Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Jactom
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: Jactom »

Gorbi pisze:
02 paź 2021, 21:32
sugerujesz że odbiorę go w tym roku? :):)
Aż tak, to nie:). Choć tego życzę:).
Jest teraz pięć stopni do szczęścia:
- samochód zamówiony i zero terminów
- jest termin, ale niezamrożony
- jest termin zamrożony
- samochód trafia do produkcji
- samochód ma wszystkie chipy i mogą go przekazać
Z tego co widać i słychać, ten trzeci etap to już nieźle, bo jest jakiś plan, żeby auto zrobić w miarę konkretnym czasie (nawet jeśli to zamrożony tydzień + poślizg). Tyle że wszystko się może zmieniać, jak np. teraz, gdy cały tydzień (39) wypadł z produkcji. Nie wiem niestety, co im z Azji płynie czy ma płynąć:).

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Awatar użytkownika
WaC
Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7

Post autor: WaC »

Pewnie nic nowego nie przekażę, lecz mam informację, że wszystko zależy od wersji i wyposażenia. Więcej szczegółów nie udało mi się "wydębić". Szkoda, bo to jest właśnie istotne, co tam sobie zamówiliśmy i jak to jest produkowane.
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.

baw
Samochód: 2.0 TDI L&K 4x4

Post autor: baw »

Bo to jest gadka handlowców.

Coś mówić muszą, żeby ludzie nie rezygnowali. Gdyby nic nie mówili, to prawdopodobnie część osób zaczęłoby szukać marki, która ma być może mniejsze problemy.

Hyundai dawał mi konkretne terminy (w marcu), tylko tam finansowanie było mocno takie sobie.

Przyjdzie klient od Sportlajna - wie pan, wszystko zależy od modelu, ma pan specyficzną konfigurację. Na przykład wczoraj wydawałem klientowi Stajla - czekał tylko 4 miesiące.

Przyjdzie klient od Stajla - wie pan, wszystko zależy od modelu. Najwięcej zamawianych jest właśnie wersji Stajl, dlatego produkcja trwa najdłużej. Na przykład wczoraj wydawałem klientowi wersje L&K, czekał tylko 4 miesiące.

I za każdym razem ten klient czuje się poinformowany i macha ze zrozumiem głową - no tak, wybrałem bardzo specyficzną konfigurację, pod siebie, to się wydłuża, ale będę miał takie auto jakie sobie wybrałem, itp.

Najprawdziwsze twierdzenie to „jak będzie to będzie” , ale tak powiedzieć nie mogą.

Awatar użytkownika
WaC

Co prawda info miałem nie od handlowca, ale to nie istotne. Uważam, że najlepsze info na Tym Forum pochodzą od szanownego Arbuza.

Awatar użytkownika
WaC

baw pisze:
03 paź 2021, 1:32
Najprawdziwsze twierdzenie to „jak będzie to będzie” , ale tak powiedzieć nie mogą.
Niestety, to właśnie jest prawdziwa prawda.

gwlukasz
Samochód: aktualnie Skoda Superb 1,4 TSI

Post autor: gwlukasz »

Czy są jakieś wersję na które czeka sie najkrócej? A na które najdłużej? Czy nie ma to znaczenia?

tomnowy
Samochód: Kodiaq 1.5 Style

Post autor: tomnowy »

teraz to chyba nie wiadomo do końca czy wersja ma znaczenie, bardziej może to zależeć od jakiego rodzaju chipow brakuje, np jak od poduszek powietrznych czy abs-u to żadna wersja się nie wyprodukuje.

Awatar użytkownika
WaC

Przed chwilą zobaczyłem (ślepa guła ze mnie), że 24 września br. otrzymałem maila:"Dzień Dobry,
nawiązując do złożonego zamówienia - producent samochodów potwierdza, że problem związany z brakiem dostaw podzespołów elektronicznych nie został rozwiązany, z przykrością informuje o przesunięciu realizacji zamówienia na rok 2022 i nie jesteśmy w stanie określić konkretnej daty. Wyjaśnienie producenta i importera dotyczące przewidywanego terminu realizacji w/w zamówieniu. Opóźnienia w dostawach półprzewodników, które są częścią wielu podzespołów w naszej produkcji, prowadzą do znacznego przesunięcia dat dostawy od tych, o których informowaliśmy wcześniej. W obecnej chwili nie jesteśmy w stanie określić konkretnej daty, kiedy brakujące podzespoły będą ponownie dostępne. Dlatego też wszystkie podane przez nas terminy dostaw uległy opóźnieniom. Dziękujemy za wyrozumiałość! Bardzo proszę Pana o cierpliwość.
"
No to teraz mogę sobie grzecznie czekać i przestać się gorączkować i spekulować, że nóż akurat mi się uda...

Gorbi
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TSI 4x4 Style

Post autor: Gorbi »

WaC pisze:
03 paź 2021, 18:32
Przed chwilą zobaczyłem (ślepa guła ze mnie), że 24 września br. otrzymałem maila:"Dzień Dobry,
nawiązując do złożonego zamówienia - producent samochodów potwierdza, że problem związany z brakiem dostaw podzespołów elektronicznych nie został rozwiązany, z przykrością informuje o przesunięciu realizacji zamówienia na rok 2022 i nie jesteśmy w stanie określić konkretnej daty. Wyjaśnienie producenta i importera dotyczące przewidywanego terminu realizacji w/w zamówieniu. Opóźnienia w dostawach półprzewodników, które są częścią wielu podzespołów w naszej produkcji, prowadzą do znacznego przesunięcia dat dostawy od tych, o których informowaliśmy wcześniej. W obecnej chwili nie jesteśmy w stanie określić konkretnej daty, kiedy brakujące podzespoły będą ponownie dostępne. Dlatego też wszystkie podane przez nas terminy dostaw uległy opóźnieniom. Dziękujemy za wyrozumiałość! Bardzo proszę Pana o cierpliwość.
"
No to teraz mogę sobie grzecznie czekać i przestać się gorączkować i spekulować, że nóż akurat mi się uda...
A kiedy zamawiałeś ?

Awatar użytkownika
WaC

27 sierpnia br.

ODPOWIEDZ