Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
gwlukasz
Samochód: aktualnie Skoda Superb 1,4 TSI

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: gwlukasz »

Ja dzwoniłem dzisiaj do salonu.
Wydaje mi się że mam konkretnych sprzedawców i powiedzieli że.
Cena auta na 100 % pójdzie do góry jeśli wyprodukują mi Auto w 2022 r.
Że w stosunku do tej ceny będzie wyższa a 4 % I lakier i mniejszy rabat. Bo teraz skoda wycofała się z rabatu 3 tys.
Łącznie wcześniej otrzymałem 8,7 % rabatu.
Teraz po tych zmianach cena zwiększyła mi się 10000 zl. I rabat został zmniejszony do ponad 6 %.

Sprzedawca powiedział że też mu jest głupio i że oczywiście mogę zrezygnować w każdej chwili.
Ale widząc co się dzieje uważa że nikt nie zrezygnuje i każdy zapłacić tyle ile będzie chciała skoda.
Nie ma czegoś takiego jak gwarancja ceny. Jak skoda zafakturuje ich wyższa kwotą. To nadwyżkę przeleją na klienta. Nie będą dokładać do interesu.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

elmiko
Samochód: Kodiaq MR2022 L&K TDI 200KM

Post autor: elmiko »

gwlukasz pisze:
02 lis 2021, 16:32
[…]
Sprzedawca powiedział że też mu jest głupio i że oczywiście mogę zrezygnować w każdej chwili.
Ale widząc co się dzieje uważa że nikt nie zrezygnuje i każdy zapłacić tyle ile będzie chciała skoda.
Nie ma czegoś takiego jak gwarancja ceny. Jak skoda zafakturuje ich wyższa kwotą. To nadwyżkę przeleją na klienta. Nie będą dokładać do interesu.
Wszystko to gdybanie.

Kiedy zamawiałeś? Osoba prywatna czy firma? Gotówka czy finansowanie VW? Nie wymagam odpowiedzi ;)

Zależnie od dealera może to mieć znaczenie. A może nie mieć żadnego.

Z tego co słyszałem - jest szansa, że zamówienia zaakceptowane przez fabrykę nie zmienią ceny i te 4% Škoda weźmie na siebie.

Ale jak wcześniej było napisane - pewne będzie wtedy kiedy Twoje auto przyjedzie do salonu i przed odbiorem zobaczysz fakturę.

Awatar użytkownika
Czarny
Samochód: Mercedes Benz GLC 200d

Post autor: Czarny »

gwlukasz pisze:
02 lis 2021, 16:32
Wydaje mi się że mam konkretnych sprzedawców i powiedzieli że.
Cena auta na 100 % pójdzie do góry jeśli wyprodukują mi Auto w 2022 r.
Że w stosunku do tej ceny będzie wyższa a 4 % I lakier i mniejszy rabat. Bo teraz skoda wycofała się z rabatu 3 tys.
Łącznie wcześniej otrzymałem 8,7 % rabatu.
Teraz po tych zmianach cena zwiększyła mi się 10000 zl. I rabat został zmniejszony do ponad 6 %.

To i tak jesteś na plusie. Jak zamawiałem 4 października kwota katalogowa 210350 PLN i dostałem upust tylko 5%. Na chwilę obecną nic w cenniku się nie zmieniło, więc myślę, że powinno być przy odbiorze na tym samym poziomie. Najważniejsze, że fabryki skody montują. Ja termin mam na 30.06.2022 i na taki się nastawiem, choć sprzedawca optymistycznie mówił, że powinien być już w marcu.

Hellborn
Samochód: Kodiak 2,0TSI 4x4

Post autor: Hellborn »

Czesc, ja tez byłem w kontakcie z moim dealerem. Okazało się ze auto jest już na lakierni a dostawa do Poznania planowana jest na 15.11. Auto zamawiane 10.06 z wszystkimi asystentami , dachem i 2,0 TSI
Oryginalnie produkcja planowana była na podatek września.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

gwlukasz

Nic w cenniku sie nie zmienia. Bo skoda ma taką taktykę.
Nowa cena ma być od 2022.
A skoda wie dobrze że większość samochodów wyprodukuje w 2022.
A łatwiej znaleźć klienta na niska cenę. A potem dać podwyżkę.

gwlukasz

Elmiko - w salonie podczas zamawiania nie pytali jaka forma płatności.
Dla nich najważniejsze było zamówienia samochodu.

hinio
Samochód: czekam na: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 150KM 4x4

Post autor: hinio »

Ktoś tu pisze że nie ma czegoś takiego jak gwarancja ceny. To ja napiszę od siebie: byłem u swojego handlowca, pytałem o to i na własne oczy widziałem informację w systemie (na mojej kartotece) GWARANCJA CENY.
Mój handlowiec zapewnił mnie że cena z zamówienia (koniec czerwca) obowiązuje i się nie zmieni. Dodał nawet że za takie auto kasuje już dzisiaj 20k więcej.
Jak będzie - zobaczę przy odbiorze (podobno za 3 tyg).

romgor123
Samochód: Fabia 1.2TSI, zamówiony Kodiaq 1.5TSI

Post autor: romgor123 »

Hellborn pisze:
02 lis 2021, 17:41
Czesc, ja tez byłem w kontakcie z moim dealerem. Okazało się ze auto jest już na lakierni a dostawa do Poznania planowana jest na 15.11. Auto zamawiane 10.06 z wszystkimi asystentami , dachem i 2,0 TSI
Oryginalnie produkcja planowana była na podatek września.

Nie wiem skąd Wy macie tyle szczęścia. Moje auto zamówione w połowie maja i nadal nie ma wyznaczonej daty produkcji….ba, handlowiec zapewnił mnie, że na bank produkcja mojego będzie miała miejsce dopiero po Nowym Roku. Zaznaczam, że nie zamawiałem samochodu w full opcji, parę elektronicznych gadżetów.

Hellborn
Samochód: Kodiak 2,0TSI 4x4

Post autor: Hellborn »

Biorąc pod uwagę ze to moje 3cie zamowienie - pozostałe dwa zostały skasowane. To calkwity czas oczekiwania liczę od października 2020. Wiec nie wiem czy to szczęście ;)

hinio
Samochód: czekam na: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 150KM 4x4

Post autor: hinio »

Hellborn - jeżeli można zapytać a nad czym się tak zastanawiałeś, że anulowałeś...

ODPOWIEDZ