Ktoś zamawiał TRAVEL ASSIST HIGH? bo dotałem ciekawy telefon od handlowca. Podobno w całym RM 2022 nie można już wyprodukować auta z SIDE ASSIST (martwe pole) i tym asystentem wyjazdu z miejsca parkingowego, jakkolwiek on się nazywa. Fantastycznie. Z tym że nie obniżą ceny, a tego po prostu nie będzie. A być może zaoferują inny NOWY pakiet bez tego (tańszy?). I teraz pytanie czy warto przystać na taką propozcyję, bo może jak ktoś zamówi i zapłaci za coś czego oni nie zrobili, to może za jakiś czas pojawi się opcja domówienia tego w ASO bo np. wiązki będą pod to przygotowane... Czy dać się skusić na ten NOWY pakiet gdzie nie będzie tych opcji i być może zamknąć sobie drogę do posiadania tych opcji? Bądź tu mądry. Ktoś miał podobny telefon?
Może kiedyś domówić taki aftermarket https://eldar-sklep.pl/strona-glowna/sk ... ontaz.html
Czas oczekiwania na Kodiaqa
-
szablesi76
- Samochód: Kodiaq 2021 2.0 tdi dsg
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Mam to w pakiecie natomiast nie mam żadnej informacji od handlowca ze samochód został z tego systemu wykastrowanycov pisze:Ktoś zamawiał TRAVEL ASSIST HIGH? bo dotałem ciekawy telefon od handlowca. Podobno w całym RM 2022 nie można już wyprodukować auta z SIDE ASSIST (martwe pole) i tym asystentem wyjazdu z miejsca parkingowego, jakkolwiek on się nazywa. Fantastycznie. Z tym że nie obniżą ceny, a tego po prostu nie będzie. A być może zaoferują inny NOWY pakiet bez tego (tańszy?). I teraz pytanie czy warto przystać na taką propozcyję, bo może jak ktoś zamówi i zapłaci za coś czego oni nie zrobili, to może za jakiś czas pojawi się opcja domówienia tego w ASO bo np. wiązki będą pod to przygotowane... Czy dać się skusić na ten NOWY pakiet gdzie nie będzie tych opcji i być może zamknąć sobie drogę do posiadania tych opcji? Bądź tu mądry. Ktoś miał podobny telefon?
Może kiedyś domówić taki aftermarket https://eldar-sklep.pl/strona-glowna/sk ... ontaz.html
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ja tez mam w zamówieniu ale nie mam żadnych info narazie że się nie da, bądź że się da. pytanie czy handlowiec nie kombinuje coś, pakietu nie ma i cena taka sama? mój się pytał czy jak będzie auto o podobnej konfiguracji ale nie dokladnie takiej samej ale szybciej dostepne to czy ma zadzwonić czy nie.
U mnie tez travel high - brak info od handlowca o problemach.
-
dede
- Samochód: Style 2.0 TSI 4x4 Lava Blue + trochę dodatków
Ja kilka dni temu jak rozmawiałem ze swoim handlowcem to mówił, że mają być jakieś zmiany w konfiguratorze. Z rozmowy wywnioskowałem, że trzeba będzie zrezygnować z jakiegoś wyposażenia, żeby samochód dostał jakąś datę produkcji w systemie... Jak będą jakieś konkrety to ma się do mnie odezwać. Odnośnie gwarancji ceny również nie mógł mi nic potwierdzić. Ja zamawiałem samochód na początku lipca. Zgodnie z zamówieniem odbiór miałem mieć do końca października. W międzyczasie dokładałem TRAVEL ASSIST HIGH chociaż pierwotnie miałem zamówione line assist z side assist. Dla mnie osobiście side assist to jeden z lepszych asystentów kierowcy. Jeśli miałoby go nie być to mogę zrezygnować z całego pakietu asystentów. Jakiś czas temu dowiedziałem się też, że z pakietu rodzinnego, który również zamówiłem zabrali funkcję blokowania możliwości otwarcia drzwi tylnych przyciskiem. Praktycznie 4,5 miesiąca od złożenia zamówienia i dalej żadnych konkretów nie mam... w dodatku perspektywy też nie są ciekawe.
dede nie jesteś w tym sam, chyba wszyscy jesteśmy w tej samej sytuacji
Skodę wybrałem, bo mogłem ją skonfigurować tak jak chciałem. Jeśli mi zaczną "kastrować" auto i jeszcze płacić więcej to mocno zastanowię się czy nie zrezygnować. Może odłożę wymianę auta na kolejny rok lub następny aż sytuacja na rynku motoryzacyjnym znormalnieje. Może też stanie się bardziej sensowny już zakup elektryka....cov pisze: ↑06 lis 2021, 20:06Ktoś zamawiał TRAVEL ASSIST HIGH? bo dotałem ciekawy telefon od handlowca. Podobno w całym RM 2022 nie można już wyprodukować auta z SIDE ASSIST (martwe pole) i tym asystentem wyjazdu z miejsca parkingowego, jakkolwiek on się nazywa. Fantastycznie. Z tym że nie obniżą ceny, a tego po prostu nie będzie.
Sylwerk - chyba zaczynam uważać podobnie.
Przez brak samochodów niektórzy sprzedawcy sami podnoszą ceny powyżej wartości katalogowej , i czekają na osoby które napalony kupią co będzie.
Skoda sama w sobie też nie gra uczciwie.
Kasują zamówienia, nie podają terminu produkcji a ja go podają to nie dotrzymują. Mieszają w wyposażeniu. I jeszcze w cenie.
Może jak to się ustabilizuje elektryk będzie lepszym rozwiązaniem niż napompowana cena spalinowki
Przez brak samochodów niektórzy sprzedawcy sami podnoszą ceny powyżej wartości katalogowej , i czekają na osoby które napalony kupią co będzie.
Skoda sama w sobie też nie gra uczciwie.
Kasują zamówienia, nie podają terminu produkcji a ja go podają to nie dotrzymują. Mieszają w wyposażeniu. I jeszcze w cenie.
Może jak to się ustabilizuje elektryk będzie lepszym rozwiązaniem niż napompowana cena spalinowki
Side Asist czasami ma nie być obowiązkowy od nowego roku w UE? To standardowy prawie że asystent. Korzysta z radarów które i tak każdy samochód ma więc to tylko kwestia softu. Moim zdaniem coś grubo namieszane jest u tych handlowców.
Z prasy fachowej od połowy 2022 pojazdy muszą mieć w std.
Nowy standard wyposażenia
Zgodnie z nowymi przepisami wszystkie pojazdy silnikowe (w tym ciężarówki, autobusy, samochody dostawcze i sportowo-użytkowe) będą musiały być standardowo wyposażone w następujące elementy bezpieczeństwa:
inteligentne dostosowanie prędkości
ułatwienia w zakresie montażu alkomatów blokujących zapłon
systemy ostrzegania monitorujące senność i uwagę kierowcy
zaawansowane systemy wykrywania rozproszenia uwagi kierowcy
awaryjne sygnały stopu
systemy wykrywania obiektów przy cofaniu
rejestratory danych na temat zdarzeń
systemy monitorowania ciśnienia w oponach.
Samochody osobowe i samochody dostawcze będą musiały mieć dodatkowe zaawansowane elementy bezpieczeństwa, takie jak:
zaawansowane systemy hamowania awaryjnego
systemy utrzymywania pojazdu na pasie ruchu w nagłych sytuacjach
zwiększone strefy zabezpieczenia przed uderzeniem głową mogące złagodzić obrażenia podczas kolizji z niechronionymi uczestnikami ruchu drogowego np. pieszymi i rowerzystami.
Z prasy fachowej od połowy 2022 pojazdy muszą mieć w std.
Nowy standard wyposażenia
Zgodnie z nowymi przepisami wszystkie pojazdy silnikowe (w tym ciężarówki, autobusy, samochody dostawcze i sportowo-użytkowe) będą musiały być standardowo wyposażone w następujące elementy bezpieczeństwa:
inteligentne dostosowanie prędkości
ułatwienia w zakresie montażu alkomatów blokujących zapłon
systemy ostrzegania monitorujące senność i uwagę kierowcy
zaawansowane systemy wykrywania rozproszenia uwagi kierowcy
awaryjne sygnały stopu
systemy wykrywania obiektów przy cofaniu
rejestratory danych na temat zdarzeń
systemy monitorowania ciśnienia w oponach.
Samochody osobowe i samochody dostawcze będą musiały mieć dodatkowe zaawansowane elementy bezpieczeństwa, takie jak:
zaawansowane systemy hamowania awaryjnego
systemy utrzymywania pojazdu na pasie ruchu w nagłych sytuacjach
zwiększone strefy zabezpieczenia przed uderzeniem głową mogące złagodzić obrażenia podczas kolizji z niechronionymi uczestnikami ruchu drogowego np. pieszymi i rowerzystami.
- Czarny
- Samochód: Mercedes Benz GLC 200d
Nie można wpadać w obłęd. Bo jeśli by miało być jak tu się wypisuje to sukcesem będzie jeśli producent dostarczy Kodiaqi które bedą mieć tylko silnik obłożony blachą na czterech kołach. Czas pokaże jak pojazdy zostaną dostarczone do dilerów.dede pisze: ↑06 lis 2021, 21:01Ja kilka dni temu jak rozmawiałem ze swoim handlowcem to mówił, że mają być jakieś zmiany w konfiguratorze. Z rozmowy wywnioskowałem, że trzeba będzie zrezygnować z jakiegoś wyposażenia, żeby samochód dostał jakąś datę produkcji w systemie... Jak będą jakieś konkrety to ma się do mnie odezwać. Odnośnie gwarancji ceny również nie mógł mi nic potwierdzić. Ja zamawiałem samochód na początku lipca. Zgodnie z zamówieniem odbiór miałem mieć do końca października. W międzyczasie dokładałem TRAVEL ASSIST HIGH chociaż pierwotnie miałem zamówione line assist z side assist. Dla mnie osobiście side assist to jeden z lepszych asystentów kierowcy. Jeśli miałoby go nie być to mogę zrezygnować z całego pakietu asystentów. Jakiś czas temu dowiedziałem się też, że z pakietu rodzinnego, który również zamówiłem zabrali funkcję blokowania możliwości otwarcia drzwi tylnych przyciskiem. Praktycznie 4,5 miesiąca od złożenia zamówienia i dalej żadnych konkretów nie mam... w dodatku perspektywy też nie są ciekawe.