Ja wpłaciłem tyle ile chciał: 1000zł - wszystko jest na dobrej drodze. Auto zamówione w czerwcu, ma być produkowane za tydzień.
Kolega wpłacił w innym salonie 5000zł, od samego początku ma problemy ze wszystkim... póki co brak terminu.
I tu, i tu mówię o bezpośrednim dealerze.
Czas oczekiwania na Kodiaqa
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
zaliczka w salonie dealer jest chyba koniecznością,u brokera wystarczy umowa. ja wpłaciłem symbolocznie 2000, dla porównania w toyotcie chcieli okolo 5-7 tys ale ze względu na dużą ilość rezygnacji oddają zaliczkę pomniejszona o około 2000 opłaty manipulacyjnej nie wiadomo za co. w skodzie zwracają całość bo i tak ktos kupi auto.
hinio miałeś kamery 360?
-
hinio
- Samochód: czekam na: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 150KM 4x4
Nie mam kamery 360.
Brałem wersję Ambition z dodatkami: kamera cofania, selector driving, felgi, pakiet comfort, 3 rząd siedzeń, sunset.
Nie mam nawet VC - wolę zwykłe zegary które domyślnie i tak mam skręcone na maxa tak żeby nic mi się nie świeciło
Pewnie właśnie dlatego będą go produkować za tydzień...
Chciałem zmienić na L&K ale już się nie dało bo terminy by się pozmieniały.
Brałem wersję Ambition z dodatkami: kamera cofania, selector driving, felgi, pakiet comfort, 3 rząd siedzeń, sunset.
Nie mam nawet VC - wolę zwykłe zegary które domyślnie i tak mam skręcone na maxa tak żeby nic mi się nie świeciło
Pewnie właśnie dlatego będą go produkować za tydzień...
Chciałem zmienić na L&K ale już się nie dało bo terminy by się pozmieniały.
Ja żadnej zaliczki nie musiałem wpłacać. Dziś dealer sprawdził stan zamówienia złożonego 15 czerwca. W niezatwierdzonym harmonogramie auto ma wejść na produkcję 7 stycznia. Ma adnotacją Gwarancja ceny. Zapytałem o elementy wyposażenia których obecnie brakuje. Potwierdził, że rzeczywiście część asystentów i np. kamera 360 jest w tej chwili nieosiągalna. Ale nic nie wie, żeby cena przy ich braku nie ulegnie obniżeniu o ich wartość. Jego zdaniem to raczej lenistwo handlowca, któremu nie chce się anulować zamówienia, przygotować nowej oferty, obliczać na nowo rabatów itd. A nóż ktoś zrezygnuje, a na jego miejsce znajdzie się chętny, który kupi bez tego wyposażenia za pierwotną cenę. I gra muzykatomnowy pisze: ↑15 lis 2021, 14:14zaliczka w salonie dealer jest chyba koniecznością,u brokera wystarczy umowa. ja wpłaciłem symbolocznie 2000, dla porównania w toyotcie chcieli okolo 5-7 tys ale ze względu na dużą ilość rezygnacji oddają zaliczkę pomniejszona o około 2000 opłaty manipulacyjnej nie wiadomo za co. w skodzie zwracają całość bo i tak ktos kupi auto.
- WaC
- Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7
Właśnie otrzymałem odpowiedź:
Infolinia ŠKODA <obsluga.skoda@info.vw-group.pl>
14:50 (1 godzinę temu)
do mnie
Szanowny Panie,
dziękujemy za kontakt.
Jako Importer samochodów nie jesteśmy stroną w sprzedaży pojazdu, dlatego wszelkie pytania i niejasności dotyczące złożonej oferty prosimy kierować do salonu sprzedaży.
Pozdrawiam
S(...)
Infolinia Marki ŠKODA
telefon: 801234234
Volkswagen Group Polska Sp. z o.o.
ul. Krańcowa 44
61-037 Poznań
www.skoda-auto.pl/
I moja:
Szanowna Pani S(...)!
Dziękuję za pilną odpowiedź. Może nie jestem wpełni usatysfakcjonowany, lecz optymistycznie mogę domniemywać, iż informacja z Salonu nie jest to oficjalnym stanowiskiem Waszej Firmy.
Z wyrazami szacunku, WaC.
Infolinia ŠKODA <obsluga.skoda@info.vw-group.pl>
14:50 (1 godzinę temu)
do mnie
Szanowny Panie,
dziękujemy za kontakt.
Jako Importer samochodów nie jesteśmy stroną w sprzedaży pojazdu, dlatego wszelkie pytania i niejasności dotyczące złożonej oferty prosimy kierować do salonu sprzedaży.
Pozdrawiam
S(...)
Infolinia Marki ŠKODA
telefon: 801234234
ul. Krańcowa 44
61-037 Poznań
www.skoda-auto.pl/
I moja:
Szanowna Pani S(...)!
Dziękuję za pilną odpowiedź. Może nie jestem wpełni usatysfakcjonowany, lecz optymistycznie mogę domniemywać, iż informacja z Salonu nie jest to oficjalnym stanowiskiem Waszej Firmy.
Z wyrazami szacunku, WaC.
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.
no to Ci pomogli, chociaż by napisali ze tych opcji faktycznie nie bedzie.
Czemu tych opcji ma nie być skoro są w nowych konfiguratorach (przynajmniej w L&K)
I tutaj liczę na to, że Skoda zostawi to w L&K gdzie powinny te systemy być w standardzie, a ewentualnie "utnie" opcje dla innych wersji - oczywiście nikomu tego nie życzę, ale jak już to niech wiąże się to z adekwatną obniżką ceny.
obcięcie opcji wiąże się ze zmiana marki auta