Pytanie nieco inne, skoro termin odbioru jest wróżeniem z fusów.
Kto otrzymał, komu odmówiono, kto zapyta (bo jeszcze tego nie zrobił) o gwarancję ceny z zamówienia ?
Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka
Czas oczekiwania na Kodiaqa
- WaC
- Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Niby w zamówieniu jest napisane, że cena może być inna z powodu zmiany VAT. Nie mam zamówienia przy sobie. Jutro zrobię zdjęcie i wyślę.
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.
Orientuje się ktoś jak wygląda zmiana wersji do terminu produkcji. Zamówiłem Sportline, ale zastanawiam się czy nie zmienić na L&K. Czy zmiana wersji to anulowanie poprzedniego zamówienia i złożenie nowego, czy to nie ma wpływu na kolejność produkcji. Czekam ponad 3 miesiące i nie chciał bym przy zmianie wersji przeskoczyć na sam koniec kolejki...
ja zmieniałem kilka opcji w tej samej wersji pod tym sam zamówieniem, raczej przy zmianie wersji nie powinno to miec znaczenia bo diler edytuje zamówienie, a dopóki nie ma potwierdzonego terminu produkcji można robić zmiany. potwierdzony termin to nie to samo co planowany termin na przykład planowana produkcja 44.tydzien to tylko wstępna informacja i może ulec zmianie.
-
dede
- Samochód: Style 2.0 TSI 4x4 Lava Blue + trochę dodatków
Mnie dealer informował że zmiana wersji = nowe zamówienie wg nowych cen (jeśli w trakcie była zmiana cennika) i w związku z tym nowe terminy.
Mój diler stwierdził, że raczej dostaniemy gwarancję utrzymania ceny. Powiedział, że jak tylko dostanie informację odnośnie gwarancji ceny to da mi znać, napiszę wtedy też na forum.
Mnie dzisiaj mój dealer poinformował że status " produkcja " od 36 tygodnia nie uległ zmianie
jest już 40 tydzień
K...a ile to jeszcze potrwa !?
-
dratuszny
- Samochód: Passat B7 DSG TDI 170 KM
Ludzie, trzeba po prostu cierpliwe czekać, takie gdybanie, i pytanie się innych kiedy, jak, dlaczego jest bezsensowne. Diler nawet nie wie, a skoro on nie wie, to NIKT nie wie, jaki jest status Waszego zamówienia:)