Czas oczekiwania na Kodiaqa
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
pytanie czy to się sprawka dilera czy skody, jeśli diler to mozna z nim powalczyć i nagłośnić sprawę na forum, a nawet porozmawiać z przełożonym handlowca to może coś poskutkować, jak skoda takie numery robi to dziadostwo pi całości. w obu przypadkach podejście do klienta na wyjątkowo ..ujowym poziomie
To może wrzucę w temacie wątku.
Zamowiony Sportline 2.0 TSI 6go lipca.
Dzisiejsza odpowiedź od sprzedawcy (Gdańsk) na pytanie o status zamówienia.
Natomiast zapytałem znajomego, dyr. sprzedaży u tego samego dealera, tyle że na kuj.-pom. i marka VW, o praktyki braku korekty ceny mimo zmian w specyfikacji zamówionego auta i odp. że nie wie co to za praktyka i u nich czegoś takiego nie ma.
Napisał też, że sytuacja w Skodzie jest gorsza niż w VW.
Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka
Zamowiony Sportline 2.0 TSI 6go lipca.
Dzisiejsza odpowiedź od sprzedawcy (Gdańsk) na pytanie o status zamówienia.
Kod: Zaznacz cały
Dzień dobry,
W dalszym ciągu nie mamy terminu, aczkolwiek Kodiaq jako jeden z nielicznych modeli planuje się w fabryce w ostatnim czasie. Nie mam żadnych błędów w Pańskiej specyfikacji, więc jestem dobrej myśli. Niestety nie ma żadnego klucza, które samochody będą produkować się pierwsze, więc trudno nawet coś wytypować
Napisał też, że sytuacja w Skodzie jest gorsza niż w VW.
-
hinio
- Samochód: czekam na: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 150KM 4x4
Robiłem dzisiaj wycenę w wersji L&K u swojego handlowca. w specyfikacji jest normalnie napisane: AREA VIEW CAMERA - system kamer 360.
Czas realizacji na lipiec-wrzesień 22.
Gdzieś w sieci widziałem info, że wersja LK ma nie być kastrowana z wyposażenia.hinio pisze:Robiłem dzisiaj wycenę w wersji L&K u swojego handlowca. w specyfikacji jest normalnie napisane: AREA VIEW CAMERA - system kamer 360.
Informacyjnie z frontu oczekujących na nowy samochód: dziś sprzedawca poinformował mnie (mam zamówiony L&K), że z mojej konfiguracji wypadnie.... elektroniczna blokada drzwi tylnych, zostanie zastąpiona manualną. Reszta podobno ma być (np. asystenci full, kamery360, hak). Potwierdził, że będą kastrowane wersje poza L&K (chyba z tą zmianą o której wspomniał). Zmiany maja dotyczyć samochodów produkowanych po 48 tyg 2021 r.
Pozdrawiam,
Pozdrawiam,
produkowanych czy zamawianych?
usłyszałem "produkowanych", zreszta probowałem lekko rozwinać temat i wspomniał, że jeśli miałbym zamówiony Style jak początkowo planowałem (ale po doposażeniu wylądowało to na poziomie prawie L&K - stąd zmiana), to konfiguracja byłaby obcięta (wspominał m.in o kamerach i side assist)
-
hinio
No tak ale ten podwątek dotyczy w szczególności sytuacji użytkownika WaC któremu w wersji L&K chcą odciąć m.in. kamery. Więc wszystko póki co wskazuje na "dziwnego" dealera... Ale to już Wac doprecyzuje.
-
hinio
Aaa faktycznie! Czyli Ci z L&K jak widać są na lepszej pozycji. W sumie L & K jest sygnowane od założycieli ... więc "nie chcieli ich ruszać".