Czas oczekiwania na Kodiaqa
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
zgodnie z podpisana umowa 29.10 mialem odebrać auto w pierwszym wariancie, niestety dziś się dowiedziałem że drugi wariant z terminem produkcji planowanyn na 46 tydzień jest nie aktualny, zniknął z systemu i nie wiadomo kiedy będzie nowy. skoda i importer nie przysłali żadnych informacji do salonu i nic nie wiedzą. zamowienia na nowe auta ponoć się nawet nie chcą wprowadzić do systemu, wyskakują jakieś komunikaty o bledach i się wpisują do systemu. slabe podejście producenta do klienta. narazie nie pozostaje nic oprócz cierpliwego czekania na rozwoj sytuacji.
Hmm jaki jest sens robienia polskiej premiery poliftowego Kodiaqa teraz skoro już te auta jeżdżą po polskich drogach...? Gdyby premiera była w okolicach czerwca/lipca czyli wtedy gdy zaczeli produkcje FL to rozumiem, a teraz to taka musztarda po obiedzie
W związku z długim oczekiwaniem na kodiaka postanowiłem dodać coś do wyposażenia.
I taki dostałem email z salonu.
/ Pana wdrożony samochód, obecnie nie ma zaplanowanego tygodnia produkcyjnego, dodatkowo pod znakiem zapytania, jest utrzymanie terminu z zamówienia 28 luty 2022.
2/ Wszystkie nowo przyjmowane zamówienia lub dokonywanie zmian na istniejący traktuje się jako nowo przyjęte, zgodnie z pismem ze Skody z dn. 26.10 (sprzed chwili) mają podwyżkę ceny bazowej o 4%, ceny lakieru metalizowanego o 750,- oraz wycofanie z oferty m.in. silnika 1,5 ze skrzynią manualną.
Dotychczasowe Pana zamówienie powinno mieć ochronę ceny i oczekiwać na produkcję.
I taki dostałem email z salonu.
/ Pana wdrożony samochód, obecnie nie ma zaplanowanego tygodnia produkcyjnego, dodatkowo pod znakiem zapytania, jest utrzymanie terminu z zamówienia 28 luty 2022.
2/ Wszystkie nowo przyjmowane zamówienia lub dokonywanie zmian na istniejący traktuje się jako nowo przyjęte, zgodnie z pismem ze Skody z dn. 26.10 (sprzed chwili) mają podwyżkę ceny bazowej o 4%, ceny lakieru metalizowanego o 750,- oraz wycofanie z oferty m.in. silnika 1,5 ze skrzynią manualną.
Dotychczasowe Pana zamówienie powinno mieć ochronę ceny i oczekiwać na produkcję.
super info:) , przynajmniej jakies konkrety podali. kiedy dokladnie złożyłeś zamówienie że masz na luty zagrożony termin?
Ja czuję że na narty pojadę już nowym Miśkiem, jak nie w tym roku to w następnym:)

Koniec sierpnia.
Ale z tym terminem to bym się nie przejmował. Teraz nikt nic nie wie.
Ale z tym terminem to bym się nie przejmował. Teraz nikt nic nie wie.
Wyłącznie tytułem przykładu - 14 października zamawiałem Lexusa UX w benzynie.
Odbieram w piątek.
Odbieram w piątek.
to dwa miesiące pozniej niż ja woec.licze ze może koniec stycznia lub lutego się wyprodukuje. ale lipa z tymi zmianami ja robiłem zmiany we wrześniu na poczatku miesiąca to nie bylo żadnych problemow ze zmianami tyle że ceny już były wyższe niż w dniu zamawiania w czerwcu za dodatkowe rzeczy jak np zawieszenie adaptacyjne. zmiany były w ramach tego samego zamowienia
to lexus był już w produkcji wcześniej i ktos zrezygnował
Na pewno był w produkcji. Podejrzewam, że już nawet w drodze do Polski był. Ten i parę innych.
Przede wszystkim filozofia tworzenia cennika przez Toyotę/Lexusa a VAGa jest zupełnie inna. Natomiast to pokazuje, że produkują i mogłem sobie przyjść i w sumie od ręki wybrać takiego, jaki mi pasował.
Przede wszystkim filozofia tworzenia cennika przez Toyotę/Lexusa a VAGa jest zupełnie inna. Natomiast to pokazuje, że produkują i mogłem sobie przyjść i w sumie od ręki wybrać takiego, jaki mi pasował.