Czas oczekiwania na Kodiaqa
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Ja swojego kodiaqa zamówiłem we wrześniu 2021. Oczywiście wmawiano mi ze będzie w tym roku ale wiedziałem że to ściema. Nie zależało mi żeby był tak szybko. Obecnie sprzedawca dealer 3 razy przekładał termin i jest teraz ustalony na 3 kwartał 2022. Spoko mogę czekać, mam superba więc mam czym jeździć ale jak się okaże że jak będę odbierał kodiaqa i będzie w nim brakować pewnych rzeczy na których mi zależy to nie kupuje. Nie poto wydaje prawie 200k żeby potem jeździć i się denerwować że np. Nie ma cantona, na którym mi zależy, mam w superbie i jeździłem nowym kodiaqiem bez niego i dlamnie duza różnica. To samo tyczy się asystentów w szczególności acc i asystenta pasa. Nie będzie tego to nie odbieram. Zamówiłem tez hak i jeszcze się waham co zrobię jak go nie będzie, niby mozna domontowac ale nie mam zaufania do mechaników, zawsze coś spartolą. Jak nie odbiorę aura nie wiem co kupie, może mazda cx5, może lexusa, może toyotę highlander.
- Czarny
- Samochód: Mercedes Benz GLC 200d
To widzę, że sprzedawca coś nie bardzo. Ja zamawiałem 4 października i mój odrazu stwierdził, że do 30.06.2021 najpóźniej, ale optymistycznie to w marcu będzie. Ja powiem tak, jak nie będzie w marcu dokładnej daty to niestety idę w konkurencję, nawet jak bym miał brać auto stockowe.Jaco pisze: ↑07 lis 2021, 21:28Ja swojego kodiaqa zamówiłem we wrześniu 2021. Oczywiście wmawiano mi ze będzie w tym roku ale wiedziałem że to ściema. Nie zależało mi żeby był tak szybko. Obecnie sprzedawca dealer 3 razy przekładał termin i jest teraz ustalony na 3 kwartał 2022. Spoko mogę czekać, mam superba więc mam czym jeździć ale jak się okaże że jak będę odbierał kodiaqa i będzie w nim brakować pewnych rzeczy na których mi zależy to nie kupuje. Nie poto wydaje prawie 200k żeby potem jeździć i się denerwować że np. Nie ma cantona, na którym mi zależy, mam w superbie i jeździłem nowym kodiaqiem bez niego i dlamnie duza różnica. To samo tyczy się asystentów w szczególności acc i asystenta pasa. Nie będzie tego to nie odbieram. Zamówiłem tez hak i jeszcze się waham co zrobię jak go nie będzie, niby mozna domontowac ale nie mam zaufania do mechaników, zawsze coś spartolą. Jak nie odbiorę aura nie wiem co kupie, może mazda cx5, może lexusa, może toyotę highlander.
-
hinio
- Samochód: czekam na: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 150KM 4x4
W marcu
Ludzie zamawiali w czerwcu/lipcu 21 i być może odbiorą w marcu, więc wątpię że te z października byłyby w marcu, ale to kwestia konfiguracji.
Ostatnio zaczepiłem znajomego który jeździ Kodiaqem najprawdopodobniej z 2018. Opowiadam mu problemach z nowymi autami, a on mi na to że na swojego też czekał 9 miesięcy. Bo domówił sobie parę drobiazgów, min skórę itp. Zatem to nie tak, że teraz są problemy z produkcją. Zatem jak widać, wcześniej Skoda też miała problemy z szybką produkcją aut. A 3 lata temu wszystko było w normie...
Ludzie zamawiali w czerwcu/lipcu 21 i być może odbiorą w marcu, więc wątpię że te z października byłyby w marcu, ale to kwestia konfiguracji.
Ostatnio zaczepiłem znajomego który jeździ Kodiaqem najprawdopodobniej z 2018. Opowiadam mu problemach z nowymi autami, a on mi na to że na swojego też czekał 9 miesięcy. Bo domówił sobie parę drobiazgów, min skórę itp. Zatem to nie tak, że teraz są problemy z produkcją. Zatem jak widać, wcześniej Skoda też miała problemy z szybką produkcją aut. A 3 lata temu wszystko było w normie...
- Czarny
- Samochód: Mercedes Benz GLC 200d
Odbiór w 2023
Dzisiaj mój dealer powiedział że według niego 3 kwartał to realny termin odbioru mojego auta.
Wątpi aby w tym roku został przypisany tydzień produkcji.
Wątpi aby w tym roku został przypisany tydzień produkcji.
Tak się sprzedaje samochody z wtyczką. Umiejętnie zarządzając półprzewodnikami
https://spidersweb.pl/autoblog/samochod ... zewodniki/
dlatego nie ma naszych aut
https://spidersweb.pl/autoblog/samochod ... zewodniki/
dlatego nie ma naszych aut
Rozmawialem dziś z moim handlowcem. Auto zostało skończone i ma planowana dostawę do Polski w poniedziałek 15/11
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
lucky you:), przypomnij proszę termin zamówienia i konfiguracje
10.06 zamówienie
Style, 2,0 TSi, dach, wszyscy asystenci, przygotowanie pod hak. Kamera tył
Usb 3,0 w lusterku, pakiet na bezdroza, tapicerka Suedia, oświetlenie ambient
Style, 2,0 TSi, dach, wszyscy asystenci, przygotowanie pod hak. Kamera tył
Usb 3,0 w lusterku, pakiet na bezdroza, tapicerka Suedia, oświetlenie ambient