Czas oczekiwania na Kodiaqa
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
I jeszcze jedno jest irytujące, chwala się nowym kodim po lifcie, wstawiają nowe cenniki a potem połowy opcji i tak nie ma, komunikacja z dealerami i klientami to jakaś masakra. problemy z półprzewodnikami że są każdy wie ale można to jakoś w cywilizowany sposób przekazać
-
hinio
- Samochód: czekam na: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 150KM 4x4
tomnowy. Komunikacja z dealerami to sprawa indywidualna. Już się wypowiadałem na ten temat. Znajomy zamówił swoją Skodę w tym samym czasie co ja. Ja od swojego dealera (kuj-pom) mam komplet informacji, odpowiada na wszystko, oddzwania, informuje, po raz 10 odpowiada spokojnym głosem na to samo pytanie jak coś dla mnie jest niejasne...
Jego handlowiec (maz) od samego początku zachowuje się jak chłopiec na praktykach. Do dzisiaj nie zna ostatecznej ceny, że niby nie wiadomo, że się nie da itp. To ten o którym pisałem że odradzał mu rozszerzonej gwarancji bo się niby nie opłaca...
Jego handlowiec (maz) od samego początku zachowuje się jak chłopiec na praktykach. Do dzisiaj nie zna ostatecznej ceny, że niby nie wiadomo, że się nie da itp. To ten o którym pisałem że odradzał mu rozszerzonej gwarancji bo się niby nie opłaca...
mnie chodzi o to że skoda z dilerami lub imprterm sie nie komunikuję, mój dealer odpowiada i udziela odpowiedzi
i informacji tyle że nie za dużo wie, wiec do niego nie mam pretensji,
i informacji tyle że nie za dużo wie, wiec do niego nie mam pretensji,
Zobaczcie nowe konfiguratory w CZ, SK , AT.
W DE i PL jest najprawdopodobniej stary
Jak dla mnie na 100% NIE będzie tych opcji
Z tego co zaobserowałem w na tych rynakch NIE można zamówić:
-kamer 360
-cantona
-side assist z rear traffic
Nawet czesi w opisie postarali się o info "BEZ ASYSTENTA ZMIANY PASA" - wpisali to w miejsce gdzie wcześniej było napisane ze ten asystent jest,
Także auto, masa czasu na konfigurację jazdy testowe, miesiące czekania na auto, spotkania z dealerem - wszystko na marne. Pogratulować managementu.
-kamer 360
-cantona
Nawet czesi w opisie postarali się o info "BEZ ASYSTENTA ZMIANY PASA" - wpisali to w miejsce gdzie wcześniej było napisane ze ten asystent jest,
Także auto, masa czasu na konfigurację jazdy testowe, miesiące czekania na auto, spotkania z dealerem - wszystko na marne. Pogratulować managementu.
Jeśli w moim zamówionym L&K tak będzie to zrezygnuję z zakupu Skody.
- Czarny
- Samochód: Mercedes Benz GLC 200d
To samo robię.
-
hinio
- Samochód: czekam na: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 150KM 4x4
Od początku zamówienia ciągle nosiłem się z myślą że może źle zrobiłem że nie wybrałem wyższej wersji, ciągle myślałem o L&K. Teraz stwierdzam iż zrobiłem dobrze. Wielu funkcji nie mam ale przynajmniej dobra cena jest...
Wracając do tematu wątku. Może Skoda ma jakiś cel w tym wszystkim. Wiadomo nie od dziś że w 2022 (nie pamiętam dokładnie, marzec albo czerwiec), wchodzą nowe dyrektywy EU o nowych funkcjonalnościach w autach. Aut bez tych funkcji nie będzie można zarejestrować (ograniczenia antyalkoholowe, ograniczenia prędkości). Zatem pewnie dlatego chcą jak najszybciej wypchnąć auta. Jak się nie uda, to będą musieli do tych aut domontować kolejne wymagane przez EU funkcje które jak wiadomo opierają się na licznej gamie półprzewodników...
Wracając do tematu wątku. Może Skoda ma jakiś cel w tym wszystkim. Wiadomo nie od dziś że w 2022 (nie pamiętam dokładnie, marzec albo czerwiec), wchodzą nowe dyrektywy EU o nowych funkcjonalnościach w autach. Aut bez tych funkcji nie będzie można zarejestrować (ograniczenia antyalkoholowe, ograniczenia prędkości). Zatem pewnie dlatego chcą jak najszybciej wypchnąć auta. Jak się nie uda, to będą musieli do tych aut domontować kolejne wymagane przez EU funkcje które jak wiadomo opierają się na licznej gamie półprzewodników...
Faktycznie kamer 360 nie ma na czeskiej stronie w L&K, asystenci są. Ale klamer nie można nawet za dopłatą. Ciekawa sprawa z tą Skodą
Nie jednak chyba jest
Přední a zadní kamerový systém se dvěma bočními
kamerami
Nie jednak chyba jest
Přední a zadní kamerový systém se dvěma bočními
kamerami
Ostatnio zmieniony 14 lis 2021, 21:37 przez mpirek, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystko to mam w konfiguracji, stad pewnie od września stoi na parkingu i czeka… oby dojechał w całościcov pisze: ↑14 lis 2021, 20:38Zobaczcie nowe konfiguratory w CZ, SK , AT.
-kamer 360
-cantona
Nawet czesi w opisie postarali się o info "BEZ ASYSTENTA ZMIANY PASA" - wpisali to w miejsce gdzie wcześniej było napisane ze ten asystent jest,![]()
Asytenci są na zagranicznych stronach ale okrojeni o SIDE Assist z REAR TRAFFIC ALERT. To ważny "szczegół"
To nie jedyne zmiany widzę ze witrualne zegary i matrixy są za dopłatą w SPORTLINE. Ciekawe czy auto by z nimi faktycznie zrobili - formularzu zamówienia w skodzie o tych rzeczach nie piszą że są w wyposażeniu STANDARDOWYM. Więc jaki ma się dowód że one będą? Bo były w jakimś starym cenniku który potem się zmienił?
To nie jedyne zmiany widzę ze witrualne zegary i matrixy są za dopłatą w SPORTLINE. Ciekawe czy auto by z nimi faktycznie zrobili - formularzu zamówienia w skodzie o tych rzeczach nie piszą że są w wyposażeniu STANDARDOWYM. Więc jaki ma się dowód że one będą? Bo były w jakimś starym cenniku który potem się zmienił?