniesie przyszłość. Planowany termin produkcji III tydzień stycznia.
Szanowni Państwo, niestety pomimo "kastracji" cena finalna nie zmieni się. Takie dyrektywy dostał z Dyrekcji handlowiec w Porsche Połczyńska Autoryzowany Salon i Serwis. Jednocześnie, nowe zamówienia już są droższe o 4%.
Na chwilę obecną nic nie podpisuję. Mam zamiar negocjować dodatki od dilera np. zimowe koła (oprócz opon) itp.

Powyższy obrazek jest trochę nieaktualny, bowiem doliczyć jeszcze trzeba tą nieszczęsną kamerę 360 (1'950 zł) i podgrzewanie II rzędu foteli (800 zł).
Czyli, jeżeli "obetną" 6'650 zł (1'950 kamera, 4'700 systemy), to z rabatu 12'500, finalnie zostanie mi 5'850 zł. Nie wiadomo i tak, co przyniesie przyszłość. Planowany termin produkcji III tydzień stycznia.
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.
- stingerA6
- Samochód: Bardzo Mocarny Wagon - prawie Kodiaq
Nie jest dobrze.
Raczej podejrzewam dealera o takie zagrywki finansowe.
Raczej podejrzewam dealera o takie zagrywki finansowe.
"Forum to nie agencja towarzyska.....wszystkim nie dogodzimy"
"Niektórzy pędzą na złamanie karku, aż ciężko ich nieraz wyprzedzić."
"Niektórzy pędzą na złamanie karku, aż ciężko ich nieraz wyprzedzić."
-
hinio
- Samochód: czekam na: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 150KM 4x4
Dzięki WaC. Zapiszę sobie w pamięci tego dilera ... na przyszłość będę go omijał szerokim łukiem...
Mimo wszystko, ale mam przeczucie że Twój diler nie ma zbyt wielu dobrych chęci!
Mimo wszystko, ale mam przeczucie że Twój diler nie ma zbyt wielu dobrych chęci!
WaC zrobisz jak uważasz, prawdopodobnie ja będę w podobnej sytuacji i nie zaakceptuję takich warunków i zamierzam zrobić dużo zamieszania. Teraz pojedyńczego klienta olewa diler, bo sprzeda wszystko co przyjdzie z fabryki, ale czy Skoda może sobie pozwolić aby poszło w świat info, że po wielu miesiącach klienci otrzymują auta inne niż zamawiali z uboższym wyposażeniem, ale za pierwotną cenę. W TV właśnie lecą reklamy Kodiaq-a, kwestia zainteresowania TV i na pewno znajdą się tacy co nakręca o tym reportaż i ciekawie by to wyglądał taki reportaż przerwany reklamą Kodiaq-a. Tylko czekam, aby okazało się czy to jednostkowy pomysł dilera, czy pomysł Skody na wydymanie klientów.
-
hinio
- Samochód: czekam na: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 150KM 4x4
Klient pod ścianą zgodzi się na wiele, nawet jeżeli ma stracić, ale generalnie na podwyżce już zyskał. Bo w tę stronę poszedł rynek. Ale każdy szanujący się dealer zrobiłby wszystko aby mimo wszystko zadowolić klienta. Co planuje zrobić salon "Porsche", poza orżnięciem klienta i zaoszczędzeniem kilku tysięcy?
No przepraszam, co klient zyskał w obecnej sytuacji. bo ja nie mam takich odczuć. Jak na razie "zyskałem" parę miesięcy czasu bez zamówionego auta i pewnie jeszcze do tego zostanie dołożonych kilka kolejnych miesięcy. Może w międzyczasie będzie kolejna podwyżka i co mam to traktować jako zysk. No przepraszam.... zamawiałem auto kilka miesięcy temu, miałem je mieć pierwotnie na poczatku września... i to że w listopadzie podniesli cenę a może kolejny raz w styczniu podnisą to mam traktowac jako zysk, a do tego jeszcze będą mi chcieli wcisnąć auto bez części wyposażenia które bym chciał mieć i za które zapłacę. No, żeś kur... mać, dziękuję za takie zyski..
WaC, a pytałeś co w przypadku gdy nie zaakceptujesz ich warunków ?
To trochę wygląda jak "szantaż" sprzedawcy, też bym sprawdził czy tym UOK nie powinien się zainteresować i interweniować...
To trochę wygląda jak "szantaż" sprzedawcy, też bym sprawdził czy tym UOK nie powinien się zainteresować i interweniować...