Jeszcze przed końcem ubiegłego tygodnia na infolinii usłyszałem, że u żadnego dealera na mazowszu nie obejrzę nowej wersji.
Zanim zatankowali nowego, przejechałem się przedliftowym scoutem.
To na co zwróciłem uwagę, to przede wszystkim wyciszenie wnętrza - w polifcie było znacznie ciszej przy większych prędkościach - zarówno w porównaniu do Scouta jak i mojej Octavii. Do 130 na godzinę było bardzo komfortowo, powyżej zaczynał doskwierać pęd powietrza na słupku A, ale nie bardziej niż w innych skodach.
Jeździłem dziś Kodiaqami, enyaqiem i superbem. Wierzcie lub nie, ale mam wrażenie, że w nowym kodiaqu jest ciszej niż w superbie - a mam na tym punkcie fioła, u siebie dodatkowo wyciszałem Octavię itp.
Po przejażdżce, jedyne co mi nie pasowało to line assist na drodze szybkiego ruchu. Auto dojeżdżało bardzo blisko krawędzi lub linii przerywanej, a następnie dość gwałtownie odbijało w drugą stronę i gubiło rytm - w innych autach problem nie występuje. Mam nadzieję, że poprawią to aktualizacjami.
Ogólny odbiór po obejrzeniu auta na żywo - zdecydowanie pozytywny. To była wersja style.
Pozostaje czekać na swojego